|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 5:11 am
Тема за бързи и тъпи въпроси
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
 Re: Тема за бързи и тъпи въпроси
Не помня подробности а и не знам защо ти са. Тва е прозрачно, все едно жица ама без жица. Удачно е за монтаж в табло, антените са с магнити и може да се изнесат от таблото. Радиото май беше за 3км. пряка видимост, демек 50-100м трябва да покрива всякак. Понеделник ще мога да ги изровя... Пак казвам че единствения недостатък е, че баудрейт и настройки, всичко е фиксирано...
|
| Съб Апр 05, 2025 8:12 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
|
| Нед Апр 06, 2025 11:29 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Това не е екран, това са високоволтови кабели и това се свързва към земя. о рбаоти като екран, но целта не е толкова да елиминира смущения, колкото контрол на полето, иначе ще с епревърне в кондензатор спрямо земята.
|
| Пон Апр 07, 2025 1:55 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Бързотъп...
Залепване на детайли от плътен листов поликарбонат? Аз си знам класическия хлороформ, но се опитват да ме разубеждават, че не ставало както трябва. Та, появило ли се е нещо по-модерно хващащо око, и ако може да е откриваемо в търговската мрежа? Търси се максимална здравина и надеждност на слепването. Естетиката остава на второ място.
|
| Пон Апр 07, 2025 8:24 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами лепенето с разтворител е един от най-добрите методи, дали да е точно хлороформ е друг въпрос, дихлорметана работи по-добре, има и разни "разтворители" за лепене, които са микс. Какво точно трябва да се постигне ? Цианоакрили също вършат работа с правилният промотър. Друг вариант 3М 8805 иили 8010, може да имат и нещо специално за PC не съм търсил конктретно. Какво е приложението, това също има значение.
|
| Пон Апр 07, 2025 8:44 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Имам един компактен охладител за течно охлаждане. Резервоарът му за вода оригинално е направен от кутия като за храна, с капак. Особеното и е, че е с почти вертикални стени, а на една от тях е закрепена цялата канализация - вход за вода, изход, датчик за ниво и вентилация. За да е още по-забавно, кутията е произведена от някакъв американски производител, който вече не съществува. При бързо гуглене не намирам подходящ заместител. В момента модифицирам чилъра, и трябва да пробия още да отвора на резервоара. Но като го разглобих, и видях наченки на пукнатини по стените на кутията. Затова ще я пенсионирам и умувам какво да сделам като заместител. Температурата на която ще се използва едва ли ще е под 15 градуса. Поликарбонатът като че ли изглежда подходящ за целта... На фрезата, лепене, бормашина и е готов. Освен ако не пропускам нещо...
|
| Пон Апр 07, 2025 9:18 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Що не си намериш подходяща готова кутия с капак, ся поне има на доста места и всякакви размери. https://olele.bg/images/products/plastm ... 9f0b53.jpg
|
| Пон Апр 07, 2025 9:34 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е ако беше тук щях да ти кажа потърси готова, ама съм търсил в БГ и нищо не ми е хващало окото, освен ако не вземеш електрическа PC кутия ... Ако ще има течност вътре, аз лично бих предпочел дихлорметн/хлороформ ... така отпада чуденката дали това лепило ще е съвместимо с бълвоча който ще е вътре. Иначе тия лепила които ти казах на 3М са доста добри, има такива които са гъвкави, не знам дали за резорвоар не е по-добре ако е лепило да има някава гъвкавост. Със сигурност не си за цианоакрили, те дали са циано или не няма значение, но повечето от тях не се разбират много добре с течностите.
|
| Пон Апр 07, 2025 9:56 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Това е идеалното решение, но засега гугленето не помага. Да, кутии има много, и какви ли не, но трябва да се вместя в някакви размери и геометрия.
|
| Пон Апр 07, 2025 11:44 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
С гуглене няма да стане, трябва на живо с ролетка да обиколиш, тва в кауфланд, практикер, бриколаж и другите подобни, идея си нямаш колко модели има, скоро обикалях с жената да си избира кутии за хладилника та ми направи впечатление за разнообразието.
|
| Вто Апр 08, 2025 12:07 am |
|
 |
|
VPavlov
Ранг: Популярен
|
 |  |  |  | itso.t написа: Имам един компактен охладител за течно охлаждане. Резервоарът му за вода оригинално е направен от кутия като за храна, с капак. Особеното и е, че е с почти вертикални стени, а на една от тях е закрепена цялата канализация - вход за вода, изход, датчик за ниво и вентилация. За да е още по-забавно, кутията е произведена от някакъв американски производител, който вече не съществува. При бързо гуглене не намирам подходящ заместител. В момента модифицирам чилъра, и трябва да пробия още да отвора на резервоара. Но като го разглобих, и видях наченки на пукнатини по стените на кутията. Затова ще я пенсионирам и умувам какво да сделам като заместител. Температурата на която ще се използва едва ли ще е под 15 градуса. Поликарбонатът като че ли изглежда подходящ за целта... На фрезата, лепене, бормашина и е готов. Освен ако не пропускам нещо... |  |  |  |  |
Помислил ли си за 3д принт? Мога да ти изкопирам кутията и да я поръчаш някъде.
|
| Вто Апр 08, 2025 9:20 am |
|
 |
|
itso.t
|
Мина и подобна идея. Мога да "насолидя" подобна кутия, но за сериозни приложения все още не се доверявам на 3Д печатарките. Чудесни са за играчки за дечурлигата и за прототипи.
|
| Вто Апр 08, 2025 10:06 am |
|
 |
|
VPavlov
Ранг: Популярен
|
...и за единични бройки, какъвто е твоя случай. Мисля че принтът ще ти свърши добра работа. Материалите са добре описани, както и технологиите така че просто трябва да избереш. Много по-добро, точно и издържливо е от преправяне на готови кутии с дрелки лепила и подобни. Не пиша че нямаш златни ръце и няма да изпипаш кутията ръчно, просто машина го прави от CAD файлове.
|
| Вто Апр 08, 2025 10:31 am |
|
 |
|
itso.t
|
Благодаря за идеята, но това решение остава последно в списъка. Ще измисля нещо. Ако трябва ще преправя бидона от кисело зеле за да си свърша работа, но ще си свърша работа. 
|
| Вто Апр 08, 2025 10:45 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Предизвиквам те prime3dprint.com
_________________ Хайде де!
|
| Вто Апр 08, 2025 12:53 pm |
|
|