Отговори на тема  [ 4721 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299 ... 315  Следваща
Тема за бързи и тъпи въпроси 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Тема за бързи и тъпи въпроси
s7ama7 написа:
...Отговарях на @ДедоБоре той по горе питаше какви пари вървят лидълските батерии . За да си купиш такава батерия трябва да я има на брошура и да не забравиш да идеш в деня на промоцията и то сутринта :D

Лидълските батерии ги има в Кауфланд... На отделна витрина. Ако не се бъркам 4ah на промоция е 59.99, без промоция е... 59.99. Трябваше май снимка да щракна, че напоследък не помня много... :)

Пет Май 02, 2025 9:01 pm
Профил
Аватар

Nikola Kirov написа:
Аз помислих че го има в някакъв по широк :) Иначе долу горе така е. Но това си им е стандартния корпус на тези чипове.

Имам спомен, че в по-нови времена съм срещал и по-тесен корпус на 245, но може и да греша...

Пет Май 02, 2025 11:56 pm
Профил

itso.t написа:
Имам спомен, че в по-нови времена съм срещал и по-тесен корпус на 245, но може и да греша...

не грешиш

Съб Май 03, 2025 12:25 am
Профил
Аватар

Бързотъп, може би към Тони.
Накрая успях да си реставрирам трансформатора 220V към 110V. Когато го сглобявах ми направи впечатление оригиналния му контакт за 110V. Едната му захранваща клема беше направена от непокрит месинг, с непокрит месингов винт. Другата му клема вероятно също е месингова, но и тя и винтът бяха с покритие.
Това някаква практика ли е при американските контакти, и ако да, какъв е замисълът?

Сря Май 14, 2025 7:24 pm
Профил

Ами с различни ламели не съм виждал да ти кажа, но на всички фазата са жълти винтове, нулата са хромирани. Казвам жълти защото не съм сигурен какъв е материала, някои изглеждат да не са стоманени, но други като че ли имат само покритие. Според мен основната функция е да се различава фаза от нула.

Пет Май 16, 2025 10:46 pm
Профил

Айде и аз да задам тъп въпрос, я препоръчайте читав WiFi AP. От няколко години съм с някакъв нетгиър, ама взе да ми прави много драми. Она ден поръчах един Микротик, такова дърво не съм виждал от години. Има някаква драма с правата и не може да си администрира мрежите, нямам нито нерви нито време, имах читави спомени от едно време ама явно и там са се осрали ... бая си мислех дали да не го убия публично и да им пратя видео, но разума надделя или ми досвидяха 400 пари, и го пуснах за връщане :) Използвахме едни .. ubicube или нещо такова, ама няма представа читави ли са още.

Пет Май 16, 2025 10:49 pm
Профил

Какво толкова не може mikrotik-а? Пробвай с ubiquiti.

Пет Май 16, 2025 10:58 pm
Профил

Има някаква простотия с файруолите, не може да промениш нищо по wifi сетингите. от това което четох не приема таква промяна през WiFi интерфейса, ама това е AP ... слагах рулове, настройвах CAPman-а .. нищо не помага, затрих всички рулове във файруола същата работа, изгубих два час, моето време не е без пари, не ми трябва нещо на което трбява д аму баям и да правя вуду магии за да настроя една проста мрежа. Дали е пробелм конркетно с тоя модел, дали е при всички новио фърмуери не знам, някаква недомислица. Сигурно ако му затрия цялата конфигурация и започна от нула ще стане, ама тогава щше трбява да фактурирам 2-3 хил на микротик които предполагам няма да ми ги платят. Изобщо не мислех да губя толквоа време, ама айде това да пробвам, онова, гледах кой как го е оправял ... тц ... и аз съм ТЦ ... времето ми е пари, затрупан съм с работи, тоя микротик ми струваше 360 долара, за тия два часа загубих повече от колкот той струва, мерси. Нямам време за тамагочита, искам нещо което ще го отворя, закача,за 10 мин ще го настроя и ще забравя че съществува.
Тоая бранд влиза в списъка не изпозлвай никога дори и пари да ти дават, имах добри впечатления от преди, в момента са дъното на класацията с недоразумения от типа на тп линк и сие.

Пет Май 16, 2025 11:39 pm
Профил

Както syscp каза - ubiquiti. Работа за 5 минути. Аз имам един малък микротик, дето не съм го пипал и мисля да си правя виртуална мрежа и да ги прекарам всичките ubiquiti през него, но не му е дошло времето да го ръчкам, че сървърите още не съм пуснал. Ама ми струваше 50 франка, а не 350 долара.

Съб Май 17, 2025 12:03 am
Профил

ToHu написа:
изгубих два час, моето време не е без пари,

Или си инвестирал 2 часа в научаването на нещо ново. Като не ти е интересна темата да се учиш в нея - плати си на майстор. На мен посмъртно не ми е интересно да се уча да слагам плочки в банята или керемиди по покрива. А ако целия ти живот преминава в сметки колко пари си изкарал, колко си загубил и колко по-ефективно си можел да изкараш 5 долара повече - всичко останало си губи смисъла.

Съб Май 17, 2025 8:04 am
Профил

едно е да учиш нещо ново, друго е да се бориш с безмислици. Не съм го купил за да му се моля, още по-малко да уча нещо, купих го да свърша работа. Ученето се прави по желание, когато човек има желание, време и възможност. Ти като си купиш нов скоп и се наложи да го ремонтираш от първия ден това за учене ли го приемаш или за загуба на време.

Съб Май 17, 2025 9:25 am
Профил

Ако си купя нов инструмент който не работи или го връщам за работещ или си купувам следващия защото съм избрал грешния. Когато си купя някой строшен боклук от битака го купувам да се уча. Мрежите в последните години доста се измениха от това което знаехме преди 20 години. Затова си трябва малко четене преди купуване. Сега много системи са затворени и разчитат на клаудове и акаунти. Оправданието е сикюрити но причината е доене на пари и глобален сървейланс. Купих ИП камери дето без клауда не можеш да се кънектнеш дори локално. Не ти дават да влезеш в никое меню ако не пуснеш гпс-а, а въвеждаш паролата за вифи-то си в техния ап за да ти имат и локацията и паролите. И не можеш да се закачиш към камерата през лан и да си я настроиш да праща на локален НАС. Ако искаш. Нямаш ли нет - нямаш и камера. И това е от педерастия.

Съб Май 17, 2025 9:44 am
Профил
Аватар

Pif написа:
...Мрежите в последните години доста се измениха от това което знаехме преди 20 години...

А според мен в мрежите няма почти никакви новости за последните двадесет години. Някоя и друга "нуличка" в скоростите.
И толкоС...

Съб Май 17, 2025 10:04 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Тони, баш си е може би най-гъвкав в ценовия си клас микротика, за сметка на многого менюта и настройки. Обикновено рестарти се налагат само при обновяване на софтуера. Нищо общо с тплинк и сие. Не го отписвай с лека ръка. Файъруола и настройките на wlan са си съвсем отделни губернии. Вярно, заради ЕС педалите, наслагаха дефолтни странни пароли, а не празна такава. Чисто любопитство - какво си взел и върнал за 360 зелени пари?

Съб Май 17, 2025 10:57 am
Профил

ToHu написа:
Има някаква простотия с файруолите, ...

Първото нещо, което се прави на нов mikrotik - system/reset configuration и се щраква/избира no defaut configuraion. Иначе страдаш...

Съб Май 17, 2025 1:04 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 4721 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299 ... 315  Следваща