| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
 Re: Тема за бързи и тъпи въпроси
Искам да използвам подобни джаджи за нагласяне на струята около инструмента и детайла. Тия джаджи ми харесват защото в каквато позиция се нагласят, така стоят. А "гофретата" все са със собствено мнение. В някаква степен това важи и за тия които си кръстил "като на лампа". Уж могат да се нагласят във всякаква позиция, но те си имат мнение по въпроса.
|
| Чет Юни 19, 2025 11:34 pm |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
Още една гофрирана тръба. Има различни диаметри, не знам колко си запазват позицията като ги огънеш. https://zonagas.bg/neryzhdaema-gyvkava-tryba-dn32-bg
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Пет Юни 20, 2025 10:21 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
За това наистина си трябва по-голям диаметър  Погледни "Dust and Fume Extraction Arms" - аз специално съм гледал за дърводелство, но още не съм купувал нищо, само съм зяпал в тубата как ги наместват с лекота и стоят. Гледал съм и за поялни станции дето да ти издърпват пушека, те са баш с диаметъра който целиш. Дърводелските сякаш ще са ти големички, то зависи и колко мощен прахосмук имаш...
|
| Пет Юни 20, 2025 10:42 am |
|
 |
|
itso.t
|
Бях забравил за тоя вид тръби, но това също не е лошо като идея. Тая тръба е инсталационна и не е предвидена за многократно огъване, но може и да е подходяща за моите цели. Трябва да имам парче такава тръба, но с по-малък диаметър. Ще си припомня как се огъва и доколко запазва формата.
|
| Пет Юни 20, 2025 10:49 am |
|
 |
|
miro_atc
|
всъщност има май точно това което търсеше - всякакви варианти цените варират между 20 и 50лв метъра. Но при тия диаметри дали ще стои само след като го наместиш... не намирам информация:-(
|
| Пет Юни 20, 2025 11:07 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Разгледай картинките в описанието на тия... Сякаш седят където ги оставиш, пък и ги ползват точно както искаш. Доколко са качествени и т.н. няма как да разбереш докато не пробваш.
|
| Пет Юни 20, 2025 11:21 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Modular hose , но не съм сигурен че го има в такива големи диаметри.
|
| Пет Юни 20, 2025 4:23 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Точно такъв "жокер" ми трябваше. Благодаря.
|
| Пет Юни 20, 2025 6:06 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Кажи какво си намерил, че аз от доста време мисля да слагам нещо да смуче ама все не стигам до там.
|
| Съб Юни 21, 2025 7:29 am |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
Ръчках преди година каручка от там. За ляв и десен стоп вземаш от '3-я стоп' горе , за мигача свързваш жицата която отива до предната част на колата , към предния мигач. Имаше и чек сигнал: отделна жица от 'стопа' , до отпред платката. Особенното , че чека повтаря +12V на мигача , но инверсно , с един NPN транзистор го инвертирах.
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Вто Юни 24, 2025 9:19 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Чудя се има ли смисъл от RAID?
Сменям си машината и новата я поръчах с две SSD-та с идеята едното да е само за данни, щото така съм си свикнал. Пуснах Убунту и то почна да ми предлага 1000 опции с нови системи, които не съм ги чувал. Накрая го оставих то да решава и то като гледам избра да ползва двата диска като един.
Принципно нямам кой знае колко ценни данни. Бачкането ми е на репозиторита. А и от опит знам, че "бакъп" не е добра идея да се прави на едно и също място така или иначе. Демек не съм убеден нито че имам нужда, нито че ще ми погне нещо подобно дублиране. Та се чудя дали да не го забърша и да си го направя както си знам... или да се доверя на лайнукса?
|
| Чет Юни 26, 2025 2:15 pm |
|
 |
|
syscop
|
Пробвай да прочетеш нещо от единия диск на друг компютър.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Чет Юни 26, 2025 2:28 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Ами и аз това се замислих... не че досега ми се е налагало, ама пък ако се наложи не знам кво правя. От друга страна то май и с един диск вече доста са се променили нещата. Гледам прави отделен партишън за secure-boot-a, а тия LLM и нещо с Z предлагаше, ама било експериментално и изобщо не го гледах. На къде отива света.... едно време си лекувахме дисковете байт по байт ръчно, сега гледаме като теле железница 
|
| Чет Юни 26, 2025 2:59 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Предложил ти е ZFS?
|
| Чет Юни 26, 2025 3:02 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
да, ама въпросът е какво е това по дяволите и има ли почва у нас? 
|
| Чет Юни 26, 2025 3:10 pm |
|
|