Отговори на тема  [ 1473 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 99  Следваща
ChatGPT 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: ChatGPT
Ти се майтапиш, ама аз се чудя колко време ще отнеме да видим "Real steel" на живо...

Нед Юли 13, 2025 11:03 pm
Профил WWW
Аватар

Големият пробив в спорта ще настъпи когато футболът стане виртуален - нашите видеокарти срещу вашите видеокарти... :lol:

Нед Юли 13, 2025 11:27 pm
Профил

Pif написа:
То тогава да махнем и играчите и публиката. Направо да сложим роботи да играят а на публиката спокойно можем да им прожектираме ЦГИ с 3д очила. Няма нужда да седят на тая жега там. Може да си стоят по домовете на климатик.

Децата, дето гонят топките, няма да останат без работа. Тоз изкуственият никога няма да еволюира до там.

Пон Юли 14, 2025 1:32 am
Профил
Аватар

itso.t написа:
Големият пробив в спорта ще настъпи когато футболът стане виртуален - нашите видеокарти срещу вашите видеокарти... :lol:

Имаше една такава книга или разказ - всички футболни срещи всъщност бяха компютърна игра - с публиката, играчите, коментаторите и т.н. Някий ден може и да се случи...

Пон Юли 14, 2025 8:56 am
Профил

Чудя се борите ли са ви много или сянката е малко ....:)

Пон Юли 14, 2025 9:48 am
Профил

ммм мъка, мъка , мъка ... пиша тук разне простотии, викам айде ще го пробвам да видим какво ще сътвотри .. за прости неща, сетъп на таймери , ADC-то, а и да го позлвам като умен калкулатор ... 3 пъти му казвам, битове 6-4 определят прескалера и 111 е 128, но той упорит, твърди че това е 1024 .... няма да гопворим ADC-то колко пъти си го обеснявахме ... и това ще вземе работата на някого ... не знам ... на някой новинар може би. Представям си ся ако нямам PDF под ръка, или не знам как да го чета като едни 80% от тия с които се сблъсквам ... и не мога да разбера що не ми вярва като му говоря :)

Прикачени файлове:
presca 3.jpg
presca 3.jpg [ 38.21 KiB | Прегледано 1166 пъти ]
presca 2.jpg
presca 2.jpg [ 61.05 KiB | Прегледано 1166 пъти ]
Чет Юли 31, 2025 11:07 pm
Профил

п.с. иначе го бива в лъжите, даже ми цитира секция от pdf-а, само дето е за таймер 0, но то упорито твърди че е за 2 :)

Чет Юли 31, 2025 11:09 pm
Профил
Аватар

Отделих му час... дадох му да генерира приложение за генериране и четене на QR и бар кодове
Резултат 7кБ зип и незнам колко грешки, и още толкова поправки - тръгна уж, но после ще го пробвам на телефон, че няма как точно да използва камерата на лаптопа. Не съм пипвал Андроид студио преди и е възможно да съм го насочил в някакви грешни посоки. За емулатор използвам Pixel6.

Тествано с последното студио днес - Narwhal Feature незнам какво си

Ето файла ако някой иска да се пробва

Прикачени файлове:
QRBarAndroid_MLKitFix.zip [6.2 KiB]
32 пъти
Пет Авг 15, 2025 1:37 pm
Профил
Аватар

И аз реших да го пробвам с вайб програмиране тия дни понеже ми трябваше нещо дето да ме улесни с конфигурацията на регистрите на TMC5160A. Интересно, че AD/Trinamic не са направили нищо по въпроса, а чипа си е прилично сложен.

След няколко итерации и обяснения се справи много добре.
Ето резултата, ако някой случайно също работи с тоя чип може да му е от полза.

Прикачени файлове:
TMC5160_Configurator.zip [13.1 KiB]
37 пъти

Пет Авг 15, 2025 2:36 pm
Профил

Зарибяване мен тук и аз се пробвам. Няколко резултата от последната седмица. Писах един Хедър с дефиниции на регистри, доста копи-пейст за сходни неща, та му го дадох да види дали нямам дублиращи се, с това с еоправи, намери 2-3 грешки. Имам тук един чужд код, не е сложен въпреки че май не е съвсем работещ, ама това вчера не го знаех. Пиша му доба един лед който да мига на всеки 30 сек... и тотално го забих ...опитва да анализира кода но не хваща детайлите. Пробва първо да го навре в един таймер, да ама тоя таймер го спират. После пробва в кучето, да ама на кучето му менят времето, после пак се пробва с таймера ...а то целия код прави импулси, и директно в него може да се мига, ама АИ то не може да го асимилира.

Пет Авг 15, 2025 6:30 pm
Профил
Аватар

Абе да включиш телефона - сумсук а25с към това студио си е истинска мъка. Драйвери, да пyскаш някакви развойни модове и т.н. и т.н. Уж има емулатор, ама емулатора не можел да използва камерата на лаптопа.
10 хиляди клика тук и там

Пет Авг 15, 2025 10:05 pm
Профил
Аватар

Тръгна с тази версия, която бях сложил. Сега ще чистя и добавям някакви неща, и ще видя дали ще го стане като самостоятелен ап...

Съб Авг 16, 2025 12:49 am
Профил

... охх имам една задачка да го тествам ама нещо не ми е до него, така се самопрецаках с тоя външен диск .. от вчера възтсановявам ... гугъла е успял да бекъпне и счупени файлове, и не знам дали им прави хеш като бекъопва, но гледам хисторито и здравия файл изобщо го нема, т.е. или твърде стар, или счупен, а здрав имаше и то поне за 3-4 дни, т.е. бол време да го ъпдейтне ... а и директориите светеха зелено .. уфф това не е баш за тука ама ... като оправя активните проекти ще му дам на чата една друга задачка закачка да видим какво ще стори :)

Съб Авг 16, 2025 2:06 am
Профил

значи миналата седмиц аизгубих 3-4 часа, днес още толкова за нещо което е пълна простотия ... пускам един PWM и изхода му не ще да се рутира към пин, проверявах не знам колко пъти всичко ... тъкмо пусках тема тука щото ми се изчерпаха идеите и докато обеснявах какво съм праивл видях че рутирам към грешен пин, вместо към RC2 към RC3, хем имам коментари кои са изходите, но някак съм си решил че пина е RC3 ... напоследък се хващам да правя такива простотии, наумил съм си нещо и гледам схеми, гледам код и не виждам такива елементарни грешки, акпо не бях почнал да пиша пост за тоя пробелм сигурно още 2-3 часа щях да гледам като теле у железница защо нещо елементарно не работи.
Та викам си я да видм чата дали щеше да помогне и ето какво написа :

You’ve got a few things fighting each other here. The big ones:

You mapped the CCP1 output to RC3 (RC3PPS = 0x09), but your comments/configs look like you intended to use RC2 (you set slew, push-pull, TRIS for C2/C4, not C3).

RC3 is analog and input in your code (ANSELC bit3 = 1, TRISC bit3 = 1), so even if PPS were right, the digital driver wouldn’t drive that pin.

You turned open-drain ON for RC3 (ODCONC bit3 = 1). With open-drain and no pull-up, the pin will sit low — exactly what you’re seeing.

On many PIC16F1 parts the PPS is locked by default; if you don’t unlock/lock around the PPS write, your RCxPPS assignment may not take effect.

Щеше да ми спести доста псувни .....

Съб Авг 16, 2025 7:56 pm
Профил
Аватар

И първи апп за мене - генерирах тоя APK файл, инсталирах го и чудо - работи.
Фенерчета, гпс координати, експорти, сканиране и генериране на qr и бар кодове.
Страшна работа... трябва да видя дали ще стане и за iOS.¨

Нещо по хардуерно трябва да се измисли - няколко волтметър, логер, генератор, логически индикатор или анализатор.
Може и кривомер, само да видим кой и как ще напише библиотеките за нещо подобно.
Май имаше един USB към GPIO бордове и проекти...някога.

Нед Авг 17, 2025 12:57 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1473 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 99  Следваща