Отговори на тема  [ 2478 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 166  Следваща
EV 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: EV
Не съм се запознавал с никой/я - но я кажете ако сте виждали - тия интелигентни зареждачки - могат ли да използват конектора за сензори на новите електромери?
Сега към него имам закачена една WiFi джаджа която ми рапортува консумирана мощност и вади статистики, предполагам протокола е стандартен и отворен за всеки. Казва се P1 порт, 6 извода, RJ12

https://www.homewizard.com/p1-meter/

Т.е. не ми трябват шънтове на всяка фаза, а мога да взимам измерените стойности директно и според това колко ми е "умна" зареждачката да не свалям бушоните...вместо да налагам ред и морал вкъщи според това кога зареждам и кога не.

Сря Авг 27, 2025 1:27 pm
Профил

itso.t написа:
А относно китайците които били имали повече екстри от Ес класа... Ще се направя че не съм го прочел

S класата далеч не е последната класа... нито по технологии, нито по цена. Над нея имаш както спортни "супер-дупер-мобилита", така и лимузини от сорта на Ролс и нагоре дето са само поръчкови и то не от простосмъртни.
Ta на тоя фон S класата си е просто сериен автомобил, може би най-доброто от серийните, но сериен... И щеше да бъде супер странно, ако в държавата с най-голямо производство (над 30 млн. годишно) както и с най-голям пазар (включая скъпи коли) - да няма производство на S-ки.
Естествено почти всички китайски марки имат модели и в S сегмента. Това което може да те радва е, че не всички са толкова перфектни. Но това е въпрос на време, щото детските болести са нещо съвсем нормално. За мен най-фрапиращ пример беше онова Шауми с 1500 коня. За първата седмица в продажба бяха регистрирани 500 катастрофи. Което да кажем може да го обясниш с неопитни шофьори - качил се, настъпил малко повече и се пребил. Но бях постнал видео от едно рали в Англия. Там зад волана беше истински пилот уж... Но и това не му помогна. Още от старта и 4-те гуми преплъзнаха и в момента в който една от тях все пак зацепи, изхвърча от пътя. Всичко това на прав участък и на самия старт.
Та такива примери има доста. Ако това имаш предвид. Не всичко от Китай е перфектно. Но от друга страна се учат бързо и правят всичко. И специално на екстри и на технологии са големи фенове и се уливат отвсякъде. То не е само активни окачвания, автопилоти, въртящи се фотьойли, масажи, хладилници, фризери, цветомузики като от дискотека и какви ли не глупости.
И в случая Мерцедес догонват, а не обратното. И е хубаво че догонват, защото аз все още предпочитам да си купя немски, а не китайски автомобил. Стига обаче да не е 5 пъти по-скъп или 5 пъти по-зле технологично. И за момента фаворитът ми за следваща кола е електрическото CLA. Това е по-нисък клас, но въпроса е, че е конкурентен на китайчетата. За съжаление не са много моделите за които мога да кажа същото. Колкото и да ти е странно и да не ти се вярва или да не ти се иска, ония ни изпреварват...

Сря Авг 27, 2025 2:35 pm
Профил
Аватар

Инсталирах си CAN ZE и апа на Рено, да видим какво ще помогнат и какво ще виждам от тях. Народа е питал за разни хакове, но са им обяснили че има 16 ECU-та и не е толкова лесно.

Сря Авг 27, 2025 8:43 pm
Профил
Аватар

Ама ти вече наджапа ли в локвата EV? :D
Зима идва хора, ще се простудите. :D

Сря Авг 27, 2025 8:45 pm
Профил
Аватар

itso.t написа:
Ама ти вече наджапа ли в локвата EV? :D
Зима идва хора, ще се простудите. :D

Слагам още джапанките, като нагазя ще пиша. В краен случай - синът ми каза - "А не може ли да си вземем запазен СААБ, пак?"

Сря Авг 27, 2025 9:13 pm
Профил

Mercedes влязоха пак в рекордите...
40000 км за под 8 дни... с една електричка не е зле.
Естествено на писта и въртят в кръг до припадък със средна скорост 300км/ч. Бая въртене е паднало, важното е че прототипът е издържал. Сега остана и да го пуснат в производство... И ако може на цена под 100 бона ;-)

Сря Авг 27, 2025 9:44 pm
Профил
Аватар

...на цена над 100 бона. Това да не е Чунг Ква?

Сря Авг 27, 2025 10:07 pm
Профил

Е не знам дали е Чунг или Мунг, ама някъде от него регион ще идват повечето части.
Уви, на запад ги няма повечето технологии. Особено батерии. Корейците спряха на около 300kW. А тоя протип го зареждали с 800kW. Познай къде се правят такива (подсказвам - не е в Никопол)

И другата новина BYD U9 Track Edition с постижение от 470 км/ч. Не е рекорд, има по-бързи, но на 20 пъти по-висока цена. Тъй че що Mercedes да не дадат добра цена също?

Сря Авг 27, 2025 10:47 pm
Профил

Grubi написа:
Отоплението го дискутирахме вече а как е охлаждането през лятото?

Не би трябвало да имаш проблем, поне у Шведско съм на 100% ,виж в БГ ако е много жега ако през деня е 40 ,може и да има понякога грижа.
За така наречените тропикал региони кондензатора отпреде на колата е винаги по голям ,всъщност е възможно наи големия , инак няма как да бачка, не знам тия от Рено какво са направили....
По идея купето е малко и даже 3-4кW компресор ще охлажда.

Прикачени файлове:
AC-reno-Zoe.jpg
AC-reno-Zoe.jpg [ 301 KiB | Прегледано 686 пъти ]
Чет Авг 28, 2025 1:00 am
Профил
Аватар

Бай Пешо, авто-климатикаджията погледна картинката и доволно потри ръце мислейки си: Екстра, няма да остана гладен и ще има пари за вила на карибите! :D

Чет Авг 28, 2025 7:50 am
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

miro_atc написа:
Естествено на писта и въртят в кръг до припадък със средна скорост 300км/ч. Бая въртене е паднало, важното е че прототипът е издържал. Сега остана и да го пуснат в производство... И ако може на цена под 100 бона ;-)

И кво демонстирираме ... зендосваме тока ... по-безмислено е дори от копачките за крипто

:D

Чет Авг 28, 2025 10:53 am
Профил WWW
Аватар

petko_sz написа:
miro_atc написа:

И кво демонстирираме ... зендосваме тока ... по-безмислено е дори от копачките за крипто

:D

Опитват се да убедят собствениците на електрички, че карат коли. :D

Чет Авг 28, 2025 6:21 pm
Профил
Аватар

Другата седмица в Лидъл ще има промоция на кюмбе на дърва. :D

Чет Авг 28, 2025 6:58 pm
Профил

itso.t написа:
Бай Пешо, авто-климатикаджията погледна картинката и доволно потри ръце мислейки си: Екстра, няма да остана гладен и ще има пари за вила на карибите! :D

После след като постнах попрочетох за така наречената термопомпа (едно време не и викаха така ама тва не еважно) - това за климатикаджията ще излезе вярно-има писания
че на тва ренде баш компресора е слабо място и набързо погледнато е около 1000 в евра като резервна част.

Пет Авг 29, 2025 12:44 am
Профил
Аватар

Собствениците на EV са спестили толкова много от това че не са купували горива, че не трябва да бъдат жалени. :D
Веднага да се увеличи цената на 2000 евро за компресор!

Пет Авг 29, 2025 8:02 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2478 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 166  Следваща