Отговори на тема  [ 2478 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 166  Следваща
EV 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: EV
ToHu написа:
Мммм предната ми кола беше 4 л, новата е 6.8 ...нямам никакъв проблем с разхода, даже не го знам колко е :)

Това ми напомня сцена от филма Jump Street 21 (първият), когато изпращат полицаите в колежа да разследват разпространение на наркотици. Та единият отива с някакъв Понтиак, транс американ или подобен, с идеята да бъде много куул за да се сближава бързо с колежаните, но времената са различни и всички са еко настроени, та колата му предизвиква вълна от възмущение. Една колежанка му вика - това нещо трябва да го забранят, тая кола харчи 20 на сто, а полицая отвръща - по скоро 30 :-) Ще дойде време когато всяка бензинова кола в движение ще бъде ценна, дори серийно произвежданите такива :-)

Вто Сеп 02, 2025 8:59 am
Профил
Аватар

HCL написа:
Относно липсата на динамика в разхода на гориво. Навремето карах едно БМВ 3-ка ГТ към 250 коня беше и разхода му варираше между 5 и 10л на 100 км според настроението на предкормилния контролер. Та не е като да няма динамика. АМГ-то също съм го качвал над 20 л на 100 км при нормални 10л.

Ако човек иска да намери причина да обяви нещо за кусур, не е много трудно да забоде пръст в него и да започне да вади аргументи от ръкавите на потника "доказвайки" колко гадно е то.

Ползвал ли си гореизбровените автомобили? Вършили ли са ти работа? Кефел ли си се?
Да позная - Да!
Ами това е предостатъчно. Остави тия евтини номера с "жокерите" от "ръкавите на потника". Тук аудиторията не е подходяща за подобни евтини номера и такива трудно минават.

И само от любопитство: Вместо Ем-серия или АМГ що не си купи Шеви EV1 да ходиш с него да закачаш "какичките"? :D

Вто Сеп 02, 2025 9:38 am
Профил
Аватар

HCL написа:
... 250 коня ...

Още един каруцар на електричка... 8O

Вто Сеп 02, 2025 1:57 pm
Профил
Аватар

Ами не е точно така. Съфорумникът ни не е уточнил конкретно модели, но няма Емка или АМГ която да е 250 коня. Та и други автомобили е ползвал.
Може би цитатът ми е неточен...

А тая концепция - всичко ново е върха, а всичко старо е за в музея не винаги е правилна.

Вто Сеп 02, 2025 3:12 pm
Профил
Аватар

Въртящият момент Ицо... :wink: Не коньете. :D

Вто Сеп 02, 2025 4:24 pm
Профил
Аватар

250 коня е 3-ката, М5 е към 450, АМГ-то към 500. Написал съм ги коректно. Аргументът ми беше, че в диапазона до 100к евро ако търсиш спортно каране електрическата ще ти осигури такова на много по-ниска цена.

Споделям лично мнение. Не съм тръгнал да продавам коли. Всеки кара каквото иска. Питахте, писах.

Вто Сеп 02, 2025 4:44 pm
Профил WWW

itso.t написа:
Ами не е точно така. Съфорумникът ни не е уточнил конкретно модели, но няма Емка или АМГ която да е 250 коня.

Какво значи няма 250 коня? Повечето GT 3-та серия са около 250 коня... Ся зависи от точния модел, щото почват от 200 и нещо до 300 нещо. Не съм фен на баварците, затова правя справка в мрежата...

А и цитатът беше, че разходът варира според задкормилното устройство, независимо от вида на каруцата

itso.t написа:
А тая концепция - всичко ново е върха, а всичко старо е за в музея не винаги е правилна.
...
Абе колите са като жените. Всеки си има собствен вкус, някои си падат по едни, други по други...
Но общото е, че никой с нормална ориентация не мечтае да си легне с 90-годишна. Много от собствениците на ретро автомобили също смятат за извратен вкус да се карат ежедневно.
Тъй че когато говорим за коли за каране.... или за секс, младото си е младо!
Особено пък при EV. Старо EV е само за Надим или как там се казваше вашия скрап (по нашия край нямат офиси). Не знам, може след 100 години да придобият някаква стойност... но се съмнявам.
Като стана дума за 250 тия дни попаднах на обява за Мерцедес B250e. Не бях чувал за тоя модел изобщо и гледам цената по-ниска от Зое. Първата ми реакция беше, че сигурно няма батерия или е ударена яко и само от любопитство погледнах що за модел е тва животно. Малеее... като видях и ми се доплака. Това е модел няколко години след зойчето, но с 1/3 от пробега, с 1/3 от скоростта на заряд и т.н. От днешна гледна точка това си е пълна трагедия. Не бих взел такава дори без пари да ми я дават. Ти може и да я вземеш за кокошките ти, но аз не гледам добитък...

Вто Сеп 02, 2025 5:02 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
Какво значи няма 250 коня? Повечето GT 3-та серия са около 250 коня...

Какво значи ли...
Ами, че няма ЕМ-ка която да е само 250 коня. Най-дъртата за която съм виждал в движение беше на познат - Е36 и по спомен беше 300+ к.с.. Петичките са повече.
Съмнявам се че АМГ са по-различни - нали все се закачат помежду си.

Та, няма модел на ЕМ-серията която евентуално да е карал съфорумникът ни и който да се САМО 250 коня. Това значи. :D
А миксерите ширпотреба ги остави. Те не са в тая група.

miro_atc написа:
...Като стана дума за 250 тия дни попаднах на обява за Мерцедес B250e. Не бях чувал за тоя модел изобщо и гледам цената по-ниска от Зое. Първата ми реакция беше, че сигурно няма батерия или е ударена яко и само от любопитство погледнах що за модел е тва животно. Малеее... като видях и ми се доплака. Това е модел няколко години след зойчето, но с 1/3 от пробега, с 1/3 от скоростта на заряд и т.н. От днешна гледна точка това си е пълна трагедия. Не бих взел такава дори без пари да ми я дават. Ти може и да я вземеш за кокошките ти, но аз не гледам добитък...

Първо, не бързам. Съвсем скоро ще има голям избор на символична цена.
Второ, защо аз трябва да купувам нещо избрано от теб, и то което не ти е харесало.

И тук леко ще ИЗспекулирам. Когато съм доволен от автомобила си и не търся кола, не гледам обяви, не се интересувам от цени, параметри и прочие сухарщини. А ти явно ги следиш...
Та, да не е дошъл момента кака Зоя да стане на пилчарник? :D

Вто Сеп 02, 2025 5:40 pm
Профил
Аватар

HCL написа:
250 коня е 3-ката, М5 е към 450, АМГ-то към 500.

Това са максималните мощности на съответните мотори. Ти сигурен ли си, че си ги достигал някога, защото за някои мотори това съответства на скорости за които няма много пътища, а си трябва писта.

HCL написа:
...ако търсиш спортно каране електрическата ще ти осигури такова на много по-ниска цена.

Електрическия мотор може да осигури максимален въртящ момент от минимални обороти и от там идва голямата тяга, която е нож с поне две остриета.

Вто Сеп 02, 2025 6:03 pm
Профил

itso.t написа:
Та, да не е дошъл момента кака Зоя да стане на пилчарник? :D

Той моментът отдавна мина... Като я вземах идеята беше да я карам една година и да я продам на колкото съм я взел. Нали сам си я внасях, та можеше и сигурно трябваше да го направя. Но... не го направих и сега ще инкасирам загуба.
Просто все не мога да си харесам по-читава на разумни пари...

Вто Сеп 02, 2025 6:19 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
Като я вземах идеята беше да я карам една година и да я продам на колкото съм я взел.

Хм...ти се оказа голям оптимист... 8O

Вто Сеп 02, 2025 6:29 pm
Профил

Desert Leo написа:
Хм...ти се оказа голям оптимист... 8O

В смисъл?

За сведение по една и съща схема внесохме около 10-на и част се продадоха с печалба. Не съм продал личното си зойче щото не съм искал. Както може да се сетиш от цялата партида съм избрал най-доброто и нямах никакъв проблем да го предложа на мястото на такова с по-малко екстри или повече километри.

Вто Сеп 02, 2025 6:48 pm
Профил
Аватар

Кола на една година, която се продава е силно съмнителна откъм производствен дефект. Само идиот би купил такава и особено нисък клас електричка. Затова се чудя на оптимизма ти. :D

Сря Сеп 03, 2025 9:31 am
Профил

Нещо не си ме разбрал. Когато я купих колата беше на 5г. и я взех поне 5-6 бона по-ниско отколкото вървяха у нас. Ако бях я продал веднага можех да спечеля, но плановете ми бяха да я карам 1 година и да я продам без печалба естествено, но и без загуба.
Така или иначе не го направих, щото идеята ми не била да ставам автоджамбазин, а да карам нещо на поносима цена. Уникалното на зойчетата е точно, че заради липсата на бърз заряд цените им бяха и още са приемливи. Естествено бих искал да карам по-висок клас... но там цените все още са твърде високи. И което е по-зле много бързо падат. И тенденцията е да продължават да падат. В същото време параметрите значително се подобряват все още, което прави старите модели не особено актуални.

Демек обезценката е най-сериозният проблем при електричките. А не тия глупости дето вие си ги представяте - дефекти, ремонти ала-бала. Ех, има и такива случаи, но са супер, супер изключения. Освен ако не си купиш някой франкенщайн, който е направен от една милионерка и една смачкана... Основно тесли и тогава наистина настъпваш теслата.

Сря Сеп 03, 2025 11:20 am
Профил
Аватар

Аз често купувам едногодишни, особено когато не ми се чака или не мога да чакам да сглобят новата. 30% отстъпка от цената, всички дефекти са открити и отстранени от предишния собственик. Ако има нещо, досега не ми се случвало, колата все още е в гаранция.

Сря Сеп 03, 2025 12:05 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2478 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 166  Следваща