|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:15 am
Ремонт на лаптопи, телефони и прочие битова техника
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: Ремонт на лаптопи, телефони и прочие битова техника
Ами калифорния не е влажно, ако не бяха толкова леви ... по източното крайбрежие също има май не лоши места където не е ужасно влажно. А за мексико, по-голямата част просто не се живее, много жега, там където е хубаво пък не искаш да живееш, Гуадалахара май е единствения годен в това отношение град, добър климат и сравнително безопасно, със сигурност по-сигурно от Чикаго или Вашингтон. Морето е близо, но там не се живее, аз тъкмо бях там преди седмица, жега и влага това на тихия, мексиканския залив май не беше толквоа влажно но пък жегата не се трае, а и това беше декември, сега не знам как е, не искам и да знам 
|
| Чет Сеп 11, 2025 3:54 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Малък ъпдейт- с нова дънна платка печката светна всичко си има само дето не нагрява..... контролите мигат светкат, часовник , менюта... вентилайнатора върти... и грила качва до 70 градуса повече не качва... Но на режим за печене не грее въобще... Уж платкате е същата (от един от сайтовете на Jack я поръчах...). Мерих термостата, работи.. Вариянт е , че платката става за аег, бош , нефф, я дават от един производител за германските модели... но незнам дали има специфики за всеки модел/производител... Лоша работа ... отиде хубавият 3д принтер за коледа, печка ще ми е подаръка.
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Съб Сеп 20, 2025 5:50 pm |
|
 |
|
Jack
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Вто Май 07, 2019 9:16 pm Мнения: 434 Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
|
Човек да го хване яд като се захване да поправя нещо модерно, съжалявам ако съм те подвел. Ей тука дават съвместимости с моделите уж: https://www.menager-technic.fr/pieces-d ... 37030.html Не може ли да я върнеш, поне да си вземеш парите обратно. ПС: Пък може и дефектна бройка платка да са пратили, знаеш ли ги, ако номера на печката е в листа на съвместимост.
|
| Съб Сеп 20, 2025 8:31 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
А освен че не загрява, управлението подава ли напрежение към нагревателя? Да не се окаже, че си имал повече от един проблем, и нагревателя е заминал или някоя термозащита е станала перманентна. Все пак трябва да се гледа оптимистично - толкова време без фурна и още си жив, че и здрав... 
|
| Съб Сеп 20, 2025 9:07 pm |
|
 |
|
petko_sz
Ранг: Напреднал
|
... доста често един и същи хардуер използват в различни модели - въпрос на фърмуер , дъмп ... може да е за друг ПТЦ.НТЦ датчик ... става да го смениш , но е малко "рисковано" дали ще показва желаната.реалната температура ... прегледай всяка буквичка и цифричка по платката ... често имат и разни хъртиени лепенки ... всичко тряба да съответства на 101 % ... забавлявай се ... аз на твое място пак бих се върнал към ремонт на старата.оригинална платка - сега поне пред себе си имаш почти същата - и можеш да мериш елемент по елемент ... имам в предвит по захранването ...
_________________ Първата жертва на войната пада ... Истината !
|
| Съб Сеп 20, 2025 11:43 pm |
|
 |
|
RM
Ранг: Почетен член
|
То по принцип не е да се обаждаш в подобни теми, защото ще се почне ... Тези платки се използват за цели платформи от фурни на бош сименс и neff. Започва се от най ниския клас , само с часовник и няколко графични знака по дисплей, и се свържи с върховите модели на NEFF с рингове с вирлес с цветни лсдита, сонди за месо, пара за по специализирано печене ... Тези екстри радват очите на много потребители и е техно право и е разбираемо. Искат ,плащат и получават. Разликата съответно е видима за обикновения потребител и по броя на релетата , съответно в най ниския клас релетата ги няма половината. Общо за NEFF, когато се купува платка, след като е диагностицирана че е тя, и и не може да бъде отремонтирана, СЕ ТЪРСИ ПО E-Nr XXXXXXXXX FD:XXXX Z-Nr.:XXXXX на табелката на уреда което е Реалния модел на уреда, Конфигурация , Индивидуалния номер(не е необходим, а само за гаранцията). Има още нещо което може да направи със сигурност. На по старите платформи , контролерите не са заключени, предполагам че и този не е ... от тук натам не мога да му давам акъл, той си знае какво да направи . УСПЕХ.
_________________ Вниманиене съмвишист....ИЙ.
|
| Пет Дек 19, 2025 9:14 am |
|
 |
|
s7ama7
|
Имам проблем с един усилвател Onkyo TX-SR508 . Проблема е следния при включване усилвателя няма звук за 5-10мин не зависимо кой вход се ползва . След като се появи звука ако се изключи и включи отново пак няма звук и след време си идва. В интернет има цялата схема на усилвателя и упътване какво да провериш ако няма звук , но по това упътване всичко е ок -поне по мой измервания Някой има ли идея от какво може да прави тоя проблем . Благодаря ! https://share.google/NsCn7xC2fcTDJCvaA
|
| Нед Фев 08, 2026 1:54 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Преди години имаше проблем с деградиращи DSP на краварите, от което бяха засегнати куп производители на черна техника. Онкио бяха станали почти пословични с тоя проблем. Много е вероятно и тоя модел да е сред засегнатите. Погугли. Лошото е, че сервизната акция за отстраняване на тоя проблем приключи преди няколко години.
|
| Нед Фев 08, 2026 2:07 pm |
|
 |
|
s7ama7
|
Да видях има много заглавия onkyo No audio но при мен мисля че не е там проблема а и платката с dsp е друга . Също така си има audio сигнал на аналоговия изход за втори усилвател -или там за каквото се използва 
|
| Нед Фев 08, 2026 5:43 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Ако на платката с HDMI портовете има "D830K013BZ", ресивърът е от заболелите. Ако ли не е, ще се разболее. Въпрос на наработка е чипа да деградира. Тук бях публикувал табличка в която беше описано. При употреба 24/7/365 проблемът се проявяваше за около година, усреднено. Редакция: Ето го: viewtopic.php?p=286623#p286623
|
| Нед Фев 08, 2026 9:07 pm |
|
 |
|
s7ama7
|
Мисля че не е засегнат от този проблем ?
|
| Пон Фев 09, 2026 4:18 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Не мога да кажа. Не следя творчеството им... Донякъде съм запознат със сагата за която споменах защото бях засегнат лично, и се бях закопал в проблема.
|
| Пон Фев 09, 2026 10:46 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Знам, че напоследък таз тема позамря, а и преди беше повече за разсад на домати... Ама има ремонтнен въпрос- батерия за сасмунг с23ултра коя да е? На жената взе че се разду кат кифла батерията, и спря да работи телефона. А тя едтествено не си е бекъпнала данните от фоня и сега някакси аз съм виновен за това  Гледам в нетя това било чест проблем на ултрите, има стъпка по стъпка как се прави., не има и безброй батерии , които се продават като за "съвместими" със суматияти модели. Има ли някой колега (особено ако има сервизен опит или познати от бранша)да обади кой точно вариянт батерия и откъде да си го купя?
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Съб Фев 14, 2026 10:21 pm |
|
|