Отговори на тема  [ 420 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 24, 25, 26, 27, 28
Сериали ... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Сериали ...
Досега никой май не е споменал "1899", а е доста добър

Пон Сеп 01, 2025 7:09 pm
Профил

MEG2 по прайма е без пари

Вто Сеп 02, 2025 10:01 pm
Профил

velio написа:
Някой спомена ли Локи?... Става за гледане.

От скука започнах да го гледам, странен сюжет но зарибяващ. Във втори сезон попадам обаче на интересен детайл - Локи и Мобиус отиват на чикагското изложение през 1893 да търсят Госпожица Минути. В един момент Локи спомена "български чудесии". Бе викам си аз ли недочувам, пуснах си субтитрите и върнах епизода - майтап няма - каза точно "български чудесии". Интересен факт е че става дума за същото световно изложение - точно в същата година, което Алеко Константинов описва в "До Чикаго и назад", там среща търговеца на розово масло, който го вдъхновява за Бай Ганьо, описва и други български търговци, които участват там. Имало е доста силно българско присъствие, а също и награди от панаира. Заради пътеписа си на Алеко Константинов е издигнат паметни в чикагският университет. Не открих с търсачките нищо конкретно за въпросните "български чудесии" и стигам до изводът че това са нещата, описани в пътеписа, по всяка вероятност са го ползвали за да пресъздадат детайли от панаира в епизода.
Прикачени файлове:
WhatsApp Image 2025-09-17 at 21.14.15_9e850e4f.jpg
WhatsApp Image 2025-09-17 at 21.14.15_9e850e4f.jpg [ 357.06 KiB | Прегледано 4436 пъти ]

Прикачени файлове:
WhatsApp Image 2025-09-17 at 21.05.56_4c4e981b.jpg
WhatsApp Image 2025-09-17 at 21.05.56_4c4e981b.jpg [ 371.2 KiB | Прегледано 4436 пъти ]

пп - Bulgarian Curiosities се е казвал българският павилион в изложението - от пътеписа. Двойка на търсачките.

Чет Сеп 18, 2025 12:12 am
Профил

Bai Ui написа:
Alien: Earth - Пълно разочарование -

Реших да го изгледам и след втория третия епизод стана интересен, има и слаби моменти, малко в стил Боливуд - лирични и сълзливи отклонения, но има и доста добри, всъщност ако се вземат добрите моменти от сериала и се съберат в 2 часа пълнометражен филм ще стане шедьовър, точно колкото първият и вторият филм. И едно интересно съвпадение - третият епизод от първия сезон на Уенсди завърши с мелодия на Металика - nothing else matters, третият епизод от Пришълеца също завърши с мелодия на Металика - wherever I may roam. От години се каня да отида на концерт на Металика, а тая година, а другата, все нещо става и края на Юли си купих билети за концерта им догодина юни месец в Лондон. Чаках точно първият ден на продажбите за да взема евтини билети, но не бяха изобщо евтини, всъщност първите билети дето ги пуснаха важат за два поредни концерта в петък и неделя, колегите ми казаха - направо си се прецакал, трябваше да изчакаш да пуснат билетите за единични концерти, ще са по евтини. Добре обаче връщам се от отпуска и колегите си купили билети за единични концерти, по скъпи от моите - 250 паунда за билет. Преди две седмици един колега гледал пак цените и оказало че всичко е разпродадено, явно Металика са пак на мода. Та така, Alien Earth си заслужава гледането .

Вто Сеп 30, 2025 12:45 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Bai Ui написа:
velio написа:
Някой спомена ли Локи?... Става за гледане.

...
пп - Bulgarian Curiosities се е казвал българският павилион в изложението - от пътеписа. Двойка на търсачките.

Бай Хой , то павилиона си е бил голяма работа. В Казанлък в музея на розата има умалено копие... мисля имало е една или две фамилли индустриалци(дето преработвали розовото масло), които са били бая богати и те са спонсорирали евента така да се каже.
Абе за пост-турско-робство-изостанала България си е било нещо значимо...

Вто Сеп 30, 2025 11:58 am
Профил

Не съм бил там, но ще го включа в личният ми списък на 100-те национални обекта, заслужаващи да се видят.

Вто Сеп 30, 2025 1:37 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Bai Ui написа:
Не съм бил там, но ще го включа в личният ми списък на 100-те национални обекта, заслужаващи да се видят.

То на мен ми е в списъка "от където е жената там е родата" :), та лятос като посещавам родата, ходя до площада където е музея на розата...

Както и да е, аз чакам новият сезон на фаллоут или като се превежда на български (заразяване с радиоактивни частици по посока на вятъра в следствие на наземен ядрен врзив ;))

Вто Сеп 30, 2025 3:05 pm
Профил
Аватар

Alice in borderland.

Излезе трети сезон. На мен лично ми се стори излишен. На края си оставиха вратичка (като султанските порти голяма) за продължение. Явно са решили че този сюжет е новата печатница за пари...
Общо взето първите два сезона разказаха история, къде смислена къде не, но третия... очевидно беше изсмукан от пръстите.

Вто Сеп 30, 2025 8:02 pm
Профил
Аватар

King and Conqueror

Според мен е направен много добре

Сря Окт 01, 2025 1:20 pm
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
.
Pluribus
https://www.imdb.com/title/tt22202452/
За сега изглежда доста обещаващо, но се точи много бавно, който иска да поизчака малко да се развие действието.
След десетина дни излиза и втората част на
Fallout
https://www.imdb.com/title/tt12637874/e ... &ref_=ttep

Пон Дек 08, 2025 8:55 pm
Профил
Аватар

Pluribus ... ся го почвам...

Пон Дек 08, 2025 9:01 pm
Профил ICQ
Аватар

Усмивки от старите ленти three amigos.ще го има в нефликс от 18 декември...:
https://www.imdb.com/title/tt0092086/

Сря Дек 10, 2025 11:59 pm
Профил

Ооо да, тоя е готин, gringos falling from the sky :) Наскро гледах .. They call me Trinity не помян как беше преведен на Български едно време.

Чет Дек 11, 2025 1:09 am
Профил
Аватар

"Welcome to Derry"

Прикуел на "It". Приличен хорър

Пет Фев 20, 2026 6:59 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ
Аватар

Сандокан чисто нов сериал 6 или 7 епизода изгледахме ги наведнъж с тайфата в сряда. Много добър препоръчвам го. Турчин играе главната роля но си играе много добре.

Пет Юни 05, 2026 11:11 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 420 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 24, 25, 26, 27, 28