Отговори на тема  [ 1473 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 99  Следваща
ChatGPT 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: ChatGPT
Аааре на'ще! Оле, оле, оле!
Цитат:
Първата ИИ актриса вся смут сред живите си "колеги"

https://www.segabg.com/category-culture ... -si-kolegi

https://www.youtube.com/watch?v=3sVO_j4czYs

А купихте ли си секачки? :lol:

Вто Сеп 30, 2025 11:14 pm
Профил

мнеее замислям да си купя трета пушка и още някой друг пистолет, както и повечко муниции че гледам намалели.

Сря Окт 01, 2025 12:55 am
Профил

Нищо ново под слънцето. Хората винаги са били роби на господарите си. Дали ще се кланят на богове, на попове, на партийни лидери или на пари - все са роби. Обществото еволюира така, че сега ще се кланяме на ИИ. Роба трябва да бъде мачкан и държан на мястото му.
Секачките лесни. Кеф ти оптиката, кеф ти далекопровода. Може кат бай-мангал със синджир и камък да хвърлиш и облетеш жиците. Поне седмица са без ток. Ама какво от това. Той народа иска да бъде роб.

Сря Окт 01, 2025 8:03 am
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

... както се казва "Добро Утро ! Добре ли се наспахме ?!?" - днес точно сутринта сънът ми ми разказа куриозен клучай (не ,че съм длъжен да му вярвам) - на негов близък приятел от Унито не му достигала буквално точка за да си вземе изпита с минимумът , и поискал преразглаждане (бил убеден ,че се е справил поне задоволително) ... Професорът чистосърдечно (без заобиколки демек) си признал ,че ползвал ИИ за да му помогна да оцени работите , но понеже френда пишел много грозно - нещо бота го сиктирдосал ... Професора се съгласил да прегледа становището си ... Та демек - поуката (поне за мен) , е че Духът е изтърван от бутилката и не виждам сценарий в скоро време нещата да са "очовешат" ... щото нали там по Аизък ... какво беше първото правило но робота ...

Сря Окт 01, 2025 7:19 pm
Профил WWW

itso.t написа:
Цитатът ми направи впечатление по друг повод. Може би трябваше да спомена и него в предишното ми мнение.

Преди месец или два в пресата имаше статия за някакво изследване, проведено може би в немско.
Според него, лекари които използвали ИИ в работата си, постепенно започвали да губят способността си да анализират информацията при поставяне на диагнози.
Един вид, постепенно ставали все по-посредствени в работата си.
Малко пресилено го обяснявам де, но идеята беше в тоя дух.

За лекарите – аз също не бях обръщал внимание но като ми казаха и аз поглееднах –оказ се че е точно точно така- още преди доста време –да речем 10г –в болницата доктора държи един таблет и те пита ,това онова ... съответно цъка тука и там.... и казва е те тва и това .... демек пита те и отсерща някаква машина с база данни му дава отговори....сега вече му викат ИИ.

Наскоро участвах в един разговор- ползването на ИИ при правенето на платки с КАД система.
Може в бъдеще ИИ да се научи на всички неща които човек знае ама когато правиш платка за да минеш EMC/EMI тестове ИИ ще каже..... е тва направи и ща стане работоата... винаги има нов проблем независимо колко стари проблеми си фикснал.

Чет Окт 02, 2025 9:42 am
Профил

Единственото според мен за което в момента е годно при платките в да смята, неща които принципно са ясни, ама да речем отстояния, грипадж, дебелини на пътечки и разни такива. Не го бива още с печатните индуктивности ...
П.с. там където се справя добре е анализ,да му изсипеш лог от комуникация или нещо друго, не знам дали писах по горе. Верифицирам тук едно изделие, изсипах му запис от логическия и му казах да ми сметне определени параметри на импулсите, статистически отклонения и т.н. справи се доста добре. Това на ръка си е мъка, или трябва да пишеш скриптове, или ако не е ужасно голямо става и в ексела ама и там до де наслагаш формули ....

Чет Окт 02, 2025 4:13 pm
Профил
Аватар

В крайна сметка нищо страшно. Досега гледахме нагримирани каки, сега ще гледаме нарисувани. Та все тая...
Явно и тая професия ще претърпи промяна.

Да се готвят фаянсаджиите и гипсаджиите. :D

Чет Окт 02, 2025 7:24 pm
Профил

Ами като гледам какви каки роботки има, скоро най-древния занаят може да с еокаже първия изместен от Аи и роботи :) ... ама то мойто мексиканче е истинско ама и то се силиконизирало ... добре поне че интелекта му е естествен :)

Пет Окт 03, 2025 12:49 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мдам, ама каките на живо могат да се оплачат ако си ги барнал/щипнал или поощрил по някакъв друг начин, ами тази хбвиртуалната ако почне да се оплаква, че много си се забавил с мишката около д-то и.... или сумтял не много толерантно "ох на дядя, глей глей"

Пет Окт 03, 2025 3:57 pm
Профил

Ами Ицо не еднократно спомена за секачките, ако много почененда мрънка ще и сведем функциите до минимално необходимите.

Пет Окт 03, 2025 5:52 pm
Профил

тия дни ми се наложи да търся комбинации на 2 паралелни резистора, и давам примерна задача, ползвам китайския дийп сийк - можеш ли да ми намериш комбинация от стандартни е24 резистори които 2 броя в паралел да правят 250 ома, покажи резултати само под 1% грешка

и.... по 3 грешки на ред, как ли не го въртях, задания, условия, пише вярна формула, замества с верни числа и накрая пише грешен резултат...
после пробвах и гугълския, и той същите брътвежи
незнам как някой успява да го ползва това чудо...

в същото време ардуино код пише по-добре от мен, даже на пръв поглед няма нужда от корекции, сякаш само с копи-пейст ще заработи
но със сметките на резистори не можах да случа...

Edit: незнам дали няма да имам повече успех ако го накарам да напише ардуино код за изчисляване на разистори :D

Пет Окт 24, 2025 2:12 pm
Профил

Ами не знам, при мен успя от първи път
Ето го промпта : Give me pairs of a standard e24 order resistors that connected in parallel gives resulting resistance of 250 ohm. 1/R=1/R1+1/R2.
Ето и резултата : To get exactly 250 Ω from two E24 resistors in parallel, both resistors must be greater than 250 Ω (because a parallel combination is always lower than the smallest resistor).

There are only two exact E24 solutions:

И отдолу табличка 300 и 1500.
Също така ме пита дали искам стойности които са с 1, 5 или 1 до 5 % отклонение и за 1 ми даде това, не съм проверявал

Прикачени файлове:
Screenshot_20251024-082847.png
Screenshot_20251024-082847.png [ 250.72 KiB | Прегледано 495 пъти ]
Пет Окт 24, 2025 3:29 pm
Профил

или си платил за някоя по-скъпа услуга или аз съм голям карък :D
копи-пейст на твоя промпт, на chargpt5 (или поне си мисля, че е 5), първите 2-3 опита бяха пълни глупости, накрая ме прати сам да си го смятам :D
Прикачени файлове:
chat.JPG
chat.JPG [ 98.97 KiB | Прегледано 493 пъти ]

Пет Окт 24, 2025 3:43 pm
Профил

Може би зависи от услугата, знам ли ...плащам нещо ама идея си нямам какво точно и колко, не мисля че е много защото го бях взел преди години да си играя.

Пет Окт 24, 2025 4:24 pm
Профил
Аватар

в момента е 23 афро за плюс и 229 афро за про
на месец, за лично ползване

Пет Окт 24, 2025 5:03 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1473 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 99  Следваща