Отговори на тема  [ 8593 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 555, 556, 557, 558, 559, 560, 561 ... 573  Следваща
Хумор 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Хумор
Самата истина:
https://www.facebook.com/reel/24935297756101604
:D :D :D

Пет Окт 31, 2025 9:12 pm
Профил
Аватар

Копирано от друг форум. Не знам кой е първоизточника:
Цитат:
Това е действително, но звучи като виц, затова го слагам тук.
И така - жена ми обработва някакви грамадни масиви данни и от няколко месеца редактира готови SQL заявки за да ги приспособи към текущите задачи, които ѝ възлагат. Естествено, че се справя с помощта на AI, защото тя преди това от SQL хал хабер си нямаше. И знаете ли какъв е ефектът? Тя въобще в живота започна да задава ясни и смислени въпроси и недвусмислени указания какво иска! За няколко месеца AI направи нещо, което аз за 30 години не успях да постигна!
Поклон пред AI !!!

:D :D :D

Съб Ное 01, 2025 11:56 pm
Профил
Аватар

Прикачени файлове:
571150937_855970986764700_6645523603078949623_n.jpg
571150937_855970986764700_6645523603078949623_n.jpg [ 112.35 KiB | Прегледано 1044 пъти ]

Нед Ное 02, 2025 9:05 pm
Профил
Аватар

Прикачени файлове:
572928175_10240199315909187_5489967037975005894_n.jpg
572928175_10240199315909187_5489967037975005894_n.jpg [ 33.36 KiB | Прегледано 992 пъти ]

Пон Ное 03, 2025 10:20 pm
Профил
Аватар

itso.t написа:
Копирано от друг форум. Не знам кой е първоизточника:
Ако другият форум е HWBG, то прилагам и първоизточника: :)
Jonata написа:
Това е действително, но звучи като виц, затова го слагам тук. И така - жена ми обработва някакви грамадни масиви данни и от няколко месеца редактира готови SQL заявки за да ги приспособи към текущите задачи, които ѝ възлагат. Естествено, че се справя с помощта на AI, защото тя преди това от SQL хал хабер си нямаше. И знаете ли какъв е ефектът? Тя въобще в живота започна да задава ясни и смислени въпроси и недвусмислени указания какво иска! За няколко месеца AI направи нещо, което аз за 30 години не успях да постигна! Поклон пред AI!!!
Колегата е дете на прехода и има шарена кариера - в това и други биха се припознали. :) Още две ценни мнения:
Jonata написа:
Изкуственият интелект идва, не можем да го спрем. Значи - трябва да се приспособим към него и да използваме в своя изгода, не да се тръшкаме, че ще ни вземе работата. Може и съм дърт, на 61 съм, но борбата продължава. Това, което правя в момента: обучавам Джемини на едно от нещата, с които се занимавам. Тоест, взимам стара задача, давам му изходните материали и една след друга му указвам стъпките за решаването. Чуруликаме си известно време, докато той се научи да я прави както трябва. Накрая му казвам "запомни това като процедура <едикоя си>". Джемини я запомня. После му давам други сходни задачи, преглеждам резултатите, правя корекции и така докато усъвършенстваме процедурата и я направим универсална. Оттук нататък, появи ли се задача от този вид, просто я давам на Джемини, той ми я прави, а аз проверявам и продавам резултата на клиента без цялата хамалогия досега. Просто, красиво и елегантно. При това, въпросната процедура си остава моя, защото само аз имам достъп до тези диалози с Джемини и само през моя акаунт той ще знае какво да прави - с всичките правила, изключения, условия и т.н. В скоро време се очертава масово възникване точно на този тип задачи и аз ще съм готов - по-бърз и по-конкурентен от всеки друг. Така че - бачкайте здраво, научете се вие, а после накарайте изкуствения интелект да работи за вас. Само с мрънкане и вайкане - доникъде.
Jonata написа:
Аз ще разкажа какво се случи с мен от 1989 досега, тоест откакто завърших МЕИ-то и станах инженер до сега - малко преди пенсия. Тъкмо си взех дипломата и всичко се разпадна. Буквално! Обществото, в което бях живял до момента престана да съществува. Не че го харесвах, никак даже, но разпадът беше потресаващ! Намерих си работа като учител - на ръба на мизерията. 1990 ми се роди първата дъщеря. Лукановата зима. На жена ми ѝ спря кърмата, защото само от картофи кърма не се получава. Бебето го отхрани братския германски народ с хуманитарна помощ - Милупа и Хумана в кашони. 1993 ме поканиха за съдружник в една фирма, нещата бяха добре, порастна ни работата, тогава взехме заем от (слава Богу) Чейс Манхатън, докато дойде 1996... Отново разпад, дори по-лош от 1990, за мен специално не беше толкова страшно, защото макар клиентите да паднаха, остана един мощен клиент (всъщност основно заради него взехме машината), който оцеля и с неговите поръчки си плащахме заема. В някакъв момент през 1996 Виденов затвори банково границите. Забранени изходящите преводи... Писах на Чейс Манхатън, че сме съвестен клиент, че имаме средства (прилагам извлечение), но че правителството е направило невъзможно да им превеждаме вноските. Затова ги моля да не ни начисляват наказателни лихви или да ни правят кредита предсрочно изискуем, а аз обещавам, че ще им се издължим в първия момент, когато това стане възможно. Чейс Манхатън излязоха хора, приеха аргументите и никакви санкции не наложиха. Представям си, ако беше българска банка... После нещата се пооправиха, но пък 2001-ва аз се скарах със съдружниците ми, напуснах фирмата и си основах своя. Тогава се случиха и едни катастрофи, пак ме доведоха до нулата, но пък собствената ми фирма тръгна на 6 и до 2007 вече реших, че съм страшен пич, офис ще си купувам че и нова кола. Взех заем за офиса, този път от българска банка и си мислех, че нямам проблем да го плащам. Само дето след 2007 следва 2008... Отново всичко долу и отново учудване как ще го плащам този заем. Сега ми мрънкате дали са 3 или 4 процента... Какво ще кажете за 9% и увеличени впоследствие заради <едикъф'си>бор? Изкретах някак до 2010, тогава се отвори един различен и много хубав бизнес, та си платих 2012 год. кредита, че и остана. 2014 този бизнес угасна, до 2020 беше някакво мърляво - ни напред, ни назад, после дойде ковид, нещата пак се сплескаха, но 2021 се появи голям клиент и нещата при мен рязко се оправиха. Това е при мен историята - приливи и отливи, падане до нулата и пак нагоре. На фона на всичко дотук, мнението ми е, че сега само се глезите, малък спад надолу и вой до небесата... Вие живеете в стабилно общество, уредено и с добра перспектива. Колкото и странно да ви звучат думите ми. Има и проблеми, разбира се, но те (пак по мое мнение) са абсолютно бял кахър в сравнение с това, през което ние сме преминали.

Вто Ное 04, 2025 2:51 am
Профил
Аватар

И на темата за хумор ли посегнахте бре... :lol:

Вто Ное 04, 2025 9:18 am
Профил
Аватар

не е смешно

Цитат:
Тъкмо си взех дипломата...

к.т.н. = кому ты нужен

ТНТМ - тъп народ тъпа младеШ

Вто Ное 04, 2025 11:04 am
Профил

ДедоБоре написа:
не е смешно

Цитат:
Тъкмо си взех дипломата...

к.т.н. = кому ты нужен

ТНТМ - тъп народ тъпа младеШ

Като бяхме млади, ни правеха н.с. - научен сътрудник.
По-заслужилите с годините ставаха и ст.н.с. - старши научен сътрудник.
Та по темата:
н.с. = нищо съществено
ст.н.с = също така нищо съществено

Вто Ное 04, 2025 11:16 am
Профил
Аватар

Цитат:
нищо съществено

ами зависи

ако ментално си настроен да седиш на едно и също бюро, да търкаш едни и същи панталони и да поливаш един и същ фикус в продължение на 20 години, може и да е твоето.
на времето разни такива титлички ти даваха по 20-30лв към заплатата (което си беше 10%). ако събереш повечко, участие в научни съвети и подобни, като нищо се добутваше до 50%. плюс класове и разни 'награди'.
освен всичко, с повечко титли се ходеше по-лесно в командировка (на 'запад').

не бива да забравяме и, че в нàуката отрицателния резултат също е резултат.
съвсем спокойно може да работиш по проект 2 години, да оплескаш всичко и после 10 години да ходиш по конференции да обясняваш на колегите що не си успял.
един вид пишкомерене, което обаче в голяма степен се обезсмисля, когато на всички табелки по коридора пише 'гл.ас. к.т.н. инж.', а всички опират до бай Пешо стругаря с основно обарзование.

сега не е по-различно - 'наукометрията' е по брой цитирания. и лесно се попада в ОНГ (организирана нàучна група), в която аз цитирам теб, а ти цитираш мен (или в някаква по-сложна форма във вид на многоъгълен пълносвързан граф). броиш (до две) някакви белоглави лешояди, заплатата си тече, пишеш си докладите, цитират те.
без значение дали си етимолог или ентомолог.

Вто Ное 04, 2025 12:01 pm
Профил

Идеята ми беше да се върнем на хумора от онова време.
Явно не успях.

Вто Ное 04, 2025 12:21 pm
Профил
Аватар

ааа...
тия дни съм леко людоедски настроен

Вто Ное 04, 2025 12:44 pm
Профил

Какво остава за канибал, който закъснее за вечеря?
Един среден пръст!
И по повод ст.н.с.

Един канибал, не можел да заспи. Върти се и си мисли:
- Кой съм аз? Защо ме има на този свят?
Жена му:
- Казвах ти, не яж интелектуалци на вечеря.

Вто Ное 04, 2025 3:18 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
- Казвах ти, не яж интелектуалци на вечеря.
Отигравам паса :) :

Прикачени файлове:
Интелектуалец.jpg
Интелектуалец.jpg [ 50.5 KiB | Прегледано 885 пъти ]

Вто Ное 04, 2025 3:55 pm
Профил

... но не знае как да ги прилага за да направи секса по-интересен :P

Вто Ное 04, 2025 4:23 pm
Профил
Аватар

Разговор между жени:
- Вчера излизах с един интелектуалец. Заведе ме на театър.
- И какво?
- А после ме заведе на изискано заведение.
- И след това?
- А после отидохме у тях.
- И там какво?
- И той си извади пениса...
- Какво е това "пенис"?
- Абе интелектуалците го имат... то е като х@й, ама по-малко.

Вто Ное 04, 2025 4:53 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8593 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 555, 556, 557, 558, 559, 560, 561 ... 573  Следваща