Отговори на тема  [ 196 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Следваща
Комуникационен интерфейс на Audi 80 B4 1.9TDi ? 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение 
Инсталирай си ELSA там има всичко или си потърси нещо подобно наVW от тук: http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=page03_disel

Пон Окт 16, 2006 10:41 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Нещата относно тези 4ри пина (25, 27, 31 и 42) се оказаха верни. Успях да се добера до сигурна информация и се оказа, че 2 от тези пинове са K и L линиите. Бах супер доволен.....но след като вързах захранването и К линията и се опитах с VAG-COMа да направя комуникация останах отново разочарован. Излезна ми съобщение: No response from Controller! Това не ми се стори нормално, защото досега винаги съм връзвал само К линията към автомобила и всичко беше наред. На практика L линията досега не съм я връзвал и не съм имал проблем с комуникацията.
След като не успях да се вържа само с К линията реших, че трябва да свържа и L. Отново пуснах VAG-COMа и вече с двете линии ми искара съобщение: Can't Synch Baud Rate!
Явно нещо не може да се синхронизира скоростта. Но защо??? Нямам много варианта на връзване. Какво да правя? Някакви идеи.

Сря Окт 18, 2006 2:09 pm
Профил

Мнение 
Вземи опитай да се свържеш с VDS-Pro :http://www.autoelectric.ru/diagnostic/vds-pro/vds-pro.zip ,по-старите автомобили използват ниска скорост на обмен .

Сря Окт 18, 2006 3:04 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Според Бош т'ва трябва да е схемата. Под този номер излизат два автомобила - 1.9 TDI и 1.9 TDI AVANT.
Т'ва е схемата на 1.9 TDI.

Прикачени файлове:
ecu.zip [343.38 KiB]
461 пъти

Сря Окт 18, 2006 9:49 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Благодаря, nickich. Точно това е схемата. 42 пин - К линията, 27 - L линията. Така връзвам и адаптера, но .... нищо. Би трябвало само К линията да е достатъчна за да се вържа към ЕКУто, но дава съобщение No response from Controller! Досега на автомобила само по К линия съм се закачал и не съм имал никакви проблеми с VAG-COMа. Няма разлика м/у двете ЕКУта. Скоростта на ЕКУто от колата е 9600 със сигурност. Би трябвало и на този да е такава. Въпреки това опитах с различни скорости, но ефекта беше един и същи. Необходимо ли е да се върже нещо допълнително към ЕКУто за да има комуникация (аз лично много се съмнявам да е така). Сега вече като имам схемата ще опитам да вържа диагностичната лампа за да видя тя какво ще каже. Ще мига ли какво.. Усещам най-накрая как ще си разглобя Аудито и ще му сваля и неговото ЕКУ. Няма логика там да комуникира, а в лабораторни условия същото ЕКУ да неще. Поздрави.

п.с. nickich,тайна ли е от къде намери схемите. Бих искал да сваля схемата и на моето ауди, за да видя дали наистина съм взел такова ЕКУ или може би ще се окаже различно и затова да не може да комуникира. От къде мога да си сваля тези данни от Bosch? Благодаря ти.

Чет Окт 19, 2006 12:52 am
Профил
Аватар

Мнение 
Схемата я взех от Bosch ESI.
За да имаш комуникация е необходимо да имаш само захранване.
Това ЕКУ същото ли е като на автомобила ти? Имам някакво подозрение, 4е е по-различно...
Най-добре е да пробваш с пробната лампа да го тестваш...

Чет Окт 19, 2006 9:55 am
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
За да имаш комуникация е необходимо да имаш само захранване.

И аз така смятам, затова съм подал захранване без да симулирам нито един датчик. + 12В подавам на пинове 15,16,17, а - на пинове 12,13,14,18,19. След това на 42 пин връзвам К линията, а на 27 пин Л линията. Опитвам да се вържа, а то ми дава че не може да синхронизира. Задължително ли трябва да вържа и Л линията или може само с К???

Цитат:
Това ЕКУ същото ли е като на автомобила ти? Имам някакво подозрение, 4е е по-различно...

Вече и аз се съмнявам, че е същото. Но това не би трябвало да е причина да не комуникира. Все пак и това ЕКУ има К и Л линии за комуникация. Помислих, че ако е различно може и скоростта на комуникация да е различна. Опитах с различни скорости, но ефекта е същия.

Цитат:
Най-добре е да пробваш с пробната лампа да го тестваш...

Направих го вече както е показано по схемата. Връзвам лампата м/у пин 4 и захранване. След като захраня ЕКУто лампата свети постоянно. Не мига или гасне. Остава да си свети, но това не е ли нормално? И в колата преди да запаля лампата свети и едва след запалване изгасва.

Започвам да си мисля, че май това ЕКУ е прецакано. Усъмних се в адаптера и днес на обяд отидох до паркинга да го тествам на колата. Заспа си комуникацията. Вече не се съмнявам в адаптора. Проблемът остава в ЕКУто или начина на връзване. Незнам какво да правя. Няма много възможности на връзка. :(

Чет Окт 19, 2006 3:12 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Имах в предвид това:
http://www.sjmautotechnik.com/trouble_s ... /ecuf.html
като споменах за тестване с лампата...

Чет Окт 19, 2006 3:58 pm
Профил

Мнение 
С какъв адаптер работиш?

Чет Окт 19, 2006 6:20 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Това е схемата на адаптера. Дали ще работи с тази програма под ДОС (VDS-Pro)? Аз опитах (в чист ДОС), но нищо не се получи. Вероятно не е от програмата а в ЕКУто.

Прикачени файлове:
adp_tk(2).png
adp_tk(2).png [ 31.85 KiB | Прегледано 4411 пъти ]
Чет Окт 19, 2006 6:30 pm
Профил

Мнение 
Пробвай да смениш R1 от 510ома на 1Ком , много ECU-та се лигавят и немогат дръпнат шината до 0 волта.По стандарт е 510 ома но много от оригиналните адаптери са с резистори от 1-2кОм. VDS-PRO работи и под Дос и под Win.

Чет Окт 19, 2006 9:02 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
Пробвай да смениш R1 от 510ома на 1Ком , много ECU-та се лигавят и немогат дръпнат шината до 0 волта.По стандарт е 510 ома но много от оригиналните адаптери са с резистори от 1-2кОм. VDS-PRO работи и под Дос и под Win.

Възможно ли е това да е проблема??? Как комуникирам с моето ЕКУ на колата? С него нямам проблеми. Действително нулата не е 0, а около 0,24В - 0,35В. Утре ще го сменя и ще пиша какво е станало :) .

Чет Окт 19, 2006 10:30 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Смених резистора с 1Ком, и наистина нивото на нулата падна до 0,1В, но нещата не се промениха. Не комуникира. :(

Пет Окт 20, 2006 8:13 am
Профил

Мнение 
Най вероятно нямаш начална инициализация по Л-линията пробвай да окъсиш к-л на ЕКУ-то и подай само к линията от адаптера.

Пет Окт 20, 2006 12:59 pm
Профил
Аватар

Мнение 
nickich написа:
Имах в предвид това:
http://www.sjmautotechnik.com/trouble_s ... /ecuf.html
като споменах за тестване с лампата...

.....
т'ва пробва ли го ??

Пет Окт 20, 2006 4:44 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 196 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Следваща