| Автор |
Съобщение |
|
ikarlo
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Пон Авг 24, 2020 4:45 pm Мнения: 214 Местоположение: София, Люлин 3
|
 Re: Доставка на компоненти на Analog Devices
|
| Нед Юни 11, 2023 1:14 pm |
|
 |
|
741_
Ранг: Минаващ
|
Търсачката ми казва, че фирмата трябва да е пуснала кепенци през 2000г, а през 2002 теренът и помещенията са станали експо център. Прилича ми като да си нацелил сайт на мошеник.
|
| Нед Юни 11, 2023 3:28 pm |
|
 |
|
ikarlo
Регистриран на: Пон Авг 24, 2020 4:45 pm Мнения: 214 Местоположение: София, Люлин 3
|
Мисля, че има по просто обяснение - фирмата произвежда изделия с "двойно" предназначение. Възможно е да е съм попитал тъкмо за такова нещо. А Интернета не е място за фирми, които произвеждат ембаргови стоки. Между другото, без да знам за какво са всички изводи, успях да нацеля захранването и изхода (помогна и описанието на оня поляк). Снемането на връзките от многослойната платка е доста тегава работа. Но много настрани от темата отидохме, може да изядем боя...
|
| Нед Юни 11, 2023 4:19 pm |
|
 |
|
Pif
Ранг: Форумен бог
|
ЧНГ на всички.
И аз се сблъсках с нежеланието на АД да продават в БГ. Комет ми казаха, че от никъде не могат да ми доставят чипове. Трябват ми няколко бройки аудио дсп (адау1452). Ако някой е успявал кой е по-добрия вариянт: 1. Фарнел и адрес в УК (ГГБГ) 2. Маузер и адрес в Германия 3. Диджикий и адрс в УСА Идеята е на място да не се налага някой да се разправя с митници. Фирма в БГ която може да ги достави също е опция.
(на китайците от али-та не им вярвам)
|
| Чет Яну 01, 2026 11:18 am |
|
 |
|
syscop
|
Потвърждавам - Фарнел отказаха доставка на компоненти на Аналог. За същите чаркове от Маузер пише, че не се доставят до тук. Задрасках Аналог от списъка с производители. Мухата дали знае нещо повече?
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Чет Яну 01, 2026 12:33 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Ми нормално... още не ясен курса на нашенското евро към европейското. 
|
| Чет Яну 01, 2026 4:47 pm |
|
 |
|
ikarlo
|
Между другото имам изделия на АД за които не мога да открия даташит: https://ibb.co/pFYkFRwАко някое може да помага! И за Datel се отнася.
|
| Чет Яну 01, 2026 6:38 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
И какво е обеснението от доставчика? Че имаме имена които звучат руски, че сме гадни балканцуи или нещо друго?
|
| Чет Яну 01, 2026 6:57 pm |
|
 |
|
syscop
|
Няма обяснение. За Маузер писах. От Фарнел пратиха писмо, че тези и тези компоненти не могат да ги изпратят. На въпроса защо не го пише на сайта им отговорът беше - ще уведомим еди-кой си (разбирай от единия крачол в другия)...
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Чет Яну 01, 2026 7:59 pm |
|
 |
|
Pif
|
Айде моля без обиди от първия ден на годината. Какво евро. Никакво евро. От днес се пазарува само в рубли.
|
| Чет Яну 01, 2026 8:00 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Я кажете кой/кои елементи и колко ви трябват?
|
| Чет Яну 01, 2026 11:21 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Ами то има доста промени в дистрибуторската мрежа на аналог... Като цяло фокуса е към големите клиенти, но не е невъзможно да си купиш на дребно неща. Тез бози може би са фарнел/маузер простотии... Ама не е като да не се продава в България, щото бях преди месец в Полша и местните фае-та и сейлс хора казаха, че се скъсват от командировки до българско... Разни фирми в Пловдивско правели оборот... сега незнам дали тези неща не са обословени от напрежението на изток....
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Яну 01, 2026 11:25 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
А това модулче в какво изделие си го открил? Някои такива микромодули се правят специфично за клиент... вътре са ацп-та, цапове, мцута и какво ли още не...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Яну 01, 2026 11:29 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
Приличат ми на свалени от западноевропейско или американско индустриално оборудване, произведено по времето на развития социализъм. Тогава по политически ( COCOM) и технически причини (липса на Интернет) не е имало леснодостъпна документация. С минаване на времето са стигнали статус End Of Life / Discontinued и авторите не са намерили смисъл да качват архивна документация онлайн. Липсата на маркировка за година и дата на производство допълнително спуска мъгла около предназначението им и количеството произведени бройки.
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Чет Яну 01, 2026 11:36 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ами COCOM не е отменен, действа си. ако се заровиш в хамериканските документи, дори MLC кондери са в списъка. въпрос на желание е да те подгонят за каквото си поискат. и 'големите' предпочитат просто да откажат доставка, отколкото да си сложат неизвестен таралеж в гащите. и се стига до абсурди - в такайския маузър не можеш да си купиш с адрес в такай модул с ESP с конектор за антенка. нищо, че в околните лафки на 10 минути разстояние срещу техни пари в кеш можеш да си купиш кашон. пазарната икономика не ти гарантира, че можеш да си купиш каквото ти трябва на пазара. в същност не гарантира нищо. в първите часове на новата година беше практически невъзможно да си викнеш такси. по телефона ти казват да си свалиш приложение (за всяка фирма различно) цъкаш, цъкаш, 'обработваме вашата заявка'. появиха се и допълнителни бутончета - 'бакшиш 3 афро', 'бакшиш 10 афро', 'двойна цена на километър'. не че помогнаха, човека се изклатушка до вкъщи на два крака. имаме човек от форума, чиито имена съвпадат с име и фамилия на някакъв юнак в санкционните списъци. за всяка получена пратка (DHL) ходи на летището да му снимат личната карта и да обяснява, че няма сестра (а той наистина има сестра). а да изпрати нещо направо му отказват (отсрещния офис не можел да верифицира изпращача). казвах му аз да си смени името още 22-ра година, ама не ръчѝ. --- това не говори много добре. ако ти трябва масиран десант от фае-та, за да разбереш как да си вържеш някой ОУ, че да му докараш параметрите по чаршаф... не знам. или не е документирано съзнателно всичко, или... какво? или ще ти кажем какво/как става, ама направи оборот от 100К чипа.
|
| Пет Яну 02, 2026 8:29 am |
|
|