Отговори на тема  [ 52 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Доставка на компоненти на Analog Devices 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение Re: Доставка на компоненти на Analog Devices
Private написа:
ikarlo написа:
Между другото имам изделия на АД за които не мога да открия даташит: https://ibb.co/pFYkFRw
Приличат ми на свалени от западноевропейско или американско индустриално оборудване, произведено по времето на развития социализъм...

Използвани са в БГ разработка на ИМЕ CSY16.
https://www.youtube.com/watch?v=gaXfmooOJPU

Последна промяна ikarlo на Пет Яну 02, 2026 11:30 am, променена общо 1 път

Пет Яну 02, 2026 11:00 am
Профил YIM
Ранг: Форумен бог
Аватар

По-интересното е, че наскоро правих нещо с 1452 и не е имало проблеми с доставките.

И друг път съм споменавал - Маузер са тиквеници. :D
Преди няколко години, Маузер: Мога да поръчам някакво FPGA, но не мога да поръчам развойния му кит. Можело само за американско.
Цената на FPGA х5 - х10 спрямо цената на немски дистрибутор на същия производител.

Тиквеници, сър.

Пет Яну 02, 2026 11:20 am
Профил

itso.t написа:
наскоро правих нещо с 1452 и не е имало проблеми с доставките.

От къде ги взе? Комет казаха, че не могат нито от фарнел, нито от диджи нито от маузър.

П.П. Ако са ти останали 2-3 бройки може да се пазараим.
П.П.П. Вършат работа и запоени, ще си ги сваля.

Пет Яну 02, 2026 11:41 am
Профил
Аватар

Тия които насищаха платките се занимаваха с доставката на компоненти, която е била от някой от големите каталожни доставчици.
Ако е имало проблеми с доставката щяха да кажат.

Пет Яну 02, 2026 11:54 am
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Pif написа:
ЧНГ на всички.

И аз се сблъсках с нежеланието на АД да продават в БГ. Комет ми казаха, че от никъде не могат да ми доставят чипове. Трябват ми няколко бройки аудио дсп (адау1452).
Ако някой е успявал кой е по-добрия вариянт:
1. Фарнел и адрес в УК (ГГБГ)
2. Маузер и адрес в Германия
3. Диджикий и адрс в УСА
Идеята е на място да не се налага някой да се разправя с митници.
Фирма в БГ която може да ги достави също е опция.

(на китайците от али-та не им вярвам)

Гледам, в eBay ги продават, ама на тях колко може да им се вярва...

Съб Яну 03, 2026 6:42 pm
Профил

Нещата станаха все по забавни. Поръчах си чипа от маузър с адрес на доставка в Германия. Поръчката първоначално мина а днес са ми пуснали мейлче, че производителя не доставя този чип за моя адрес. Другите неща от поръчката са ги пратили.

Пон Яну 05, 2026 9:01 pm
Профил
Аватар

Поръчал си чипа до адреса на някой живеещ в немско или до Габко и компания?

Вто Яну 06, 2026 1:26 am
Профил

Пдобно на габко само, че адреса е на пратки.де. В малко селце. Не пише име на фирма. С мойто си име и немски телефон. Реизеншъл е адреса, не е офис или склад.

Вто Яну 06, 2026 10:02 am
Профил

Интересно що точно тоя чип ....

Вто Яну 06, 2026 2:53 pm
Профил
Аватар

Наистина е странно. Преди месец, месец и половина познати оживяваха един свободен проект за аудио-DSP - Free DSP Aurora, който също е с 1452. И те не са обаждали за проблеми с доставката на компоненти.

Редакция: А 1462 или 1466 доставяеми ли са? Те са съвместими като пинове с 1452 и са малко по-наточената му версия. И са по-съвременни чипове де...

Вто Яну 06, 2026 4:26 pm
Профил

Абе мислех че имам ама нямам, 1787 били тия дето са ми останали.

Вто Яну 06, 2026 4:51 pm
Профил

Чух се със Стоян. Той каза, че ги е поръчал от микродис. Чух се с тях и ще ми доставят няколко бройки.
146х са с повече пинове и интерфейси. Не съм пробвал да поръчвам други. Маузър до сега не са ми отговорили и на 2-те писма дето им писах.

Вто Яну 06, 2026 5:33 pm
Профил
Аватар

Pif написа:
...146х са с повече пинове и интерфейси. Не съм пробвал да поръчвам други. Маузър до сега не са ми отговорили и на 2-те писма дето им писах.

Разгледай документацията по-подробно...

Вто Яну 06, 2026 5:50 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Абе нещата са сериозни и затова някои дистрибитори са нервни за малки клиенти(непознати, без ясен ендюзър сертификат)..
Ако не сте чували историята... ето:
https://www.reuters.com/world/us-charge ... 024-12-16/
Много народ беше изтръпнал покрай това, фбр-то съвсем като понфилмите изръшкало един офис от горе до долу...
Та парен каша духа...
Имайте в предвид, че колкото по-ясно отговорите и попълните докиментацията, толкова по-вероятно ще ви дадат ппръчката...

Вто Яну 06, 2026 10:15 pm
Профил

Аз помня, че при подобна ситуация и затруднени доставки Максим реално фалираха преди 10+години. После се почна едно купуване на някакви малки играчи, продаване на активи, обещания за стабилни доставки в "близко бъдеще". В нашия кампус идваха два пъти през 2014 да ни убеждават колко са надеждни вече. А не бяха. Вече бяхме почнали масово да редизайнваме с компоненти на други фирми. Докато официално не ги закри Аналог малко след короната. Същото се случва и с Аналог чипчетата в нашите продукти - в последните 6-7 години освен класическите им измервателни усилватели и някои АДУМ-и всичко друго разкарахме и сменихме с на Тексас и алтернативи. И при нас идваха да ни уверяват, че не трябвало така, имали сега какво си там портфолио, супер нов LTspice, всичко цветя и рози. Но и с техните продукти се случва същото - за стар или нов дизайн рядко търсим при тях. Всичко го има в Тексас, когато става дума за single source. Като говорих с наште SCM преди години, ми казаха, че всичко е тръгнало от скъпи компоненти, една-две провалени критични доставки (това преди короната), а оттам загубени клиенти и неспазени срокове при нас. С Тексас проблем нямахме дори и през 2020-2021, но и те са си най-големата фирма. Сайта им е уреден, намирам си всичко вътре - от архаични чипета, към документации и репорти, през всякакви модели до FIT. Цени, срокове на доставка, много добри туулове за всякакви симулацийки, пауър бюджет, аналоговщини, осцилатори и какво ли не. А сайта на Аналог е станал ужас. Наскоро търсих да дръпна Switcher CAD, излезе ми душата, докато го найда. За компоненти търсачката е изключително развалена, по-ми е лесно в някой маузър или ди джи кий и оттам вече да търся какво ми трябва.
Не знам дали е решение на висши мениджъри, но такива големи фирми като Максим и Linear, една от любимите ми фирми бяха тотално затрити след присвояването. Вече, ако вляза в страница на Аналог, ще е да търся LTspice, и то с Гугъл търсачка, а не да им търся по страницата, че е страшно. Имахме толкова компоненти на Linear по платките, и те малко по-малко бяха сменени. А смея да кажа, че нашата фирма им беше огромен клиент на Аналог. И да им браузваш в сайта допреди 15-20 години си беше удоволствие. Още като студент ги научих, нещо се бях абонирал, и ми пращаха дискове с целият им сайт вътре, всяка година с цветни книжки. Добри времена бяха...

Сря Яну 07, 2026 1:07 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 52 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща