|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 7:30 pm
| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
 Re: Любопитно
|
| Чет Мар 12, 2026 12:40 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами зависи как се използва. В определянето на пол, настроение, етнос и подобни няма нищо незаконно, не мисля че евротъпотията го третира. Въпросът е дали правят идентификация и пазят данните или не. Явно са узрели за идеята след 10 години .... това се предлага от доста време на пазара, но едно време ни отказаха. АИ-то не е нужно за тая работа.
|
| Чет Мар 12, 2026 2:53 pm |
|
 |
|
Pif
|
От много години всички магазини се мечтаят да знаят поведението на клиентите - колко време са прекарали в магазина, колко често го посещават, какви неща си купуват. Не ги инересува дали пешо или гощо го прави, интересува ги дали клиент номер ХХХ или клиент номер УУУ го правят. Хепи със сигурност пазят идентификацията на клиентите по разпознатите лица, макар и да не ги свързват с име и егн. Може да ги вързват по номер на кредитна карта. Във фантастикото на драгалевци са се изхитрили и на касите ти искат номера на колата. Така там те профилират по номер на кола. В цялото това нещо най-лошото е, че не знаеш на кой ги продават тези данни и с какви цели. Със сигурност имат и микрофони на всяка маса и всичко се записва. Още преди 25 годин един приятел го наеха да инсталира микрофони на всичките маси в едно заведение. Отделно от всичко разпознаването на номерата по пътищата се прави от частни фирми в частен интерес. Мафията в реално време знае кой къде е. Ако държавата иска тази информация - молби, съдия... и ако я дадът. Дето се вика - добре дошли в 21 век другари.
|
| Чет Мар 12, 2026 3:32 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами не знам да си мечтаят, аз има няма 15 години предлагам такава технология но никой не я иска, или да сме точни никой не иска да плаща за нея .. та явно тия им мечти не струват много, включително Хепи. Преди .. не помня, 10-на години може би, може би повече, Хепи имаха конкурс свързан с техния диджитал сайниндж, и една от екстрите които предлагахме с нашия е точно такъв тип пипълметрия, единственото кеето направиха е да вземат част от идеите за контента, естествено без да си платят .. след още 10 години явно са узрели и за частта с пипълметрията 
|
| Чет Мар 12, 2026 6:50 pm |
|
 |
|
nik
|
аз лично не го смятам за толкова безобидно ето например една такава злоупотреба https://www.boredpanda.com/airbnb-host- ... n-lawsuit/моментално се превръща в "epstin files" за всеки политик/чиновник от момента в който излезе на улицата, дори не е нужно да ходят в разни мения на разни острови. в комбинация с дийп фейкове и социални мрежи иди после обяснявай, че нямаш сестра въобще технологиите повече се ползват за извращения от колкото за нещо смислено и полезно
|
| Пет Мар 13, 2026 4:14 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами камери има на всякъде така или иначе. Ако е чиста пипълметрия няма разпознаване на индивиди и не събира такива данни. Проследяването обикновенно се извършва или на база прост моушън, какъвто е случая с по-старите системи, или се генерира ...Абе най просто казано Челси а на база някои биометрични показатели по които се следи обекта. Сега с употребата на АИ може би то използва различен подход, но като цяло идеята е че не се пази конкретна информация за потребител а се събират сетове от навици, възрастови групи и т.н. общо взето статистика. Дали може да се злоупотреби определено да, но то и без да го има това пак може ... Аз лично нямам какво да крия, нито какво ям, нито къде и с кого ходя, нито кога съм щастлив или нещастен....а нещата които не искам да се знаят не са такива които се събират с пипълметрия ...
|
| Пет Мар 13, 2026 7:35 am |
|
 |
|
Мъдуро
Ранг: Минаващ
|
цените на китайските роботчета пада и вече е под 15 хиляди долара обаче като се замисля възможно ли е в един момент да ги активират като терористи и да исколят собствениците си https://www.unitree.com/g1/
_________________ Туй трънзистора го знаeм - MOSFET, JFET ... BOBA FETT
|
| Пет Мар 13, 2026 9:31 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Ся, това е въпрос по-скоро към Тони, дали в УСА все още се практикуват "наказателните обезщетения" от типа на милиони за няква "дреболия"?
|
| Пет Мар 13, 2026 12:06 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Това било безобидно, друго било безобидно... Някой замислял ли се е каква е причината всеки да се опитва да ти пробута някакво "апче" за мобилните устройства, а вместо него не се използва бална уеб страница?
|
| Пет Мар 13, 2026 12:22 pm |
|
 |
|
nik
|
И понеже всичко е много надеждно и безобидно, бяха снимали лаптопа на марк зукърбърг с лепенки и на камерата и на микрофона Дали е било от обикновена параноя или гузен негонен бяга  На практика навлизането в личното пространство на хората отдавна премина всякакви норми и граници, и естествено всичко е "за наше добро"
|
| Пет Мар 13, 2026 1:13 pm |
|
 |
|
Мъдуро
Ранг: Минаващ
|
На мен пък ми е смешно на снимката горе виждам предимно българи но ИИ ги е определило половината на инцианци (роми?) другата половина на азиатци. Сигурно заради азиатските корени на българите 
_________________ Туй трънзистора го знаeм - MOSFET, JFET ... BOBA FETT
|
| Пет Мар 13, 2026 1:57 pm |
|
 |
|
nik
|
|
| Пон Мар 23, 2026 10:54 pm |
|
 |
|
itso.t
|
|
| Сря Апр 01, 2026 8:43 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Нещо интересно - когнитивен тест само чрез гледане https://pathbind.games/bonus/iq1.html
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Апр 01, 2026 1:51 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Мда ... липсата на желание да изпозлва камерата го издава още в началото, но все пак го изгледах да видим какво ще покаже, аз очаквах нещо да скокне да ме яде а то .....
|
| Сря Апр 01, 2026 3:25 pm |
|
|