Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 11 мнения ] 
Отностно JTAG 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Аватар

Отговори с цитат
Мнение Отностно JTAG
Здравейте аз съм супер аматиор дори ме е срам да пускам тук тема щото бекъл си немам о това което пишете тук (а не искам да е така) значи имам едно въпросче от толкова форуми май тук най- много се пише за JTAG не че и аз зная какво е до преди 10 минути го мислей за СОФТ. !?? ии Модераторите да ме извинят ако тук не му е мястото да пускам тема !!! Благодаря предварително ;) 8O

Последна промяна travoltino на Нед Окт 22, 2006 3:25 am, променена общо 1 път

Съб Окт 21, 2006 11:17 pm
Докладвай
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
В сетком не прочете ли цялата тема за отключване на нокия ВВ5 ?? Ако не си разбрал: не можеш да си отключиш телефона и никой в България не може да ти го отключи,. Не с JTAG, ами и с каквото искаш го ръчкай - най-много да го прецакаш. HighWay ти е обяснил малко по-технически, защо не може, но явно това е доста сложно за разбиране от твоя страна.
И отгоре на всичко, в телефона няма никакви кодове, дето да можеш да прочетеш... Шантава работа...

Нед Окт 22, 2006 12:12 am
Докладвай
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
Виждам че Gogo ти е отговорил. Не сьм запознат с проблема, но ако питаш за JTAG-a, идеята е да се тества, конфигурира, програмира или дебьгва докато чипьт е в "работната си среда", т.е. поялника не е нужно да се включва.

Нед Окт 22, 2006 12:23 am
Докладвай
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
travoltino за простосмьртните има 3 метода за отключване на BB5 телефони.
1. чрез Мастьркода, който го се знае единствено от сьответния мобилен оператор.
2. Някой с име Деян в Белград
3. Модераторьт на www.gsmfreeboard.com в Австрия

Информацията е от посочения горе сайт, който е сьс сериозен авторитет.
Ако се интересуваш от втората опция хвьрли едно око тук
http://forum.gsmhosting.com/vbb/showthread.php?t=312671

Нед Окт 22, 2006 1:01 am
Докладвай
Профил WWW
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

Отговори с цитат
Мнение 
То лошо няма ама надали ще му се дават 60 евра на Деян :) толкова искаше последно

Нед Окт 22, 2006 2:06 am
Докладвай
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
Gogo написа:
В сетком не прочете ли цялата тема за отключване на нокия ВВ5 ?? Ако не си разбрал: не можеш да си отключиш телефона и никой в България не може да ти го отключи,. Не с JTAG, ами и с каквото искаш го ръчкай - най-много да го прецакаш. HighWay ти е обяснил малко по-технически, защо не може, но явно това е доста сложно за разбиране от твоя страна.
И отгоре на всичко, в телефона няма никакви кодове, дето да можеш да прочетеш... Шантава работа...

да бе значи няма никакви кодове а защо ще приеме кода от оператора той щом ще раязпознае кода значи му е зададен 2-ро аз ако змислех че ти си способен да ми отговориш щях ли да избягам от Сетком и трето хвани излезни и си хвани някоя да те оправи че с това държание от всякъде ще бягат от теб дори и от Форумите !!!! и сикам някой запоследно колко ще ми излезне шибаното разкодирване аз дам ли 60 евро пак съм надалавера ама .... тук казвате 60 в сеткома ми казват 10 различни цифри как да се свържа с тоя Комунист Деян и откъде да съм сигурен че отиде ли зад граница ще се върне или това не знаеш ГОГО аз не знам кво изобщо знаеш !???? !!! Казвайте кой запоследно или фирма само не ми препоръчвайте онази страница дето пише че за 6280 270 кинта за 270 аз ще си купим точно още 2 кодирани !!! и ще съм на роуминг !! Да живеят контрабандните канали !! а това че се инересувах за JTAG не ознава че специално за телефона !! Тук има поне кой да ти отговори Явно това е доста сложно за разбиране от твоя страна
Благодаря много за форума !!! Наистина разбрах някои неща а да попитам по какво телефона разпознава картата не може ли да се направи нешо като " клонинг " По възможност GOGO да не мм отоговара нали не съм му на нивото аз даже не знам защо поглежда тази тема !!!? :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil:

Последна промяна travoltino на Нед Окт 22, 2006 3:49 am, променена общо 1 път

Нед Окт 22, 2006 3:11 am
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
Ей момченце не прекаляваш ли? Модераторите не е лошо да изпратят темата в коша че не е добър пример :)

Нед Окт 22, 2006 3:30 am
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
Nikola Kirov написа:
Ей момченце не прекаляваш ли? Модераторите не е лошо да изпратят темата в коша че не е добър пример :)

Просто се защитавам няма тука некъв да ми прави нападки това че не разбирам от тези работи не означава че тоя трябва да ми се подиграва

Нед Окт 22, 2006 3:51 am
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
travoltino написа:
Nikola Kirov написа:

Просто се защитавам няма тука некъв да ми прави нападки това че не разбирам от тези работи не означава че тоя трябва да ми се подиграва

@travoltino,
Никой не те напада, хората и там и тук ти обясняват какво може и какво не може. Наистина тона ти е невъздържан и ако този пост към Gogo беше в Сетком, вече да съм го изтрил. :evil:

Нед Окт 22, 2006 9:08 am
Докладвай
Профил WWW
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
Nikola Kirov написа:

Никола !!! Не почвай с лошото де. :lol: :lol: :lol:
Човека ще си купи (/ си е купил) е*атииии телефона и вече е Бог.
Недей му говори така.

Сори за цинизма - не се сдържах ;-) :-)

Нед Окт 22, 2006 9:51 am
Докладвай
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
МОЛОДЕЦ! ТАК ДЕРЗАЙ!
аз съм силно възхитен, човека е аматИор и е готов да научи какво е JTAG че и firmware на телефона да дизасемблира само и само да спести 60 EUR, как няма България да се превърне в рай за аутсоурсинг при тез лъвове?
че то утре Nokia като отвори офис двама такива аматИори като travoltino да намери ще им пренапишат symbina-a за 120 EUR а за 240 EUR ще направят Vista Mobile

Нед Окт 22, 2006 10:11 am
Докладвай
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 11 мнения ]