|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 9:17 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
Desert Leo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Руснаците вече не могат никого да нападнат.
|
| Сря Апр 15, 2026 12:34 pm |
|
 |
|
nik
|
изглежда познах познах защо наливат милиарди в тия изкуствени интелекти и каква е крайната цел - генериране на пропаганда и войни https://www.facebook.com/share/v/1GYHC1yBzY/
|
| Сря Апр 15, 2026 8:48 pm |
|
 |
|
nik
|
Големи европейци сме били... с големи европейски ценности https://www.bbc.co.uk/news/articles/cddqvyr0yjroЗа пореден път става ясно, че облъчването на децата с тая пропаганда не е случайно и идва от най високо ниво
|
| Сря Апр 22, 2026 8:07 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Я един бърз въпрос, на тоя Скот Ритър мое ли да се вярва, интересни неща говори и дори изглеждат истина.
|
| Пет Май 01, 2026 2:45 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Е то няма нужда от повече доказателства, от години е ясно, че това се промотират на най-високо ниво в ЕС, и те между другото не го отричат, дори всъщност го заявяват съвсем публично.
|
| Пет Май 01, 2026 3:18 am |
|
 |
|
Мъдуро
Ранг: Минаващ
|
Батки зеха да ни изтиват местата заради изкуствения - https://3dnews.ru/1141009/mark-tsukerbe ... -uvolneniy
_________________ Туй трънзистора го знаeм - MOSFET, JFET ... BOBA FETT
|
| Вто Май 05, 2026 5:48 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ммм ако има ИИ дето да си говори с мрънкащите клиенти и да имплементира всичките им мрънкания веднага го вземам ....за моята работа не виждам ИИ да свърши нещо смислено поне в следващите 5-10 години.
|
| Вто Май 05, 2026 5:52 pm |
|
 |
|
Мъдуро
|
Бат Тони чувал съм че назапад всичките кол центрове са вече на чат ботове. Имам едно приятелче в Германия и той ми е разправял че всичко е на уот сап и казва че така му е по изгодно вместо да виси часове за да се свърже с некоя тъпа лелка дето следва инзструкциите от мазния си тефтер.
|
| Вто Май 05, 2026 5:59 pm |
|
 |
|
nixx
Ранг: Новодошъл
|
Моята последна информация е, че фирмите в момента съкращават персонал по следните причини: - Пестят пари от персонал, защото им трябват за ИИ инфраструктура - Пестят пари като съкращават хора и после ги пренаемат, но вече като контрактори
Поне това е в момента модата в Бей Ерията (Силициевата Долина). Ще видим накъде ще избие.
|
| Вто Май 05, 2026 6:35 pm |
|
 |
|
ToHu
|
За кол центровете не е нещо ново, доста преди ИИ да стане толкова популярен много от тях бяха автоматизирани, и си говориш с машини, сега май почти няма такъв който да не е. Но това е нормално, с дори напоследък явно с въвеждането на ИИ модели се повиши ефективността им. Каквото не е ИИ е в Индия, така че това не влияе много пазара на труда. За преназначаване като контрактите това е много стара мода, начин да направиш финансовия отчет да изглежда по-добре, най-общо редуцира cost of goods sold, и прехвърля тоя кост към разходи. Идеята е трудно може да оптимизираш цената на продукт, много по лесно се оптимизират разходи .... на хартия ок, но когато се окаже че тоя разход не е просто разход а е COGS, цялото нещо се обезмисля ...да но все още се прави. Е има и някои други предимства особенно в щати като Калифорния. Да видим за тия ИИ-та колко овчара ще са нужни, мен ако питаш да напишеш читаво задание за ИИ е по сложно от решаването на самата задача, да ИИ е решава бързо, но пък някой пише бавно заданието .. не знам ще видим, но така или иначе това са малко приложения на ИИ, софтуера и фърмуера може би са най-застрашени от техническите, хардуер ...не го виждам дори близо, особенно ако говорим за по сериозни неща, но може би в големи фирми където ти хвърлят скица на пламъка и казват напра и солид модел, това да може да се автоматизира и част от тия човечета да останат без работа, но няма как да проектира нещо по-голямо, не на този етап, след 5-10 години може да е различно. За момента не съм видял модел който дори върши работа за прости детайли, но това сигурно съвсем скоро ще се промени, вал, шайба, гайка се описва лесно, заданието може да е скоча направена за 30 век, и проектирането може да се направи от ИИ и да генерира много по бързо документация, което всъщност е бавната част.
|
| Вто Май 05, 2026 7:08 pm |
|
 |
|
Мъдуро
|
Прегответе се за недостиг на платки и повишение на цените им https://112bg.com/%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0 ... %BE%D1%81/
|
| Сря Май 06, 2026 6:42 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Не е толкова страшно, това засяга само определени диелектеициз стандартният fr-4 използва други смоли. Цената на медта е фактор, стъклото и то но не съм чул за недостиг на стъкло. Това може да засегне ВЧ и бързи платки, радари, комуникация, АИ ....живот
|
| Сря Май 06, 2026 7:28 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
абе определен вид 'стъкло', изтеглено в километрови нишки, си вдигна цената 100 (сто) пъти...
гледам в един магазин - свинска плешка 4 афро килото. хляб с повечко думички в името - 2.50 афро. не му се чудих много (хляб или зрелища) и заложих на мръвката. отделно, като си сложа очилата и се зачета в етикетите, виждам забавни неща, като за кифли - замразен грах, който не съдържал холестерол.
то не само платките ще изчезнат. тая година доста площи останаха незасяти. до сега си слагах очилата, като отварям хладилника, ама май вече трябва да ги слагам и преди да издухам супата. е, допълнителна екстра е, че се изпотяват и целия свят около теб се блурва. в очиларницата питах къде са мъжките рамки за розови очила. девойките даже вдигнаха втрещен поглед от телефоните си.
|
| Чет Май 07, 2026 3:34 am |
|
 |
|
ToHu
|
Копай тръстиката и не го мисли, аз съм на това принцип, от мен не зависи нито цената на бензина нито на платките, затова и не хабя енергия в безмислено мислене, от време на време пускам по някой екстремистки коментар във Фейсбука ...вече съм модерен, имам и фейсбук, уж да гледам какво става с малкото, то пък взе че се отикточи, ама за там съвсем нямам нерви.
|
| Чет Май 07, 2026 7:18 am |
|
 |
|
nik
|
Чудих се за хумор ли е за къде е... но си е самата истина
„Иранският флот, който беше унищожаван осем пъти, отново затвори Ормузкия проток, защото Съединените щати за седми път спечелиха войната, която не беше война, за да могат Съединените щати да отворят Ормузкия проток, който си беше отворен и преди „не-войната“.
„Не-войната“, която започна, за да се изземе уранът, който беше напълно заличен, така че иранците да не могат да направят ядрената бомба, каквато те и без това не са строили преди „не-войната“, започната от Съединените щати.
След това Съединените щати, които притежават ядрени оръжия, заплашват да използват ядрени оръжия, за да попречат на Иран да има ядрени оръжия, защото притежаването на ядрени оръжия е опасно.
Ако Съединените щати виждаха това, което Съединените щати правят в самите Съединени щати, Съединените щати щяха да нахлуят в Съединените щати, за да освободят Съединените щати от тиранията на Съединените щати.“
— **Мохамед Сафа, дипломат в ИКОСОС към ООН**
|
| Чет Май 07, 2026 8:38 am |
|
|