|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:03 am
| Автор |
Съобщение |
|
d_jelev
Ранг: Форумен бог
|
 Re: току да с дъх на ба деми
И това е така. Тук давам на месец 1000 франка за здравни осигуровки. Това за мен, жената и детето. И пак трябва да си плащам до 2000 франка сам, ако ходя на лекар. Всичко след тази сума се покрива от касата, която съм си избрал, но само, ако моята осигуровка го позволява. А те не е от най-евтините. Щото хората без образование, или с по-нисък ценз, естествено плащат винаги минимума, и ако се разболеят - ще плащат още повече, защото техния праг ще е още по-висок. Потроших се последния ден на ските през Февруари, та ходих на рехабилитатор, да ме мачкат каките. Едно ходене е 90 франка, 25 минути масаж, нищо особено. То даже половината време ток ми пускат, та още по-малко време те масажират. Добре, че фирмата застрахова при инциденти и по време на ваканция, та засега никой не ми е искал пари нито за прегледите при лекар, нито за масажи и лекарства. Инак го смятах, че ми излиза някъде към 1900 франка. Тоест, пак аз ще си го плащам, нищо, че кихам на месец по 1000 на касата.
|
| Сря Апр 22, 2026 5:57 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Ся малко реклама да направя на спешното в ИСУЛ миналата седмица ходих след неуспешен опит да хвана една котка с много подута длан, чаках към час и малко но за сметка на това без пари ми сложиха ваксини против Тетанус и против Бяс, която се оказа че е на цели 5 дози та и другия месец трябва да се разкарвам и ми предписа два антибиотика, щот на уличните котки в устата било страшна работа. Впечатлих доктора, току що завършил младеж, с добре обработени рани та икономиса материали и труд.
|
| Чет Апр 23, 2026 12:43 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами и в Европа не е чак толкова скъпо, лятото Малия дзвер счупи ключица и се оперира във Франция, Ами сравнено със САЩ направо е без пари...но пък това, че е скъпо не значи че е добро ...а ако питаш мен в САЩ хем хем скъпо хем калпаво Желев, птички, с Т, за птички говоря, другото го има в изобилие но е противопоказно ...но ако има мераклии винаги са добре дошли, спане и храна осигурени, а и птички има ..тъй де ...без т-то ...
|
| Чет Апр 23, 2026 1:50 am |
|
 |
|
nixx
Ранг: Новодошъл
|
Като каза спешното на ИСУЛ, може и да са добри, ама аз имам една история там от преди сигурно вече почти 20 години. Бях ремонтирал нещо по колата и си бях срязал кофти ръката. Къде, къде, в спешното на ИСУЛ, че беше най-близо. Това разбира се през уикенда, та беше пълно с леваци като мен. Докато чакаме на опашката и вътре един вие от болка и моли доктора да спре. Ама реве като магаре, а доктора някакъв Менгеле и хич не му даде почивка. Полека-лека народа взе да се изнизва, та и аз също. Е, събрахме се същите каръци в спешното на Пирогов. То разбира се, аз там бях най-лекия случай - имаше хора с бурканчета с отрязани пръсти и тем подобни, та си повисях, ама ме закърпиха набързо и всичко беше наред.
|
| Чет Апр 23, 2026 5:04 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
ми той като е видял доктора опашката сигурно е решил да поуплаши клиентелата 
|
| Чет Апр 23, 2026 5:42 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
споко, момци. няма страшно. писах не да се оплаквам, а да знаете че вече спешното не работи с касата. исторически съм влизал в бокса при тях десетина пъти, никога не съм плащал, или ако е имало нещо, не съм му обърнал внимание тогава ходя там още от първите им дни, втория корпус даже не беше почнат още. от тогава, обаче, 'прогресът' се набива дори в едно примижало инженерно око.
|
| Чет Апр 23, 2026 5:44 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
моето мнение е, че спешното е да те зашият/ да ти приберат червата/някоя ръка или крак да ти гипсират, и да ако си прединфарктен да ти направят екг и кръвни изследвания... иначе какво да правиш в спешното? Аз сега лежа и умирам от скука че в понеделник ми вадиха жлъчката с 2.4 см камънк, държаха ме една нощ и следващата сутрин в 11:ме напъдиха...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Апр 23, 2026 12:53 pm |
|
 |
|
Мъдуро
Ранг: Минаващ
|
Баце какви ти бяха симптомите че се стигна до вадене на камъни питам защото аз страдам от киселини и се оригвам често а като легна с киселини се стига да ми отиват често в гърлото или дробовете
_________________ Туй трънзистора го знаeм - MOSFET, JFET ... BOBA FETT
|
| Чет Апр 23, 2026 1:09 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Защо не си направиш ултразвук скан и да видиш- няма по-сигурно от това. Там е работата, че нямах симптоми, намериха ми го с ултразвук отначало нещо малко после по голямо от две години е 2-2,5 см и те така....аз си знаех, че го имам от 2019, но категорично отказвах заради всички ковид простотии. А оначе разни чернодробни ензими не бяха в ред... Планирах го, и ме резнаха тука в една частна клиника... То за жлъчката са две религии едната е да чакаш докато не стане криза и тогава в спешното да ре режат но така нямаш избор от екип или поне избор на водещ хирург, другата е да го планираш и когато няма възпаление(голямо) да ти я махнат. Аз избрах второто..
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Апр 23, 2026 9:04 pm |
|
 |
|
Мъдуро
Ранг: Минаващ
|
Мерси баце да си жив и здрав няма да се иследвам че току ме нарочили и мен за колене
_________________ Туй трънзистора го знаeм - MOSFET, JFET ... BOBA FETT
|
| Пет Апр 24, 2026 10:47 pm |
|
 |
|
Pif
|
По добре да те колнат малко сега отколкото целия след 1-2-3 години. Мъките са огромни. Голям камък в жлъчката и средно голям полип / киста води до рак и на жлъчката и на панкреаса. А рака на панкреаса е нелечим и се умира в страшни мъки. По-добре да го хванат навреме. Като не ти се ходи на доктор - купи си ехограф и се гледай сам. Така ще си знаеш редовно без да ходиш на доктор и да даваш пари.
|
| Съб Апр 25, 2026 1:52 am |
|
 |
|
MYXATA
|
Ами то това е най-грешният подход- да не искаш да знаеш... Един улрразвук нито боли, нито изисква супер голям специялист да го разчете (иде реч за камък в жлъчка) тка поне ще знаеш дали киселиниге и други са ти от това, или неправилно хранене например... И не става дума за клане- вече навсякъде се прави key hole или лапароскопия демек, четири малки дупки и през тях те работят .. тъпото е че много хора(включая и мен) отлагат, до посследно... П.С. да прощава ДедоБоре за очакваното разводняване на темата  П.П.С. аз се чудя как и Визарда не вметна някоя АИ хватка как се премахва камък в жлъчка с 1024 запитвания на чатГпт...
|
| Съб Апр 25, 2026 8:37 am |
|
 |
|
TheWizard
|
MYXATA, защо да се "намесвам" като сте стигнали по последното следствие от причинно-следствената връзка...
_________________ main[-1u]={1};
|
| Съб Апр 25, 2026 2:40 pm |
|
 |
|
Pif
|
МНОГО магнезий и как не ви е нахокал, че ядете малко магнезий. Освен това докторите са шарлатани дето не лекуват а само ви взимат парите и пробутват гадна химия от която само умирате и печели бигфармата.
|
| Съб Апр 25, 2026 2:52 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
PIF нещо ти хлопа дъската ... вероятно от липса на магнезий Фарма го реве това всеки ден по няколко пъти по талавизлораАз съм го споменал там където е бил причинно-следствена връзка -> инсулинова резистенция Не разбирам и не съм дълбал -> Жлъчка ... и не коментирам, защо MYXATA е стигнал до "масата" че то реално си е така  ама да не издребняваме Фарма казва, че на човек на ден му трябват 350мг магнезий !е па смятайте си сами ... Пример: в 100 гр бял хляб ( 3 филийки ) има максимум 20 мг магнезий - усвоен 5мг ... останаха 345мг Ако не приемеш поне 200мг на ден - твоите 30 трилиона клетки остават в режим на Оцеляване и хроническата болежка на дърти години ти е в кърпа вързана. а за някой, "масата" е последен "изход"...
_________________ main[-1u]={1};
|
| Съб Апр 25, 2026 6:14 pm |
|
|