Отговори на тема  [ 2474 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156 ... 165  Следваща
EV 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: EV
Те камионите нямат по 24 литра антифриз. Нещо не ми се вярва тая работа. Я дай скриншот от сървис мануала.

Приватето пусна интересен линк. Миро, изгледай го до края. Може да не ти хареса какво казват но това е за цялата китайска индустрия.

Видеото: https://www.youtube.com/watch?v=tS_fJJxMjn4

Пон Май 11, 2026 9:00 am
Профил
Аватар

Pif написа:
...интересен линк...

Това е добре известно отдавна...

Пон Май 11, 2026 3:04 pm
Профил

Pif написа:
Те камионите нямат по 24 литра антифриз. Нещо не ми се вярва тая работа. Я дай скриншот от сървис мануала.

Толкова ми казаха на мен, не съм гледал чаршафи. Но ми предстои да инсталирам такава батерия на село и ще гледам да замеря, колко точно ще глътне.

Pif написа:
Приватето пусна интересен линк. Миро, изгледай го до края. Може да не ти хареса какво казват но това е за цялата китайска индустрия.

О да, знам ги тия неща. Даже списъкът с проблемите не е пълен. Примерно как преебаха хиляди дилъри като не им платиха нищо за гаранционно обслужване и не само него. А от там после пък много клиенти практически останаха без гаранция, щото най-близкия сервиз ти е в другия край на Китай. Ти няма да идеш до там за кво да е. Изобщо тая компания е във всички възможно крайности. Аз винаги я давам за пример, че тя оглавяваше класациите в Китай за най-добър и най-лош модел едновременно.
Тук някои хора много се палят като стане дума за китайската работа и някои погрешно може да са останали с впечатление, че съм голям им фен. Не съм. Даже в момента съм в голяма дилема, защото спешно ще трябва да си купувам електричка и за моя бюджет изборът е доста сложен. Просто ако трябва да гледам само цена/качество/екстри отивам при китайците. Няма алтернатива. И това ми е мнението за китайците - трепят конкуренцията. По всякакъв начин. По мръсен, по чист, с технологии, с цена с каквото се сетиш. То и в това филмче в началото човека казва същото - там където стъпят, конкуренцията изчезва. Това за съжаление не само в автоиндуструята и в нашия бизнес е така, абсолютно навсякъде. Затова никак не ми е смешно някой като почне да им се присмива какви некадърници били. Некадърници или не, отвяват конкуренцията.

Но да се върна на моя проблем - НЕ китайска електричка в диапазона 10-20 евро, батерия поне 60kwh и години 5-6... Естествено и да не е блъскана, скъсана от каране и т.н. Демек нещо типично карано с типични параметри, току-що излязло от лизинг/гаранция...

Пон Май 11, 2026 3:44 pm
Профил
Аватар

Kia Niro EV / Kia Niro Hybrid? 20kE e OK! 50-60kkm

Пон Май 11, 2026 4:14 pm
Профил

Корейците (киа/хюндай) са едната опция. Ма мисля пак да си я взема там от вашия край, но първо разликата не си заслужава разходката. И тук ги има, просто тук нямам толкова вяра на джамбазите. И другото което ме спира е как да дам толкова пари за корейче, като китайчето е класи отгоре. Единственото което ме спира, е че все още няма представителства тук и каквато и част да ми затрябва ще вляза във филма.
Другата опция е нова Хонда. Ама да си взема чистак нова кола извън ЕС и да я внасям... Не знам какъв филм ще. Не ме притеснява че гаранцията може да отпадне. Притеснявам ме като вляза в митницата какво ще ми се случи.

Пон Май 11, 2026 4:27 pm
Профил
Аватар

Ако можеш да качиш до 30к влизаш в диапазона на BMW iX1 на малко километри и 4 години, което е много добро возило.

Пон Май 11, 2026 4:45 pm
Профил WWW

Да, отзивите са повече от добри, знам!
Но мен ми трябва кола да ходя до село основно. Ще има да се чудя как да сложа чувал картофи или касетка домати в багажника на такова возило. Ще е грехота просто ;-)

Пон Май 11, 2026 5:08 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
Корейците (киа/хюндай) са едната опция. Ма мисля пак да си я взема там от вашия край, но първо разликата не си заслужава разходката. И тук ги има, просто тук нямам толкова вяра на джамбазите. И другото което ме спира е как да дам толкова пари за корейче, като китайчето е класи отгоре...

Вероятно си даваш сметка, че тия "класи отгоре" може да са само на хартия?

Пон Май 11, 2026 5:19 pm
Профил

itso.t написа:
Вероятно си даваш сметка, че тия "класи отгоре" може да са само на хартия?

ей, все търсиш кусури ;-)
Поне почвай да задобряваш малко... щото има кусури, но не е това. От към функции има всичко -автопилоти, HUD, сама паркира, сама пере и готви, кожи-можи, един от най-добрите софтуери изобщо.
Единственото нещо, което отстъпва на BMW-тата е окачването, Ей примерно това е старо видео, от първите версии. Ако взема реално ще е по-нова и по-добра.
Не съм казал, че ще взема такава... Просто е почти на парите на корейците и Груби може да ти каже разликата в екстрите каква е. Демек като гледам китайчето не ми се купува корейче, не че ще взема китайче. А пък може и да взема, още ми е мъгла. Днес продадох зойчето и трябва да малко да се поогледам и да помисля. Не че ще ми дойде акъла - няма шанс ;-)

Пон Май 11, 2026 6:00 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
...сама паркира...

Още не можеш да паркираш? 8O

Пон Май 11, 2026 6:13 pm
Профил

Desert Leo написа:
miro_atc написа:
...сама паркира...

Още не можеш да паркираш? 8O

Абе бе по-спокойно ще си пия ракията като дам колата на жената или щерката ;-)
Иначе аз ползвам понякога круиз контрол, но от круиз контрол до круиз контрол разликата е от небето до земята. Като при жените... ако не може да паркира, значи и не може да кара. Същото е с автопилотите ;-)

Пон Май 11, 2026 6:24 pm
Профил
Аватар

Току що слезнах от BYD Atto3 - по-малка е от Нирото, но има повечко екстри, и е доста по-солидна и зв уко-изолирана. Щом ще ходиш на село, може някой Форд или пък баничарка/хибрид.

Последна промяна Grubi на Пон Май 11, 2026 7:08 pm, променена общо 1 път

Пон Май 11, 2026 6:42 pm
Профил
Аватар

Това за ракията само така си го мислиш. ix3-та на жената е със всички екстри, вкл. и само-паркиране. Обаче... :) жената има мерак да се научи да паркира надлъжно и при едно паркиране с-мата за блокаж се включва за да предотврати удар, защото отзад има знак, който тя не вижда. И понеже колата е нова, на две седмици, и такова нещо не и се е случвало и съответно тя натиска яко педала и колата нали е БМВ :) като натиснеш яко педала, изключва всичката електроника и давай да върви. Слава богу е нямало човек на тротоара. Катаджиите не са разбрали как е успяла да изравни знака така със земята... И аз нали пари и време за глупости не давам и ремонтирах бронята с кит за моделиране на пластмаси за 10 евро. На годишния преглед, я карах в централата, щото е до работа и механика се подсмихва и вика, такова нещо не бях виждал, но не изглежда зле.
Та така, бе бързай да прибираш ракията :)

Пон Май 11, 2026 7:04 pm
Профил WWW
Аватар

miro_atc написа:
...Единственото нещо, което отстъпва на BMW-тата е окачването...

Убеден съм че не отстъпва "само на окачването"...
И друг път сме си говорили - автомобилът не е само двигател, тъч и дупка за USB-C...

Пон Май 11, 2026 7:26 pm
Профил

HCL написа:
Та така, бе бързай да прибираш ракията :)

Може жените ни да са карали курс при един и същ инструктор. Голфа веднъж така го беше паркирала в гаража, че правих от предна броня, двете врати та до задната броня. Майсторите не ми повярваха, че е станало при паркиране...
Преди години пък и бях дал да кара по магистрала и трябваше да зареждаме. Имаше две бензиностанции пред нас, казах и че едната се вижда и тя се наби зад някакъв тир, който едва се влачеше. Викам й карай с мисълта да спрем на следващата. Тя настъпа, изпревари тира и аз си мисля че ме е разбрала. Не очаквах че в последния момент ще свие и влезе в бензиностанцията с доста над 100. Слава Богу разминахме се само с уплаха и без да отнесем някоя колонка. Естествено аз бях виновния, че съм дал лоши инструкции...

Пон Май 11, 2026 9:05 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2474 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156 ... 165  Следваща