Отговори на тема  [ 2474 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159 ... 165  Следваща
EV 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: EV
Е чак за без пари... На 5 г и 1е5 км цената на немските премиуми е що-годе 1/2 до 1/3 в зависимост от оборудването.
За корпоративни клиенти лизинга на ниския клас първата година излиза около 5% от листовата цена. Та от тази гледна точка, ултимамтивната лизингова машина е ултимативна откъм цена

Сря Май 13, 2026 2:46 am
Профил WWW
Ранг: Новодошъл

В Европа може и да е така, ама тук не е ... пресен пример, Mercedes GLS 450 2021 126k miles, $28К ... нова е над $100к ... 4 пъти ... и това е кола продавана от дилършипа с чиста история, пълна документация и т.н.. По автокъщите ще я намериш и по-евтино. Та баш си е така -- като минат 5 години и 100 хил. мили и вече никой не ги иска щото един по-сериозен ремонт без проблем ще излезе колкото струва колата. Да не говорим, че точно пък новите автомобили изобщо не са застраховани от дефекти, риколи и т.н. Тони разказа за BMW 7-ца с една камара неработещи неща и за Audi. Сега, за мен лично европейските и в частност немските коли все още са номер едно, но е факт, че качеството не отговаря на цената. Да не говорим как всички следват едни и същи потресаващо отвратителни тенденции в дизайна -- разделени фарове, които приличат на халогени -- от корейци и китайци, та до немския топ, хвърлен един таблет за табло без изобщо никаква интеграция в дашборда, пиано лак на килограм, тъч бутони и колкото се може повече дисплеи -- китайски кич отвсякъде. Май само Ролс Ройс и Бентли още приличат на коли. Това недоразумение Neue Klasse, например -- едно време чаках с нетърпение да излезе новия модел на BMW, Mercedes, Audi и всеки следващ беше по-хубав от предишния -- сега е обратното. Лично мнение. За съжаление вече всичко изглежда като не само правено, ами и дизайнвано в Китай (което не е далеч от истината за някои модели).

Сря Май 13, 2026 3:06 am
Профил

Абе с тоя gls ме изненадваш, много ниска цена въпреки че бая мили е навъртял, къде го тоя, ти нейде на север беше май. За 3 годишния Одисей дилършипа даде 28, т.е. ще го продават поне за 35, но милите му бяха доста малко, под 30к мисля. Аз тук не гледам изобщо европейски марки, Лексус, Акура, Инфинити не отстъпват по нищо според мен. На щерката и взехме Акура, изобщо не може да се сравнява с миризливото Ауди което гледахме, някакви базово Q3 или 5 не помня. Айде в най високия клас акура ме може да се бори, но Лексус може.

Сря Май 13, 2026 3:41 am
Профил

На бая километри е, затова. Ей го на https://www.zimbrick.com/2021/Mercedes- ... 0MA369810/
Вярно, че първия собственик е бил рентал, ама после е бил на частно лице (има картинка за Карфакс, на която може да се види историята на колата). Обаче пък е поддържана редовно и е без инциденти. Ама не бих я взел, че е таралеж в гащите - иначе ми харесва. Тук просто немските като минат 100к мили и цената рязко пада - нещо като поверие им е, че после излиза златна. Ние в България едно време на това му викахме нова кола :)

Иначе нормално да са ти давали толкова за Одисея - водят се здрави, търсят се и твоята е на сравнително малък пробег.

На Инфинити/Нисан новите QX-80/Армада са много добри, Акура MDX, също. Лексуса много го хвалят, обаче вътре ми е терсене - все едно нещо не си е на мястото - интериора не ми допада.

Аз ако нещо ме ухапе кучето бих взел RAM RHO ... тоя камион има 540 к.с. и прави 0-60 мили за под 5 секунди, което е абсолютно безумно като за пикап (при това от само 3 литра бензинов двигател, но пък с две турбинки) Това със сигурност ще е личния ми рекорд за най-непрактична покупка на каквото и да било, да не говорим, че пикап изобщо не ми трябва. Обаче пък много ме кефи и поне отвътре прилича на нормална кола, а не на китайски таблет :)

Сря Май 13, 2026 4:13 am
Профил

itso.t написа:
Не знам защо си толкова "хлъзгав" тия дни, но номерът ти няма да мине. :D
Това отклонение тръгна от разликата между кокошарника и БМВ, че била само в окачването.
А според мен това е подвеждащо и разликите са в стотици, ако не и хиляди детайли (подробности).

Тук говорим за старата ix серия на БМВ (ix1, ix2, ix3). Не говорим за i-серията (i3). Разликата между i3 и ix3 e от небето до земята. Аз специално няма да си взема и3 даже и без пари да ми го даваш.
Изобщо когато хвалим тук БМВ то е заради "х"-а, особено новите ix3 с по 800км пробег и т.н. Преходът който направиха е уникален. За хора като теб дето не са в час с електричките мога да опиша все едно едно време в СССР заводът за запорожки да почне да произвежда нещо като тогавашната Е класа и да го продава на цената на Москвич. Да, москвичът беше по-скъп от ЗАЗ но разликата между Е класа и ЗАЗ е знаеш каква е. Руснаците щяха да избият рибата ако бяха постигнали нещо такова. БВМ обаче го постигнаха в света на електричките, за което аз им свалям шапка. И ако реша да си купувам среден клас кола, то те са първи в списъка ми. За съжаление ми миришат чорапите и се оглеждам за кола от ниския клас, а там БМВ само са с въпросните i3-ки и са ми в черния списък.
Защо обяснявам всичко това - ами старите XPeng G3/G3i са в ценовия клас на i3, a като параметри са почти като ix3. Казвам "почти", понеже са с една идея по-малка батерия (въпреки че БМВ и с по-малки батерии, но имат и с по-големи). Но основният проблем на китаеца е порта за зареждане. Чадемото не успя да се наложи в Европа, има но са малко и са до 50kw. Тя и колата не може повече, изобщо тая кола за дълъг път не става.
Така че - да, ако сравняваме с X-ките на БМВ отстъпва по някои параметри, но като цяло е много по-близко до ix отколкото до i серията. А пък е на цената на вторите. Ти намекваш, че може би китаеца е спестил я качество, я материал, я някоя недомислица. Такива неща НЯМА. Колите са абсолютно безпроблемни, няма корозии, няма калпави части дето да се чупят и т.н. Точно обратното е, особено в салона - качеството е даже по-високо от БМВ, Знам, че не ми вярваш... не те убеждавам, аз ти казвам какво знам за тоя конкретен модел. Има си кусури заради които не съм тръгнал да го купувам както казах, но те не са на тема качество. Търсиш в грешната посока.

Сря Май 13, 2026 9:50 am
Профил
Аватар

Ти първо покарай i3 пък тогава се изказвай. На мен BMW ми бяха изцяло в черния списък преди. Сега имам не едно, а две i3-та, и то Rex. А пък ако искаш адреналин качи се на i3s. Това нещо е ракета.
Наскоро четох в някаква класация че i3 било обявено за най-практичната кола изобщо някога произвеждана от BMW.

Сря Май 13, 2026 10:07 am
Профил
Аватар

miro_atc написа:
...Ти намекваш, че може би китаеца е спестил я качество, я материал, я някоя недомислица. Такива неща НЯМА. Колите са абсолютно безпроблемни, няма корозии, няма калпави части дето да се чупят и т.н. Точно обратното е, особено в салона - качеството е даже по-високо от БМВ, Знам, че не ми вярваш... не те убеждавам, аз ти казвам какво знам за тоя конкретен модел. Има си кусури заради които не съм тръгнал да го купувам както казах, но те не са на тема качество. Търсиш в грешната посока.

Миро, имам те за интелигенте човек и понякога ми е дискомфортно да трябва да ти обяснявам основни неща като на 5-годишен...

От реалния живот, а не от рекламните диплянки:
Два автомобила, сходен клас и година на производство. Лятото на единия пускаш климатика и след като достигне зададената температура започва да работи тихо, без осезаеми течения.
На другия след достигане на температурата, то фучи, то вие, духа от там, духа от друго място, промениш настройките, то се разфучи още повече или задуха все едно ще те отнесе...

Преди много време, два автомобила, сходен клас и година на производство.
Единият, ел. стъклата- за всяко се програмира индивидуално дали да има автоматичен режим или не. Когато се вдига "автоматично" можеш да го спреш с натискане на бутона надолу или нагоре. Програмирането е сложна процедура - вдигаш джама до горе, пускаш бутона, след което го натискаш отново и задържаш за няколко секунди.
На другият автомобил - автоматичен режим само на шофьора, твърдо зададен - винаги е включен. Можеш да спреш автоматичното вдигане като натиснеш бутона за движение в обратна посока. Ако си нинджа и уцелиш кога и колко продължително да натиснеш бутона, той спира. Ако не, стъклото тръгва в обратна посока.
Няма лимит на опитите - можеш да си играеш нагоре-надолу-нагоре цял ден докато го уцелиш.

На първия автомобил - ако джама се вдига в автоматичен режим и усети препятствие, спира и се връща малко надолу.
Втория - както казах той е за нинджи, а на нинджите не им пречи, че им липсва крайник или два.
А на автомобила изобщо не му дреме че е стиснал нещо.

Мога да дам десетки такива примери...

За милионен път, специално за теб - автомобилът не е само "коне", тъч и дупка за ЮСБ!
Има значение не само какви екстри има, а и как функционират те.

Сря Май 13, 2026 10:44 am
Профил

Н'бабане Гт'муан'га написа:
Това нещо е ракета.

Ракета, ракета... колко да е ракета? Качи се на някоя електричка дето е над 1000 коня и после ще си говорим. Примерно Шауми СУ7 ултра - ако ти ускоряваш до 100 за 7-8 секунди, онова за 5-6 секунди ускорява до 200.
Истината е, че всички електрички ускоряват прилично, включая и старото ми зойче, макар да не е толкова добре като БМВ но пак си беше прилично. С това няма проблем, въпросът е, че аз на ток минавам толкова, ако не и повече спрямо един REX. Това не мога да го разбера - сложили двигател, а няма пробег. За къв чеп ми е тоя двигател. И всичко "уникално" - като почнеш от гумите... Както казва Иванчо - няма смисъл, няма логика другарко!

itso.t написа:
Миро, имам те за интелигенте човек и понякога ми е дискомфортно да трябва да ти обяснявам основни неща като на 5-годишен...

Чувството е взаимно и аз ти обяснявам, че при XPeng-a няма подобни неща. Вярваш или вярваш, просто такива са отзивите. Ако имаше проблеми от подобно естество, те лъсват обикновено много бързо. А тук говорим за модели от преди 4-5 години...

Иначе те разбирам напълно, не само при китайците, по принцип при всички електрички имаше страшно много да ги наречем "детски болести" и не само... Като каза климатика, вчера гледах за новото Atto на BYD. На хартия не е лоша, обаче.... спираш да зареждаш на по-хладно и влажно време, климатикът заради батерията задължително минава в режим охлаждане щото батерията трябва да се охлажда при бърз заряд. Няма лошо, при всички е така, в купето си духа топло, няма проблем. Приключваш със зареждането, тръгваш да караш и познай! Климатикът си сменя питите и как са го измислили BYD, но това е при всичките им модели от първите до днес - остава някаква вода вътре и която веднага тръгва да се изпарява и цялата влага ти си изсипва в купето. Джамовете се запотяват до степен да не може да видиш нищо. Мога да ти изровя клипа за повече подробности, ти нали събираш китайски творби?
Така че и аз мода ти дам десетки подобни примери! Имат трески, особено при някои китайчета то не е трески като това с климатика, ами си е направо греди. И не ми казваш нищо ново, което да не знам. Но тук говорим за XPeng и там проблемите са от сорта на това, че автопилота не е 100% надежден. Поне за конкретния модел. сега новият им автопилот казват, че можело да го оставиш да кара сам. Както и да е, това за автопилотите е повече от ясно и е последното нещо, което да ме притесни. Питал съм за по-сериозни проблеми за тоя модел, хора на които вярвам казват че няма. Докато не видя доказателства за обратно аз нямам какво повече да добавя.

Сря Май 13, 2026 11:19 am
Профил
Аватар

miro_atc написа:
Ракета, ракета... колко да е ракета? Качи се на някоя електричка дето е над 1000 коня и после ще си говорим. Примерно Шауми СУ7 ултра - ако ти ускоряваш до 100 за 7-8 секунди, онова за 5-6 секунди ускорява до 200.

Ами толкова е ракета. Карал съм i3s с моднат софтуер и от 0 то 100 (мили!) е за под 5 секунди. То мисля че и дори стандартния беше доста приличен. На шауми не съм се возил, може и да е по-хубаво. Аз пиша само за нещата които съм пробвал лично.

Сря Май 13, 2026 2:50 pm
Профил

На шауми и аз не съм се возил ;-)
Мисълта ми беше, че винаги като приказвам с някой с i3 първата му приказка е колко върви. Разбирам това да е нещо уникално, затова споменах и Шаумито. Него може да си го вземеш само щото върви... без да се интересуваш от останалото по колата. Но в случая не е така. Ускорението е като да кажем Хюндай Кона. Коната е и много повече кола във всяко отношение, а е по-евтина. Сега сигурно пак някой ще каже ама едното БМВ другото Хюндай и има голяма разлика. ОК, но аз не виждам разлика, поне не и в полза на BMW. Може би единственото предимство е, че е по-малко и вероятно се паркира по-лесно, не знам...

Сря Май 13, 2026 3:11 pm
Профил
Аватар

i3s е много готина кола, но си има специфична клиентела. Хора които карат изключително градско и зареждат вечер вкъщи или през деня на работа. Колата е компактна и тежи малко над 1000 кг и е истинско удоволствие да се кара в градски условия. Единственото което ме е подразнило досега е ръчката за превключване на скоростите на автоматика. Това е като да ти разменят педалите за газ и спирачка. На няколко пъти за малко да я блъсна при маневриране докато свикна къде е напред, къде назад.

Сря Май 13, 2026 3:16 pm
Профил WWW

Абе готина е, ама ти поне знаеш разликата до нещо с Х в модела... Сега верно, ако задължително ти трябва да е градска и само градска кола - ОК. Но пак да дадеш 20+ евра за i3, при условие че Х-вете почват от 30. Не го разбирам аз!

Сря Май 13, 2026 3:44 pm
Профил

да спомена пак моя компактен камион, тежи малко над 3 тона, резервоарчето е малко над 35 галона, а моторчето е малко над 400 коня, и 0-100 за малко над 6 секунди, мога да натоваря малко над 3 от тия i3-ки и даже няма да ги усети .... и някак си преживявам бензин на цена малко над $4 :) ...

Сря Май 13, 2026 5:51 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
На шауми и аз не съм се возил ;-)
Мисълта ми беше, че винаги като приказвам с някой с i3 първата му приказка е колко върви. Разбирам това да е нещо уникално, затова споменах и Шаумито. Него може да си го вземеш само щото върви... без да се интересуваш от останалото по колата. Но в случая не е така. Ускорението е като да кажем Хюндай Кона. Коната е и много повече кола във всяко отношение, а е по-евтина. Сега сигурно пак някой ще каже ама едното БМВ другото Хюндай и има голяма разлика. ОК, но аз не виждам разлика, поне не и в полза на BMW. Може би единственото предимство е, че е по-малко и вероятно се паркира по-лесно, не знам...

Сега, относно сравнението ти с кона - ами какво да ти кажа, освен двете i3-та другата ми кола от 18-та насам е все хюндай. В момента съм с ионик5, преди това беше кона, преди коната - тусон. Така че поназнайвам малко за тия неща. Като изключим рейнджа на батерията, i3 определено е по-приятната за каране кола. А когато ми трябва рейнж (което е около 5-10% което i3 не може да покрие), тогава взимам по-голямата кола. За ежедневно пътуване i3 е прекрасна кола. Лично аз нямам проблеми със селектора дето е горе на волана, то тия неща с UX-а винаги са индивидуални

Сря Май 13, 2026 8:28 pm
Профил

Абе бабане, защо така предаваш фронта, сега остава да кажеш че и музикалния стил си го сменил с чалга :D

Сря Май 13, 2026 11:41 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2474 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159 ... 165  Следваща