Отговори на тема  [ 2474 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160 ... 165  Следваща
EV 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: EV
Аааа, аз го смених миналата седмица. С годините се разви що годе така при мен:

Цитат:
Metallica -> Anorexia Nervosa -> Exploited -> Котрол -> Черно Фередже -> Nightwish -> Dark Tranquility -> Kreator -> Arch Enemy -> Alestorm -> Камелия!!!

Чет Май 14, 2026 12:19 am
Профил WWW
Аватар

ToHu написа:
Абе бабане, защо така предаваш фронта, сега остава да кажеш че и музикалния стил си го сменил с чалга :D

Кой фронт съм предал бе? :)
А за музикалния стил - никакви шансове...

Чет Май 14, 2026 9:49 am
Профил

Н'бабане Гт'муан'га написа:
В момента съм с ионик5

Я дай мнение... макар че мен повече ме интересува 6-ца ако е йоник.

Чет Май 14, 2026 10:54 am
Профил

Кой фронт съм предал бе? :)

Ми електричка и метал ....;)

Чет Май 14, 2026 2:35 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Не са могли да направят читаво оръдие тогава, както и доста други не са могли, повечето от тия другите бели, доста време читавите оръдия са били кът и в европа, монопол на технология. Подценявате ги много, смесвате лични пристрастия и чуства с факти ... не ги обичам, хич даже, но това не променя фактите. То аз и американци не обичам много, ама живея и работя в САЩ. Същото е и с ненависта към Руснаци, много хора не ги обичат и са склонни да зачеркнат всичко що е Руско. А само преди няколко седмици видяхме как модернизирани F16 не могат да се справят с 50 годишни F4 .. и двете американски, едните управлявани от тренирани американски пилоти, другите от мюсулмански тарамбуки ... ама дай щото мразим тарамбуките да кажем че то не е било баш така ... всеки знае за себе си, но аз се опитвам да не смесвам чувства и пристрастия с факти. Има една две нации при които почти се припокриват, индийските маймуни са едни от тях, но дори и там има неща които не можеш да им отречеш, нищо че като им видя босите мръсни крачета в някоя жалка фабрика ми се иска да ги изтребя до един.
Миро е прав за влаковете, това което са сътворили китайците в Европа можем само да го сънуваме, и не са само влакове, влакове, автобуси, метро, ферита, в 30 млн Шанхай стигам от едно място до друго в пъти по-бързо от колкото в 15 млн лондон или 13 млн Париж, и което е по-интересното няма разни утрепки които се опитват да ти свият нещо или гледат на кръв. От централна част на Шанхай, стигам до град на 400 км, с връзка през гара нейде в покрайнините, по-бързо от колкото от Лондон Сити до Гетуик ... та може да има китайски боклуци, може да са отвратителни хорица, но са постигнали неща които бие белите в Европа не сме, и като гледам никога няма да успеем, европа потъва ... това че сме много умни, красиви, културсни и образовани няма да ни спаси, то това всъщност май е най-големия проблем....

Що не смениш тревата... :) Точно ти демонстрираш пристрастия, омраза, обичам, не обичам. И от частни случай се опитваш да обобщаваш. И друг път съм писал, че съм виждал бели негри (два пъти). Мога ли да обобщя, че всички негри са бели? 8O

Чет Май 14, 2026 4:55 pm
Профил

Къде са пристрастията ...аз не виждам такива, не ги обичам, хич биля, но това не ме кара да отричам всичко ...

Чет Май 14, 2026 5:51 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Къде са пристрастията ...аз не виждам такива, не ги обичам, хич биля, но това не ме кара да отричам всичко ...

Да обичаш конкретни китайки го разбирам, да не обичаш конкретни китаци също го разбирам. :wink: Амо да не обичаш всички китайци, не мога да го схвана. :) Аз се отнасям към част от тях както към част от руснаците и психично болните - със съжаление. Виждаш, че имат ментален проблем, но не можеш да им помогнеш. :lol:

Чет Май 14, 2026 6:08 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
В момента съм с ионик5

Я дай мнение... макар че мен повече ме интересува 6-ца ако е йоник.

Значи, не знам какво да ти кажа... Колата е супер и дизайнът е точно по моя вкус. Има няколко дребни кривини - примерно понеже съм сравнително висок постоянно удрям с лявото коляно едно ръбче дето е бутона за паленето. Не е проблем за бутона, а за коляното ми де. Другото дето не ми харесва са безбройните бипкания и алерти за какво ли не. Повечето съм ги забранил, но за това дето те кара да си държиш ръцете на волана не съм успял да намеря начин. А пък това дето бипка като напуснеш лентата без мигач го забранявам и то упорито се пуска само при следващия старт.
По отношение на возия нямам почти никакви забележки - набира прилично, батерията също държи дълго и не лъже каквото показва като прогноза. Единствено задницата ми се струва малко нервна при по-остри завои на висока скорост.
Аз проблеми с нея досега не съм имал, но чета в нета че е имало серия с много дефектни ICCU модули, така че ако купуваш втора ръка непременно се осведоми за историята по тоя въпрос. Всъщност е по-добре да е имало проблем и да е сменено ICCU-то. Ако купуваш нова, непременно се поинтересувай за гаранцията на ICCU.
Като цяло, бих дал оценка 7.5/10, щеше да е много по-висока ако ги нямаше кривините горе. За външен дизайн е 9.5/10

За 6-ца не знам. Чувал съм че е хубава кола, но на мен не ми харесва с тоя провиснал задник.

Чет Май 14, 2026 8:12 pm
Профил

Тук базовите версии и на двете са на една и съща цена, така че е въпрос на вкус/нужди. На мен 6-цата повече ми допада, въпреки задницата. Ако имаше "комби" версия щяха да ми текат лигите сигурно ;-)
Освен това 5-цата има повече алтернативи, пак въпрос на вкус и сметки, но бих предпочел Киа EV3 примерно.
Корейците са първи в списъка ми за евентуално кола от магазин. Аз по принцип търся втора злоупотреба, обаче нали трябва да имам база за сравнение с нова. Да не се прецакам да дам за нещо старо пари като за ново. Още повече, че като гледам май нищо не мога да си харесвам до 20к и ако надуя още бюджета нещата стават доста близки...

бтв... я вижте колко излиза Honda e:Ny1 по вашите държави?
Изобщо не ми допада, просто мога да я взема от Норвегия за 26/28 евра в зависимост от версията. У нас я продават за почти 50 евра!! Баси търговците, баси чудото...

Пет Май 15, 2026 10:03 am
Профил

Новите са по 50k CHF:
Elegance - 46500 CHF
Advance - 49500 CHF
https://www.de.honda.ch/content/dam/loc ... _01_DE.pdf

Ето втора "злоупотреба":
https://en.comparis.ch/carfinder/marktp ... y1/elektro

Пет Май 15, 2026 12:27 pm
Профил

Абе има нещо гнило с тоя модел... Не може кола под 10к км да се обезцени почти 50%, това нормално ли е за Швейцария?

Пет Май 15, 2026 12:49 pm
Профил
Аватар

Ioniq 9 и за лиги но там отиваш в ценовия диапазон на камионите :)

Пет Май 15, 2026 1:37 pm
Профил

miro_atc написа:
Абе има нещо гнило с тоя модел... Не може кола под 10к км да се обезцени почти 50%, това нормално ли е за Швейцария?

Не съм автомобилочар и мразя колите, вече го писах тук няколко пъти. Карам по принуда, и смея да твърдя, че съм добър в това. Но как да е, още преди 20-30 години, когато си бях в България, нямал съм шофорски лиценз, нито съм се интересувал от машините, бях чувал, че в България масово се вкарват коли от Швейцария, втора ръка и се продават от автокъщите на сериозна печалба. Не знам защо, но вероятно има корелация, за да е така. Няколко познати си взеха коли така, даже направо отидоха до Швайц да си ги докарат (това с експорт, регистрации и прочие не ми е ясно, как става). Говоря за преди 20 години. Като работих по това време за една швейцарска фирма в София, знам, че така си докарахме във фирмения парк две полота и едно ауди, пакм по тази схема с втора ръка. Моята Форд Фиеста е производство 2021. Заради корона кризата на електронни компоненти не взех нов Форд, нещо от рода на Куга, защото го бяха правили без някои основни функции (липса на сляп ъгъл в огледалата и т.н.). Фиести нови нямаше през 2022 или 2023, вече не помня кога я купих. Но цената на нова като моята беше 35000, а тази, която купих беше на 27к км и ми струваше към 23000-24000. Естествено, набъбна с разни там документи, застраховки до 25, но разликата си беше осезаема в цената за нова и такава, карана на лизинг.

Пет Май 15, 2026 2:14 pm
Профил
Аватар

@miro_atc
https://bilweb.se/sok/honda/e-ny1

Пет Май 15, 2026 3:16 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ
Аватар

Имам един познат много добър по електрониката на колите работи по 12 часа на ден защото не може да насмогва да превърта келометражи на коли и да чисти грешки еърбеци блокировки нищо не му се опира. Работи за разни мутри дето внасят коли на по две три години обаче на много километри служебни коли лъскави приличат на чисто нови обаче на по 200 хиляди километра и нагоре. Само искам да Ви кажа че всички коли от автокъщите са пипани кърпени или пък крадени с пренабити номера. Колите които са свестни си ги продават помежду си и на познати само.

Пет Май 15, 2026 4:22 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2474 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160 ... 165  Следваща