|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:00 am
| Автор |
Съобщение |
|
Desert Leo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
 Re: току да с дъх на ба деми
Не, бре! Коментира се дали терапията да е от монофазна или трифазна мрежа. 
|
| Пет Май 29, 2026 5:44 pm |
|
 |
|
Pif
|
Днеска бях на поредната медицинска конференция. Тоя път беше за технологията в медицината и АИ в медицината и кардиологията. Става страшно. Вече доктор ще видиш през крив макарон. То и няма да има повече доктори. Ще си говориш с АИ-та. Машина ще ти мери всичко, доктора ще ти прегледа личното здравно досие (даваш му достъп през телефона) и след това АИ асистент ще ти говори с гласа на доктора да ти обясни какво и как да се лекуваш. Половината от лекторите бяха ИТ-та. Уджаст безподобен. По-добре визарда да беше отишъл с неговия магнезий. Имаше и едни АР очила. Слагаш ги и си разглабяш тялото в 3д. С жестове на ръцете махаш разни неща, правиш срезове, уголемяваш. Като цяло забавно ама с това се канят да обучават лекари. Тоя от създателите се фукаше, че чете диком файлове. Не успя да ме разбере, че за да виждаш добре ти трябва поне 12 реални бита на цвят (грейскейл). Имало и АИ-та специално за кардиология. Ама си признаха, че като си изхалюцинира някоя диагноза и само си намира оправдания и измислени доказателства в подкрепа на тая диагноза. И аз оня ден го потвърдих като качих едно ЕКГ на различни чатове и всичките си измислиха някакви невъзможни болести. Ицо - за осцилоскопа трябват 3 сонди. Справка филма Идиокрация. Една в устата, една в гъза и третата в ръката. Ако ги объркаш...
|
| Пет Май 29, 2026 10:06 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
PIF, сега е момента да ме водиш на следващата "медицинска" конференция 
_________________ main[-1u]={1};
|
| Пет Май 29, 2026 10:42 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
и наистина, не знам кво си се вторачил в Магнезия той, че е биологически важен е тотално ясно, но има и други "баркальочи"
това на шота е може би най-добрата хранителна добавка ( с една критична уловка -> инозитол хексафосфат / фитинова киселина - фиати ) която никоя фарма не може да произведе ... а пшеницата я произвежда от милиони години
Реално е обвивката на пшеницата или просто казано - Пшенични трици В обвивката са складирани всички необходими вещества, когато трябва зародиша да покълне А фитиновата киселина е "склад" за фосфора и "протектор" на металите ... и прави всичко полезно за човека заключено и неусвояемо, а като се яде реагира и заключва и другите метали в храната Нарича се Антинутриент
Неутрализира се с накисване в леко кисела вода, над 12 часа Биологично казано - активира се ензима Фитаза, която неутрализира фиатите... ( човека няма ензима фитаза )
PS: та хляба и всички индустриално преработени храни са просто високо енергийни храни без "активатори" -> празни калории... И човек си дебелее ден след ден ... и се оправдава, че ходи на фитнес
Те такива лекции ще им преподам на твоите тъпи лекари Не знаят как да хранят организма, но лекарства да дават "знаят" !?!?
|
| Съб Май 30, 2026 5:37 am |
|
 |
|
Pif
|
Знаят Визарде, знаят. Много знаят. И с колкото могат - помагат. Бедна ти е фантазията с какви глупости се занимават. 2/3 от времето се борят с бюрокрация а не с лекуване. Налага се да пишат други диагнози и други прегледи само и само да могат да издействат на пациента необходимото лекарство или лечение. Следващата конференция е много голяма и е октомври. Тази беше малка. Само за технологиите в медицината. Половината лектори бяха инженери. Ако искаш свържи се с асоциацията на кардиолозите в БГ. Предложи им да изнесеш лекция по темата за вредата от докторите и ползите от магнезия. Телефоните им ги има из нета. Ще направиш една презентация и ще говориш пред 200-300-400 доктора. Ще им отговаряш на въпросите след лекцията. Даже аз ще съм в залата и ще ти ръкопляскам. Даже ще го лайв стриймна в ютюб за да го гледаме после целия форум. Днес например имаше от астра зенека. Имат институт който е открил, че ако еди си кои стволови клетки от костния мозък претърпят еди си каква мутация която после претърпи втора мутация след Х години човек развива точно определено кардиологично заболяване. Не казваха как да се лекува това заболяване, не предлагаха лекарства. Предлагаха метод за ранен скрининг за да може да се открие склонност към точно определено заболяване. Та не знам какво точно ще изкарат от това да те държат болен.
|
| Съб Май 30, 2026 9:31 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
PIF, в Биологията се говори за хранене и обмяна на вещества в организма... в Химията за реакций и взаимодействия между вещества във Физиката за термо-динамика ... и ала бализми горните ги обединава Математика и Логиката а в този форум сам доказаваш какъв си Идиот на тема Медицина
|
| Съб Май 30, 2026 9:40 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
няма да отговарям по скриншота на лични кой разбрал -> разбрал
|
| Съб Май 30, 2026 10:12 pm |
|
 |
|
velio
|
Това е мантра на доста хедонисти. Но истината не е в това до колко ще доживееш, а как. Щото едно е да си спортуваш цял живот и да те удари инфаркта на пътеката и да приключиш, друго е да се мъчиш 20-30 години с какви ли не болки и оплаквания и да имаш специален органайзер за хапчетата че да не ги объркаш/забравиш... Не че аз съм от спортуващите, но оценявам усилията на тия дето го правят. Аз поне не пия и не пуша а от няколко години и захар не ям. Никой не е умрял от непушене или непиене (така де, никой който не е пияница, че при пияниците е противопоказно спирането). Въпроса е да се чувстваш добре постоянно, не само докато хапваш и пийваш. Пък и завръзването на обувките да не е поредното нещо за което трябва да обмисляш ползите и вредите, преди да го направиш (съпроводено с псувни и охкания).
|
| Вто Юни 02, 2026 4:22 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
честно ... изобщо не искам да реагирам PS: и дан се чудите кво беше менюто
|