Отговори на тема  [ 16116 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1071, 1072, 1073, 1074, 1075  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Desert Leo написа:
СоциализЪма беше нещо като твоето зойче

А не! Комунизъм може да си учил, ама коли явно не си
Зойчето си беше прекрасна кола. Аз съм доволен. Карах 3 години, никакви разходи и накрая я продадох на цената на която я купих. Единствено не ставаше за дълъг път, но за градско-селска кола е перфектна.

Пет Юни 26, 2026 10:21 pm
Профил

като гледам последните няколко години какви промени по законите правят по английско... май ще продминем социализма и направо на диктатура отиват нещата...

Съб Юни 27, 2026 1:16 am
Профил
Аватар

miro_atc написа:
...накрая я продадох на цената на която я купих...

Т.е. поне 30 или дори повече % по-евтино. Голееема далавера... :lol:

Бабане, като ти чета постовете, забелязвам, че аватара ти е много удачно подбран. :D Що не изброиш "постиженията" на социализЪма по който толкоз въздишаш?

Интересна работа. По копитализъма плюят пак тези, които са се набутали у него. 8O Ми елате си у нашенско бре! Може и у московията да идете - ще ви пратят на безплатно сафари в Украйна с еднопосочен билет. :P

Съб Юни 27, 2026 1:46 pm
Профил

Ти май не ме разбираш, аз не плюя капитализма, точно там е проблема, в западните общества капитализмът е на привършване и се подменя със социализъм. Не говоря само за социално ориентирани системи, макар че дори само това е достатъчно да унищожи едно общество, говоря държавен контрол на ниво което вече задминава постиженията на развитият социализъм, говоря за контрол на цени и заплащане, нищо от това не е съвместимо с капитализма. Европа е загубена кауза, но тя винаги в било малко или много социалистическа, САЩ много смело вървят по същият път. Да това е голяма страна, с много твърдоглави и упорити идиоти, та това отнема време, но се случва, и е факт. Как ти се струва идеята да ти вземат бизнеса защото не ти харесват данъците или бизнес обстановката и си решил да се преместиш в друг щат ....това много много вероятно да стане факт в някои места. Как наричаш магазини и бизнеси субсидирани от местната власт, които уж трябва да продават на контролирани цени, или да предлагат безплатни услуги ? Заразата е отдавна в САЩ, инкубационният период е минал, и в момента се разпространява, съвсем скоро капоталозма ще е в клинична смърт.
Аз споделям истини, не критикувам социализмът какъвто беше, и аше си негативите и,аше си и позитивите. Мен лично не ме устройва като система, но 9-% от населението ги ...е на сега ще си го имате официално ....

Съб Юни 27, 2026 7:11 pm
Профил

каквото и да обясняваш на чугунените глави - щом не скачаш си червен... :D
особено когато свършат сорос опорките задължително се минава на отчаяната стратегия - като не ти харесва тук заминавай за русия...
ако съм искал комунизъм/социализъм - до сега да съм заминал за русия или китай или където и да било
въпроса е, че не го искам, и не искам разни кукли на конци да го натрапват на запад само щото са прибрали едни тлъсти рушвети от разни нпо-та
обаче сорос дружинката са препрограмирани да игнорират тия факти... просто си пее каквото му е изчегъртала пропагандата в мозъка

а сега покрай украйна и израел лъснаха много истини - няма такова нещо като журналистика, всичкото са платени актьори, няма такова животно като суверенна държава, всички са на каишка. някакви меки китки ще решават какво ще учат децата...подмяна на история, ценности, традиции. въобще всички стълбове на западния модел се оказаха илюзия

Нед Юни 28, 2026 1:16 am
Профил
Аватар

ToHu написа:
Как ти се струва идеята да ти вземат бизнеса защото не ти харесват данъците или бизнес обстановката и си решил да се преместиш в друг щат

Ебем ти "бизнесмена", който очаква данъците и/били бизнес обстановката да са константна величина. На такъв не само ще му взема бизнеса, но ще отнесе поне сто камщика на голия си гъз. И никакъв социализъм няма тук.

ToHu написа:
Как наричаш магазини и бизнеси субсидирани от местната власт, които уж трябва да продават на контролирани цени, или да предлагат безплатни услуги ?
Социална политика. И тук няма социализъм.

Но се усещат мераците ти за дивия капитализъм. :lol:

Пон Юни 29, 2026 3:09 pm
Профил

Аха ...социална политика....само дето сега с всички социални политики е много по зле от преди без ....

Пон Юни 29, 2026 4:08 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Аха ...социална политика....само дето сега с всички социални политики е много по зле от преди без ....

Изпадаш в дреболиите - виж къф прецедент си избрахте. С един иран не може да се справи толкова време. Ако аз командвах хамериканските сили - до 72 часа щях да приключа с иран, а ирансикя нефт без пари за всеки, който поиска. :D

Пон Юни 29, 2026 4:54 pm
Профил

Desert Leo написа:
Ако аз командвах хамериканските сили - до 72 часа щях да приключа с иран, а ирансикя нефт без пари за всеки, който поиска. :D

:D :D :D
че той нали и оранжевия си мислеше същото :D ето защо казвам, че зомбираните са откъснати от реалността...

отива здравния министър на посещение в една лудница, на входа го посреща един от лудите
- здравейте, нов сте виждам, как сте? добре ли сте?
- аз съм здравния министър, дойдох на посещение
- няма да се притеснявате, тук докторите са много добри, ето онзи там като го приеха се мислеше за президент

та така... за 72 часа, ако не си пие хапчетата може и за 24 :D :D :D

Пон Юни 29, 2026 6:51 pm
Профил

Аз не знам кое не разбра Лео?
Тони го боли фара за иранците, ама за безплатните работи ще набие всеки главнокомандващ...

Пон Юни 29, 2026 7:01 pm
Профил

Нямам нищо против Иранцире които не са мюсюлмани, другите без значение екстремисти или не бих одрал собственоръчно, естествено това е физически невъзможно.
Да силно ненавиждам безплатните неща защото те никога не са безплатни. И ако за платените знаеш какво плащаш, за безплатните никога не знаеш. Социализма, и всякакви социални политики и привилегии са несъвместими с 99% от хората и въпреки това огромна част от тях ги желаят .... винаги съм бил много крайно капиталистически настроен, социализъм в никаква форма никога не ме е влечал.
В същото време не може да не се отрекат някои от постиженията му ...и съм много сигурен че голяма част от населението е живяло по качествен живот по време оно ...това обаче е съвсем друга тема, и обикновенно се решава че аз съм върл социалист и мечтая за този живот ...а аз просто анализирам и излагам факти, не свързани с мен а с тия наоколо ....

Пон Юни 29, 2026 11:53 pm
Профил

Desert Leo написа:
Ако аз командвах хамериканските сили - до 72 часа щях да приключа с иран

Само дето Иран удариха всичките радари на американците. Във всичките им бази в радиус от няколко хиляди километра. Сега са слепи като къртици. А за да произведат нови им трябват поне 5 години. Затова и се наакаха и дръпнаха ръчната. Ама тая информация тука се спестява. Какво като имат милион ракети дето не могат да ги насочат, щото не виждат.

Вто Юни 30, 2026 12:12 am
Профил

Мммм това къде точно го видя ? Първо изобщо не са ударили толкова много не само радари но и като цяло бази. Второ за да изстрелваш ракети не ти трябват радари. Ако е за ПВО ракетите те си имат мобилни радари и не им трябват много тия наземните. Трето в този регион не им трябват и много наземни защото имат кораби за тая цел които всъщност са много по-адванс като радари от тези по техните бази .. и не на последно място имат АУКСИ .... Ако има някаква причина да дръпнат ръчната извън някакви техни си сметки, това е обешственото мнение. Тръмп, Камила или Памела Андерсън, проблема в САЩ отдавна не е в желанието на политиците и възможностите на армията а реакцията на обществото. От тази гледна точка няма начин те да участват в някакъв сериозен конфликт защото това означава жертви, топки за това няма никъде, нито в политиците, нито в администрацията, нито при болщинството военни, тия които трябва да умират може и да са ОК с това въпроса е че тия над тях, не са защото те не се притесняват от мрънкането на умиращите, а на безделниците по площадите.

Вто Юни 30, 2026 12:23 am
Профил

Ауаксите са лесна мишена. И те се заглушават изключително лесно. А тоя кораб дето уж не го удариха дали и той не остана без радари?
Информацията ми е вътрешна. С какво са ги ударили - не знам. Може да имат някой дрон дето пуска много малки дрончета с РФ детектори (предполагам). Това което ми е от вътрешни източници е, че са думнати много радари. Не съм разпитвал а и да питам няма да ми кажат.
А ракетата може в последния момент да ползва нейния си радар. При изстрелването нищо не знае.

Вто Юни 30, 2026 12:39 am
Профил

То те иранците нямат нещо което да е много ефективно срещу радари, та не знам как са ги думнали, ама както и да е. Интересно с толкова много 'загрижени" граждани, как вътрешна информация стига до БГ а не стига до тукашните демократи които само чакат за такава ... представяш ли си какво щеше да е тук по медиите ако дори можеха да си позволят слух подобен да разпространят, какво остава ако е истина ...

Вто Юни 30, 2026 2:22 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16116 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1071, 1072, 1073, 1074, 1075  Следваща