|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 8:21 pm
| Автор |
Съобщение |
|
TheWizard
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Медицински...
това за което споменаваш се нарича Triage Theory недоказана все още ... а медицината няма да даде и една стотинка за изследвания поради простата причина, че ще загуби клиенти и пари - много пари...
Ние двамата с тебе говорим на различни езици Ти защитаваш деструктивната медицина ( Dosis sola facit venenum - Парацелз ) Аз - конструктивната Биология, Биохимия, Биомеханика, Химия, Физика, Логика...
Няколко пъти споменавам, че давам Магнезия само за ПРИМЕР поради простата причина, че Природата е избрала Магнезия да бъде КОФАКТОР на над 600+ ензимни процеса Кофактор преведено на езика на електрониката означава: Аналогова логическа операция AND ( връщам ти тема за размисъл )
_________________ main[-1u]={1};
|
| Чет Юни 25, 2026 10:18 pm |
|
 |
|
Pif
|
Нали се разбрахме, че аз не мога да мисля. Та топката е още в твоето поле. Ти мисли. П.П. Преди години бяха открили някакво племе което не страда от кариес. Хората умират на по 90-100 години с всички зъби в устата си здрави. Според някакво излседване причината е, че консумират много краве масло. Гледат крави и маслото им е основна ежедневна храна. Не знам до колко се потвърдиха тези теории.
|
| Чет Юни 25, 2026 11:20 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
кво да го мисля, аз го виждам всеки ден Диабетик с 28 захар стиска зъби и припада ... щото лекаря му бил по по най Pif, ти си същия... Чакате "спасение" от човек, който е превърнал Болката в печалба за себе си
|
| Пет Юни 26, 2026 9:23 pm |
|
 |
|
Pif
|
С 28 захар отдавна да е в кома или кетоацидоза ако е с тип 1. При такава висока захар бъбреците отделят активно и се получава дехидратация което допринася за влошаване на общото състояние ако не се компенсира с много течности.
А както 100 пъти ти казах - аз не разчитам някой да ме лекува. Аз се лекувам с помоща на лекарите. С тях обсъждам какво ми е състоянието и какво трябва да се направи за да се подобри. След това проблема си е мой. В случаите в които трябва нещо да ми се реже - избирам този, на когото мога да се доверя, че ще среже правилното нещо. Преди 20 години скъсах предна кръстна връзка на коляното. Веднага отидох при Шойлев. Най-добрия колянен хирург по онова време. Той ми взе много пари да направи пункция и да извади кръвта от коляното но не може да докаже скъсването. Направих ЯМР и пак при него. Взе пак много пари и пак не доказа скъсването. От там обиколих де що колянни хирурзи имаше. Имах приятели ортопеди в Пирогов и искаха да ме оперират но и те не можаха да ми извадят коляното и да докажат скъсването. На ЯМР-то не се виждаше добре дали е частично или пълно скъсването. Все пак тогава беше 0.5 Тесла и резолюцията не беше висока. А и излива в коляното пречеше. И така докато един ден с много чакане не успях да вляза при Тони коляното. Погледна резонанса и каза - да, скъсано е. Легнах на кошетката и за 3 секунди ми извади коляното. Пита ме - въпроси имаш ли. Аз питах само 1 - кога може да ме оперира. Каза да говоря с регистратурата и прегледа приключи. 40 лева ми взе. Сравнено с няколко стотин на Шойлев за глупостите и ненужната пункция. Мисля Мазнейков ми взе 60. Та операцията мина успешно и възстанових на 100% коляното. Трудно беше след операцията но намерих верния доктор, подготвих се теоретично много добре и се стараех да правя качественно всичките упражнения от физиотерапията. Доста хора край мен не се възстановиха след операцията. На някои беше неуспешна а други пренебрегнаха лекарските съвети и пак я скъсаха. Та доктора не може да живее вместо тебе 6-те месеца в които заздравяването е критично и трябва да спазваш стриктна програма на натоварване и упражнения. А преди мойта операция изгледах 2 операции на живо и поне 20 на видео. За да съм готов психически. А процеса на лечение и възстановяване е много интересен. Самата операция е чисто дърводелство. Пробива се коляното през 2-та кокала от край до край с Фи 10 бургия. Изрязва се хамстринг сухожилието и се сгъва на 4 или 8. Прекарва се в дупките като за горния кокал се заковава с 2 пирона а за долния се завива с дебела рапидка. Каквото остане се реже и коляното се затваря. В моя случай се закова / зави с резорбируеми пирони за да не се налага реоперация за махане на железата. След като това сухожилие се сложи в коляното то започва да умира. Преди е било богато кръвоснабдено а сега е сложено вътер в кокала където няма кръв която да го храни. Така то за 2 месеца умира. Организма усеща, че в коляното нещо не е наред и има мъртва тъкан и започва да изгражда кръвоносни съдове около мъртвото вече сухожилие, което е сложено на мястото на липсващата връзка. Така за още 2 месеца (от 2-ри до 4-ти) организма е изградил кръвоносни съдове и започва подмяната на мъртвите клетки с нови. Само, че вече не слага клетки на сухожилие като умрелите а слага клетки на връзка. Науката и до ден днешен не може да установи защо това е така. И за следващите 2 месец всички мъртви клетки от сухожилието са заменени с клетки на връзка - каквито са били преди скъсването. И така на 6-ия месец имаш нова здрава връзка от точните клетки от които трябва да бъде направена. Тя не изисква кръвоснабдяване така, че организма за следващите няколко месец унищожава кръвоносните съдове които е изградил около нея. До тогава костта е зарастнала и е започнала калцификация и след има няма година коляното е възстановено напълно. Много неща в целия този процес не са ясни. Но операцията е проста, под 30 минути и много хора имат шанс за пълноценен живот след нея, дори спортуват активно. Аз и хокей играх след операцията без проблем. Та Визарде никой не те кара на сила да ходиш в болница. В болницата ходиш да те боли - както казва мой приятел лекар.
|
| Съб Юни 27, 2026 12:27 am |
|
 |
|
TheWizard
|
имал - дал Pif, в този макар и медицински топик във форум за инджинери никой не е говорил за хирургия ( освен ти ) и никой не отрича хирургията, по простата причина, че човек няма как да се реже сам Но може да се възстановява и сам, А това, че ти не знаеш ... е въпрос на Его
|
| Съб Юни 27, 2026 6:28 pm |
|
 |
|
Pif
|
Визарде, одеве си говорих с моя доктор. Питах го за торсонов и той каза, че това са принципи залегнали в будизма от 5000 години насам. Потвърди твойте думи за фармацевтичната мафия и каза, че в нея участват и производителите на храни. Питах го и за твоя любим магнезий. Каза: "то ако беше толкова лесно, всички по цял ден само това щяха да взимат". А иначе на всички пациенти в интензивно се давало магнезий но основно за стабилизация на сърдечните процеси. Та нагъвай магнезий и си свиркай. П.П. Единственната истинска медицина е хирургията.
|
| Съб Юни 27, 2026 9:48 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
Теорията на твоя Торсонов не ме интересува ( нямам нито пари, нито време за да му слушам глупостите ) Никъде не съм споменал, че трябва да лапате магнезияви добавки ( минерални и витаминозни изобщо ) Писал съм, че на организма му ТРЯБВАТ над 400 милиграма магнезий на ден ( това го твърди Науката и на Pif медицината ) как ще го усвоявате си е ваш проблем... Писал съм, че ако магнезия ( като пример за кофактор ) е в дефицит ( а той е ) организма минава в "авариен режим" и жертва дългосрочното здраве за краткосрочното. И колкото повече влошавате системния дефицит, толкова повече каскадни процеса обърквате и един ден ще се окажете със шепа лекарства, а някой от нас - на "масата"... По горе обясняваш как си се ВЪЗСТАНОВИЛ след 6 месеца лежа и прави упражнения Как така организма се САМОВЪЗСТАНОВИ и се САМОРЕМОНТИРА ???с болкоуспокояващи и клатене на коляното ... оооо чудо на чудесата....
|
| Нед Юни 28, 2026 8:31 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Да систематизираме: Изписа стотици мнения в тема озаглавена "медицински" опитвайки се да не кажеш нищо? Ма това само по себе си е шедьовър. 
|
| Нед Юни 28, 2026 9:26 am |
|
 |
|
TheWizard
|
itso.t, значи нищо не си разбрал  нали вероятно уж си инджинер с критично мислене обаче ще идеш на лекар и ще разбереш всичко
|
| Нед Юни 28, 2026 9:29 am |
|
 |
|
itso.t
|
Една от възможните причини е, че пишеш отнесено, витиевато, и не си написал поне две изречения в стил: 1. това е така 2. направете така. А си се отнесъл в словоблудство и словесен онанизъм... 
|
| Нед Юни 28, 2026 9:33 am |
|
 |
|
TheWizard
|
все пак е форум за инджинери, а не медицинска академия опитвам се да опростя нещата в обясненията и да ви накарам да си зададете въпроса: ЗАЩО а човек, който е способен да мисли ще си намери отговорите сам
а не да ви предписвам медикаменти и терапии... не се занимавам с това
|
| Нед Юни 28, 2026 9:38 am |
|
 |
|
itso.t
|
Чудесно. Щом сме във форум за инджинерини, напиши на "асемблер" въпросите които трябва да си зададем:
1. 2. 3. ... 99.
И по възможност без да се отнасяш...
|
| Нед Юни 28, 2026 9:53 am |
|
 |
|
TheWizard
|
добрем  Асемблер инструкциите за организма са минералите и витамините които управляват тъпите машинки наречени ензими и протеини и ще управляват енергията в организма Програмиста, който е написал софтуера е Природата, Създателя или там някой си От тук нататък или зареждате организма с базовите необходими елементи или чакайте бялата престилка да хаква и пачва ( и реже ) сорс кода с елементи, които организма не познава достатъчно просто ли е обяснено или да дам проста аналогия автомобил - заредил си акумулатора, проверил си маслото, заредил си гориво но си загубил ключа ... като на Pif любимия магнезий
|
| Нед Юни 28, 2026 10:00 am |
|
 |
|
TheWizard
|
itso.t, отново ли чакаш "Спасителя" да те "спаси" ... като Pif
|
| Нед Юни 28, 2026 10:35 am |
|
 |
|
Pif
|
Визарде, изобщо не си играй на дребно. Направо се прекръщавай на Исус Христос Втори. Тея тенекета са ти промили мозъка до неузнаваемост. Наколко поста нагоре те попитах къде на планетата има хора които приемат достатъчно магнезий и организма им не е в режим "оцеляване"? Сега ще се напънеш ли да обясниш или пак ще започнеш с това колко си велик и ние колко сме пропаднали, тъпи и неуки?
|
| Нед Юни 28, 2026 11:46 am |
|
|