Отговори на тема  [ 2474 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 161, 162, 163, 164, 165  Следваща
EV 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: EV
Собствениците на ебетата сте интересни хора. Как пък един път някой не сподели, че е пътувал комфортно, или нещо подобно.
Само разход на батерийки ААА ви е в главата... :D

Нед Юли 05, 2026 11:24 am
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ
Аватар

щото се подразбира баце. Да сравняш нафтови димки с електрички е като да сравняваш парни двигатели с двг. Няма вибрации няма шум няма пушеци и миризми на масла и нафта. Няма го и придърпането от смяна на скорости хеле пък ако шофера е калпаф там да се лашкаш напред назад като зацАпва съединителя. И преди съм споменаал че Теслата е съвсем различна порода пък и не говорим само за комворт но и удоволствие от шофиране. Но разни хора разни идеали някои хора предпочитат да ръчкат садилото и да се чудят 3 педала кой по напред да натиснат и с кой крак докато при електричките има режим само с газта - натискаш - ускорява отпускаш - намалява. Личи си че не си карал такава каквото и да говориш тука.

Нед Юли 05, 2026 11:39 am
Профил
Аватар

Тук аудиторията е крайно неподходяща да и декламираш рекламните диплянки на ебетата.
Тоест, спести си тия глупости. Вече са писани в темата и се изясни, че не са верни...

Нед Юли 05, 2026 12:01 pm
Профил

Мъдуро написа:
Теслата е съвсем различна порода пък и не говорим само за комворт но и удоволствие от шофиране

Да не забравяме комфорта от търсене на зарядни станции, комфорта от чакане на опашка за свободна зарядна станция, и не на последно място комфорта от чакане да се напълни батерията. А за комфорта от пътната помощ като се окажат няколко зарядни станции развалени и неземен. А и какво са 3-4 часа обикаляне за търсене на работеща зарядна. В крайна сметка спираш на някой мотел и включваш в 220. Все за един ден и една нощ ще заредиш за още 300км.
И да не пропусна най-важният комфорт. Какво по-комфортно от това да ти се запали батерията под гъза и да не могат да те извадят защото дръжките са ти скрити във вратата.
Все комфорти и екстри.
А оне педал драйв е най-противното и неприятно нещо което може да съществува. Единственната му полза е когато си в тапа която не се движи. Инчинг. Да мръднеш 2-3-5 метра. В противен случай да се налага да контролираш скоростта постоянно с натискане е ужас. Като ти се измори крака и малко да отпуснеш и веднага залепш нос на предното стъкло. Къде му е кефа. Докато с нормална кола пускаш педала на газта и имаш инерция. Даваш леко газ, колата тръгва и се движи по инерция. Натискаш спирачката и спира. Без резки преживявания когато ти трепне крака на педала.

Та Мъдуро - ти коя тесла имаш?

П.П. Приуса няма съединител, няма скорости, няма превключване. От 0км/ч до 199км/ч и на задна няма нищо което се сменя в скоростната кутия. Просто се променя скоростта на въртене на 2 електромотора твърдо свързани с ДВГ и колелата. Няма предърпване. А си има хубаво бензиново ДВГ. Последните 800 км по морето средният ми разход е 4/100.

Нед Юли 05, 2026 12:10 pm
Профил
Аватар

Аз още преди време писах - BMW i3 REX - чиста електричка но ако някой трепери за зареждачка, има бензинова такава вградена :)

Нед Юли 05, 2026 12:58 pm
Профил

itso.t написа:
Как пък един път някой не сподели, че е пътувал комфортно, или нещо подобно.

Че аз не знам някой да е твърдял обратното... Всички електрички, дори зойчето си вози комфортно спрямо ДВГ от сходен клас. Проблемът никога не е бил във возенето, а в липсата на пробег и/или бързо зареждане. Но срещу малко повечко парички и по-съвремен клас кола тоя проблем се решава на 100%.

Нед Юли 05, 2026 1:24 pm
Профил
Аватар

Бях ги писал и преди, но с удоволствие ще се повторя.

1. Комфорт - качваш се в климатизирана кола на 20 градуса, това и зиме и лете. Независимо къде си паркирал.
2. Спортно каране - това трябва да го изпита човек, но като натиснеш на iХ3-ката педала на 100км и отиваш на 180 преди да си се усетил. Освен това по-ниския и равномерно разпределен център на тежестта на батерията си се държи много по-стабилно в завоите.
3. Сигурност - няма, смяна на предвавки, няма зацепване на автомачна скоростна кутия. Като ти трябва ток, го има. Особено в спортен режим
4. Удобство - няма зареждане на бензиностанции и прочие. Колата се зарежда вкъщи докато спиш. Ако ти намалее батерията на път 10 минути те зареждат за 150 км. Станциии под път и над път. На дълъг път, колата ти планува спирките и маршрута. Аз повече от 2ч без почивка не карам. Хора всякакви.
5. Разходи - зареждане от 250 на 40 евро на месец. Това ако имаш панели. Подръжка от 800 на 400 евро на година.

Като цяло има само две причини да не кара човек електричка. Не му се занимава да сменя колата и няма зарядно вкъщи или на работното място. Другото е инат

Нед Юли 05, 2026 3:05 pm
Профил WWW

Ех... новото Х3 е почти 500 коня, остана и да се замисля като дадеш газ ;-)
Старото няма и 300 и е само на задните колела, затова и няма смисъл от повече.

Нед Юли 05, 2026 5:00 pm
Профил
Аватар

Ама и ти изобщо " не си манипулатор"... :lol:

Колко готино и безгрижно звучи на пръв поглед. Обаче, в реалността, на планетата Земя, в България:
HCL написа:
1. Комфорт - качваш се в климатизирана кола на 20 градуса, това и зиме и лете. Независимо къде си паркирал.

Всеки по-луксозен автомобил го може това.

HCL написа:
2. Спортно каране - това трябва да го изпита човек, но като натиснеш на iХ3-ката педала на 100км и отиваш на 180 преди да си се усетил. Освен това по-ниския и равномерно разпределен център на тежестта на батерията си се държи много по-стабилно в завоите.

Познат, фен на бегачките разправяше за 100 - 200 за под 4 секунди. С бензинка. Може да го демонстрира по всяко време (когато е на кеф).
Та, какво те е впечатлило? :D

HCL написа:
3. Сигурност - няма, смяна на предвавки, няма зацепване на автомачна скоростна кутия. Като ти трябва ток, го има. Особено в спортен режим

Всеки "автомат" с вариатор е така. И това е едно от нещата които някои не харесват.

HCL написа:
4. Удобство - няма зареждане на бензиностанции и прочие. Колата се зарежда вкъщи докато спиш. Ако ти намалее батерията на път 10 минути те зареждат за 150 км. Станциии под път и над път. На дълъг път, колата ти планува спирките и маршрута. Аз повече от 2ч без почивка не карам. Хора всякакви.

Това в България ли? :D

HCL написа:
5. Разходи - зареждане от 250 на 40 евро на месец. Това ако имаш панели. Подръжка от 800 на 400 евро на година.

У вашенско панелите може да ги раздават безплатно в Лидъл, но тук все още не е така. Или тоя разход не го броим?
Колко киловата е типичната партида за електричество у вашенско. След това ще ти кажа каква е масовата у нашенско. Ама е нещо като "спри фурната и климатика, че ще зареждам прелестта"... :D

Нед Юли 05, 2026 5:14 pm
Профил

Ами ако ще смесваме спортно каране и ЕВ, само трябва да отбележим колко дълго може да караш спортно, ама наистина спортно, не просто да настъпиш за 5 мин, аз не че съм голям спортист, но половин резервоар си заминава за 1 час по-агресивно каране, щот спортното каране не е баш да ускориш до 180 и караш със 180, въпреки че дори и в тоя режим ме съмнява колко ще изкара батерията. Но дори и това да е, пак няма шанс, при 200 разхода на SQ-то е някъде около 17, това ако имаш магистрала и не трябва да забавяш и ускоряваш, та с 80 л резервоар минавам около 500 км ... кажи ми електричка която карайки с 200 ще мине 500 км ... но като цяло, както и да караш рейнджа и зареждането са си проблем. Д ане кажа редовно, но често ми се случва ей така да реша да отида някъде, дали по работа дали за удоволствие няма значение 500 км са нищо. Лично за мен най-омразната част от всяко пътуване е висенето по бензиностанции, и друг път съм казвал, спирам само за тоалетна и гориво, аз обичам да карам, не да вися по бензиностанции, и все още не ми се налага да пикая всеки 30 мин. Е преди 3-4 седмици май беше, реших да отида до атланта, не е кой знае какво, 500 мили някъде, спрях точно два пъти веднъж малко след като тръгнах, защото естествено резервоара беше нейде на средата а и да купя някакви гризки и нещо за пиене, и още веднъж да пикая/.сера/ям заредя колата и редбул ... дори нямаше нужда да спирам да зареждам но не обичам резервоара да пада под 1/4 когато съм на дълъг път, а и все пак атланта, не искам да ми се налага да зареждам в града, то и без това трафика е малоумен. Спокойно това се прави само с едно зареждане, мойто камион събира 40 галона което е около 500 мили ....
Та има голям разлика в усещането/очакването/нагласата между хората. Нямам нищо против електричките, и друг път съм писал, когато мога да ги заредя за същото време, на същият брой места, за което мога да напълня резервоара, и имат същия рейндж при еднакви условия на каране ще си купя електричка без да се замисля.

Нед Юли 05, 2026 5:26 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
... заредя колата и редбул ...

ма ти и колата ли я караш на редбул?
горката

Нед Юли 05, 2026 5:54 pm
Профил

Има ли избор, каквото и сипя това е, ако не и харесва да си ходи ....

Нед Юли 05, 2026 6:58 pm
Профил
Аватар

Ей това е двигател - сипи ми нещо, пък ако ще и Редбул ;)

Най-голямите екстри на Пасата, които дори не бяха обявили - аналогов часовник, CD с 6 диска, старт/стоп и авто поддръжка/автоматична ръчна (въпреки че не е автоматик). По-нисък и по-шумен от Миа-та, и по немощЕн, но върши работа.

Нед Юли 05, 2026 8:05 pm
Профил

Аз пък имам запалка, пепелник няма, ама го има като екстра и може да се поръча :-)
Иначе една кола се оценява като се покара. Това да се оценява карането с един педал и и изобщо електрички без опит е малко като циганчето и братчет му дето на една сватба видял кебапче.
Много пъти сме коментирали различни проблеми при електрчките и всеки път обяснявам че има проблеми, но те далеч не са това което си мислите. При това при по-новите много от проблемите са решени до степен, че са напълно съеизмерими с ДВГ. Говоря за пробег, зареждане и т.н. За съжаление стават и съезмерими като цена, но то безплатният обяд винаги свършва бързо.
Така или иначе много производители все още предлагат по 4-5 вида задвижвания на някои модели. Никой никога не кара да избирате баш електрическото. Аз единствено това с водорода не го разбирам, но не съм се качвал и не мога да коментирам. Важното е че все още има чисти ДВГ или поне доколкото може да са чисти наше време...

Нед Юли 05, 2026 9:45 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:
...По-нисък и по-шумен от Миа-та, и по немощЕн, но върши работа.

По-шумен е от шума на двигателя който се чува в купето или шумът при движение?

Нед Юли 05, 2026 9:51 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2474 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 161, 162, 163, 164, 165  Следваща