|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Чет Окт 01, 2026 5:36 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Pif
Ранг: Форумен бог
|
 Re: ChatGPT
Айдееее, почна се. Излезе ми реклама в чат-гпт-то. Изрично пише, че рекламата не афектирала работата на чата 
|
| Пон Сеп 21, 2026 9:32 am |
|
 |
|
TheWizard
|
Щом и PIF започна да използва ИИ, Човечеството е обречено 
_________________ main[-1u]={1};
|
| Пон Сеп 21, 2026 9:56 am |
|
 |
|
TheWizard
|
не остана никаква Съпротива vs Войната на Машините "Всички ще умрем..."
_________________ main[-1u]={1};
|
| Пон Сеп 21, 2026 1:54 pm |
|
 |
|
amdatlon
Ранг: Почетен член
|
|
| Пон Сеп 21, 2026 8:48 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12897 Местоположение: София
|
Много ви моля, във форума сме се събрали интелигенти хора, изразявайте се по грамотно. Правилното изписване е: "сички ша омрем!" 
|
| Вто Сеп 22, 2026 12:13 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
ммммнннема пък!
|
| Вто Сеп 22, 2026 2:02 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ай са па ти!
|
| Вто Сеп 22, 2026 6:52 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
То ИИ не е нужно за това.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Сеп 22, 2026 10:21 am |
|
 |
|
jofcho
Ранг: Популярен
|
Принципно не, ама помага...
|
| Вто Сеп 22, 2026 12:07 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4938 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Ами затова като правите запитване към гпт-то или други такива не забравяйте да казвате "благодаря" и " моля"  Така синтетиката ще ви сложи не в първите листи за унищожение ами в списъка с обслужващият персонал, дето ще забърсвате праха от вентилаторите и ше доливате охладителна течност в радиаторите на климатиците на дата центровете 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Сеп 22, 2026 10:06 pm |
|
 |
|
ToHu
|
по тоя критерий аз ще съм първия ... но ще видим кой кого 
|
| Вто Сеп 22, 2026 10:18 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
батката най-накрая пуснаха техен AI/ИИ (на беларуски ЫЫ)
|
| Чет Сеп 24, 2026 6:38 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4938 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Аха и производителността му се мери в тон картофи на хектар ...  Междуфпрочем има изключителни умове в Беларус. Познавам няколко човека отраснали там, незнам дали е генетика или образователна система -много са напред интелктуално.
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Сеп 24, 2026 9:38 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ами там не се хвърлиха на 100% в реформите. съвременната "западна" система на образУвание те подготвя как да си попълниш тестовете, а не ти налива базови знания. нещо като листовките на КАТ едно време. достатъчно беше на назубриш отговорите на стотина листовки и си взел изпита (14-та листовка, отговор 3 и т.н.). въобще можеше да не гледаш картинките. преди десетина години много търсена и "персепктивна" специалност беше биг дейта анализатор. ама докато се изучи народа, специалността стана излишна. силата на палнах тир... после спешно почна да се изучава 'промпт инженер'. демек - как да задаваш по правилния начин въпроси на ИИ, че да ги токенизира що-годе близко до смисъла. и това отпадна. вече се ползва ИИ да ти напише заданието за (друг) ИИ. някакъв си направил гъба с ИИ HR-рите. пуснал си локално GPT Voice, да генерира резюмета за работа в маркдаун. за месец ИИ успял да отговори на 270 обаждания от ИИ HR, да си подобри резюмето, да си уточнят скиловете и т.н. естествено обаждане от човешки HR така и не дошло. чата ми препоръча да се преквалифицирам. например в лекар, или философ. ако отпочна обаче да се уча за лекар, ще трябва да се пенсионирам в трети курс. да де, ама виШуто не се брои за трудов стаж. с философстването също е проблем - оказа се, че има опашка за хранилката в института на БАН. --- ползваш ИИ да ти направи струкура, схема и напише задание за агентите агентите самостоятелно или в координация пишат код, да кажем. кода е write only - няма четене, при това на всяка итерация може да е коренно различен. ИИ ти пише тестовете ИИ пуска тестовете на неговото си творение получава се нещо, което да рилийснеш. дали работи не е важно, важното е да е бързо -> последна стъпка: ИИ ти взема заплатата (плащаш за токени) нещо не е наред... о ПС: някои агенти се цупят, ако директно сваляне на www страничка им върне празен отговор. искат да си пуснат хром и да го ръчкат. явно някои сайтове почват да се усещат че не ги четат човеци. не знам доколко е свързано с 47-дневния срок на годност на TLS сертификатите. (съвсем конспиративно - mbedTLS прекратиха съществуването си) при нас също имаше такава 'буря', оня ден с 18К посещения. бинга и гогъля се били регистрирали. дали не дойде време да угасим лампите...
|
| Чет Сеп 24, 2026 11:26 am |
|
 |
|
ToHu
|
Мммм за кода, това според мен е поне 80% задмониторното у-во. Не съм и гледал какво е творил за есп-то, обаче изписа бая по друг проект, там го карам да пише функции, въпреки че има и 2-3 файла написани изцяло от него, но всичко минава през мен, copy paste, няма достъп до файлове и не използвам негови файлове. Нещата не са нечетими, всъщност стилово не пише чак толкова зле. Иска редовно ръчкане, дори започва да се учи да пише в мой стил, което не е добре щото аз мразя абстракции и някой път прекалявам, което прави кода трудно четим. В същото време имам някакъв web UI, там не съм бутвал нищо, обаче не е в това въпроса. Claude си го пасе при мен, дори не са чатове я един проект, и няма особенно разлики в сорса когато прави промени. В същото време клиента пробва да си добавя някакви неща, не знам какво използва, но всяко негово бутане префасонира кода тотално, от примерно 5000 реда става 2300, изчезват неща които едва ли той в поискала да се махнат защото на първо място не знае че са там. UI-то събира данни от един сензор, това което клиента мени е по скоро графично и експорт, обаче неговия ИИ бута в логиката, има команди които светват фронтенда, и редовно ги чупи, някоя липсва или им сменя реда ... те така тече комуникацията .... "i want a clear explanation, short, clear .... which timer you are going to use .. useless piece of shit И най-хубавото че с каквито и грешки да пиша го разбира  , като ми скъса нервите доста букви почват да се свапяват .... още някой друг проект и ще съм номер едно в списъка за целия свят.
|
| Чет Сеп 24, 2026 3:39 pm |
|
|