|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Чет Окт 01, 2026 4:59 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Член Първи
Ранг: Минаващ
|
 Re: ChatGPT
Хахахахаха, било е дело на един-единствен човек - този, който в древността е издълбал текст върху камъка на три езика. Предупредих те да не ми отговаряш - само се излагаш.
|
| Пон Сеп 28, 2026 1:09 pm |
|
 |
|
TheWizard
Ранг: Форумен бог
|
Н'бабане Гт'муан'га, ти като използваш "жълтата дръжка" стана ли по-умен, по-богат, по-щастлив 
_________________ main[-1u]={1};
|
| Пон Сеп 28, 2026 1:10 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
А ти като не ползваш? И... да, станах. За една година направих неща, които иначе никога не бих могъл да завърша. Неща, които ми носят пари между другото...
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пон Сеп 28, 2026 1:16 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
Аз не твърдя това Няма причина, която да ме ограничава да не използвам нов инструмент "с жълта дръжка"
|
| Пон Сеп 28, 2026 1:20 pm |
|
 |
|
Член Първи
|
визарде, бабане каза една умна приказка навремето - ИИ е бързия влак дето ако не го хванеш в движение - умиргаш. Ако не се възползваш от предимствата на ИИ ще останеш без работа заради него. Тъй както копачите на въглища са оставали без работа заради откриването и развиването на електричеството.
|
| Пон Сеп 28, 2026 1:26 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
Член Първи, аз съм на перона преди влака да е дошъл... и не ми е проблем да отговарям на *** като теб - какво правя на перона
|
| Пон Сеп 28, 2026 1:29 pm |
|
 |
|
Член Първи
|
Обидите започват там, където свършват аргументите, ИИ е полезен не само в областта на медицината, можеше да се допиташ до чата за един читав отговор или аргумент. А може и да те научи на добри обноски и държание.
|
| Пон Сеп 28, 2026 1:35 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
 не медицината, а биологията е базирана на текущи хипотези и някаква изкривена статистика А ИИ не може да анализира информация базирана на хипотези и статистика Докато програмирането е детерминистичен процес, при който дори твоя любим ИИ не се справя та камо ли с медицина за жива клетка...
|
| Пон Сеп 28, 2026 1:42 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
Абстрахирайки се от личните заигравки, ИИ е на етап на който върши работа и може да носи пари стига да намериш начин да го използваш. Аз лично съм намерил, може да не ме кефят много неща но перфектни инструменти няма, въпросът е като теглиш чертата дали ефекта е положителен или отрицателен, за мен в момента е положителен.
|
| Пон Сеп 28, 2026 6:12 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12897 Местоположение: София
|
Но ако трябва да погледнем по-глобално, секачките бият жълтата отвертка и ИИ... 
|
| Пон Сеп 28, 2026 6:51 pm |
|
 |
|
HCL
|
Това не е напълно коректно. Vesuvius беше решен посредством TimeSformer модел, който макар и базиран на Tranformer архитектура, не е ИИ в смисълa на езиков модел като тези за които говорим. Студентите използваха една стандартна невронна мрежа за класификация на видео (създадена във Фейсбук) като я приложиха по нестандартен и много умел начин. Заслугата си е изцяло тяхна и ИИ няма особен принос.
|
| Пон Сеп 28, 2026 7:27 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
|
| Вто Сеп 29, 2026 7:44 am |
|
 |
|
ToHu
|
Робовладелците нямат желание да затриват мислещите, те като цяла са малък процент и са полезни. Проблема е когато мислещите оглупеят и използват мозъка си за глупости. Повечето, да не кажа всички глупости които се случват последните 20-30 години са резултат от мислещите ... като цяло пробелмите рядко започват от богатите, силните, умните или кадърните, проблемите обикновено започват от който и да е, решил че той знае повече ... това е мутация на богатите, умните, можещите, знаещите, и то не на самите тях, а на техните потомци, които сами по себе си не са нито богати, нито умни, нито знаещи, нито можещи, просто си мислят че са такива, и докато богатството се получава по наследство, нищо от другите не се ....
|
| Вто Сеп 29, 2026 7:51 am |
|
 |
|
ToHu
|
 |  |  |  | ДедоБоре написа: всеизвестен е парадоксът, че в банановите републики един банан струва ... два банана. та в нововъзникналата токеномика колко токена струват един токен? тони получава фактура тони звъни по телефона: - в момента имам само налични токени, мога ли да дойда в офиса ви и да се разплатим? - чудесно, заповядайте! - ще донеса токени 12-ти калибър с 13 нули, в италиански портфейл Бенели. събират се 8 токена. какъв ви е обменния курс? ... мълчание ... - считайте балансът за уреден. |  |  |  |  |
|
| Вто Сеп 29, 2026 9:00 am |
|
|