Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Я да видим как EVN прецака народа! 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение :(
¶ написа:
Да попитам нещо простичко: длъжни ли са EVN, Чез-Мез и т.н. да осигуряват на потребителя достъп до главния си предпазител ? Защото подочух, че на този въпрос отговаряли: обадете се на аварийната група и ще дойдат да Ви го вдигнат ( а бе няяямааам още нужда, ама щом ще ми го вдигат, нямам нищо против 8) ). Ами ако започна да ги викам всяка вечер преди лягане да ми го вдигат ( предпазителя, де :wink: ) ? Или решат да не идват, аз какво да правя ? Чета сега как се грижели за интересите ( кесията да е по-лека, за да не Ви боли вечер гърбеца ) на потребителите си, можете да четете бисери на http://www.plovdiv.evn.bg/bg/news/index.asp . Имат и он-лайна форма за жалба, в момента пиша и бриша такава, като се опитвам да бъда максимално вЪжделив и кОлтурен, с цел да не нараня изтънчената от виенски танци австрийска душичка ...

П.П. Пуснах жалбата и

"Вашето подаване на жалбата незабавно ще бъде предадено на един от нашите експерти и ние Ви обещаваме, че лично ще се погрижим за него. Доволните клиенти са нашата приоритетна цел."

Очаквам личната грижа, маке Ви и мръсниците :evil:

Докато има монополисти така ще е ,и много други неща има дето са много сбъркани , същата работа и със здравната каса , в белите държави има по 5 здравни каси тука е само една и си прави каквото си иска , не ти пожелавам да се разболееш че тогава ........
:evil: :evil: :evil: :axe: :axe: :axe: ](*,) ](*,) ](*,)

Сря Окт 25, 2006 9:06 am
Профил
Аватар

Мнение 
Абе аз незнам държава в света (особенно като нас шепа хора) дето да можеш да си избираш кой да ти носи тока до къщата. Т.е. все са монополисти. Някой неща за съжаление са си винаги монопол. От тая гледна точка се чудя дали раздържавяването на такива неща е добра идея. Във всеки случай аз голяма полза от това не виждам. Дали ще е държавен или частен монопол...

А за здравната каса си прав, ама там е друга история. Тресе ги неистов страх, че ако пуснат частни здравноосигурителни фондове, държавния на момента ще фалира и всичките пенсии, цигани и безработни отиват на кино.

Сря Окт 25, 2006 9:27 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
От тая гледна точка се чудя дали раздържавяването на такива неща е добра идея. Във всеки случай аз голяма полза от това не виждам. Дали ще е държавен или частен монопол...

прав си и не си прав ;)
винаги има полза едно нещо да има собственик, когато собственика е държавата всяко директорче което временно е на тази длъжност гледа да завлачи каквото може и така със всички надолу по веригата и абсолютно му е през онази работа за ефективност и печалба на компанията
преди 6 години ми се наложи да ида в енергото за да искам допълнителна мощност, в залата за работа с клиенти имаше 10 човека които трябваше да обслужват клиентите и си чоплеха семки (!) и си говореха нещо помежду си, отидох, попълних молбата и ме връщаха 3 или 4 пъти защото съм забравил този или онзи важен документ (въпроса бе как да ме разкарат за да продължат да чоплят семки)
преди два месеца пак ми се наложи да отида по същата причина, ха в залата имаше само един човек и много любезно ми попълни документите, грешките които бях направил в молбата ми ретушира и поправи сама!

Сря Окт 25, 2006 9:57 am
Профил
Аватар

Мнение 
CEZ е 100% държавна собственост
EVN е 65% общинска
за E.ON не знам

подобно на Банка ДСК, която не е държавна, нито спестовна, още по-малко каса. дали е банка също може да се спори. собственост на унгарски пенсионен фонд.

изобщо, това с "приватизацията" е голям резил

a здравните каси са две: едната е национална (НЗОК), а другата е на адвокатите.

Сря Окт 25, 2006 10:19 am
Профил
Аватар

Мнение 
Тази сутрин, с*ра си аз тихо и кротко в WW и изведнъж спря тока. Веднага си помислих егатий бързата реакция на EVN, дошли са по-сношната ми жалба. Да ама не, само дето ми развалиха ср**нето. Просто тока си изтекъл в контактите. Обаждам се в КЕЦ-а да попитам какво става, ами правили ремонт на съседната улица и затова спрели тока.

Към 12:30 писука ГСМ-а, от EVN г-н ¶ търсим, мда, г-н ¶ на телефона, ами пуснали сте една жалба, обяснете как е при Вас точно положението, за да вземем мерки. Обясних, добре, ще Ви се обадим след малко да Ви информираме какво можем да направим, така, че да имате достъп до главния си предпазител. Сега стоя кротко и чакам.

Сря Окт 25, 2006 12:39 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
http://dnes.dir.bg/2006/10/25/news844664.html

Ей - уплаши ги Пирев с тая щанга - няма майтап :lol: .

Сря Окт 25, 2006 4:15 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Така, в 16:00 дойдоха от EVN, жалбата я пуснах снощи през интернет, към 23:00 часа. За по-малко от 24 часа се реши проблема, имам вече достъп до главния си предпазител.

Не ми е ясно само, защо това не го правят по подразбиране, ами трябва да се вдигне патардия ( не ми се публикува жалбата :D , какъвто ми е хаплив езика в такива моменти, нищо не спестих :lol: ) и тогава да го направят.

Предпазителя е след електромера, дори и да реша нещо да пипам по него, консумацията пак ще се отчита, виж ако беше преди електромера щях да ги разбера. Утре ще го махна от главното табло и ще го сложа на апартаментото табло, не било много законно, ама съм можел да го направя. Кое му е незаконното не разбрах, като мога след електромера да правя каквото си искам.

Сря Окт 25, 2006 6:22 pm
Профил WWW
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
@Пирев: Та би ли казал сега, че EVN ти разрешиха проблема, за който им пусна жалбата?

Сря Окт 25, 2006 7:02 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Силно казано е, че EVN са ми решили проблема с достъпа до главния предпазител на електрическата инсталация. След като са решили да заключват таблото, редно е да го направят така, че всеки да може да си изключва захранването с цел ремонт на електрическата инсталация, т.е. да изрежат отвори на вратите, за да има достъп до предпазителите. Смея да твърдя, че така добре направено и подредено електрическо табло не съм виждал досега, правил го е бившия собственик на жилището през 1997г, колега от електротехникума. Просто няма за какво да се захванеш, че и на всичкото отгоре е красиво. Всеки абонат във входа с различен цвят кабели, свинските опашчици също са с цветни, с надписи на всяка жичка, с надписи на електромера, с надписи отвън на стъклото на вратата и т.н. Ако му бях учител, щях да му пиша 6+ :D

Така, в моята жалба, бях писал, че ще им разбия ключалките, защото в момента подменям електрическата инсталация на последната стая в жилището. При което аз не мога да спра тока, за да работя спокойно. То бяха клетви, псувни, закани, че сега като чета жалбата ми настръхват косите :wink: Какво свършиха EVN: на единия ден заключили, на другия дойдоха да отключат, с уговорката като свърша с ремонта да им се обадя да дойдат пак да заключат таблото. През това време ще изрежа отвор във вратата за достъп до мастър шалтера, а моят главен предпазител ще го изнеса в етажното подтабло. Иначе не ми беше проблем да извикам съседа, ключар по професия, и да ми отвори вратите, или директно с щангата с пача пета да ги сваля и после да им се обадя да има кажа, че някой е разбил таблото да дойдат да си го оправят. Тъпа история, загубиха ми един ден с техните простотии.

П.П. Таз вечер ще пиша жалба за надписаните сметки, за неверен електромер и т.н., но първо ще прочета как стоят нещата според договора с EVN,за да е юридически издържано. Прави ми впечатление, че ако напиша жалба или молба в свободен стил, много много не ти обръщат внимание и те размотават, обаче ако цитираш буквите и запетайките на закона, както и какво ще предприемеш, ако не ти обърнат внимание, реакцията е светкавична. И то не само EVN. Явно това трябва да бъде начина на общуване.

Сря Окт 25, 2006 8:55 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
¶ написа:

П.П. Таз вечер ще пиша жалба за надписаните сметки, за неверен електромер и т.н., но първо ще прочета как стоят нещата според договора с EVN,за да е юридически издържано. Прави ми впечатление, че ако напиша жалба или молба в свободен стил, много много не ти обръщат внимание и те размотават, обаче ако цитираш буквите и запетайките на закона, както и какво ще предприемеш, ако не ти обърнат внимание, реакцията е светкавична. И то не само EVN. Явно това трябва да бъде начина на общуване.

Я по-добре пиши, че ще свалиш щангата и ще сложиш на нейно място шефа им, докато не реши проблема... :D

Сря Окт 25, 2006 9:47 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
@Пирев: Аз за това питам, за да разбера каква точно ти е била жалбата. Главният прекъсвач за твоето жилище трябва да си е твоя собственост. Не ми е много ясно що от EVN им трябва да ти заключват таблото, ама нейсе. Само мога да кажа как е организирана системата на моята къща - жиците от стълба до електромера са собственост на местното енерго. От електромера навътре са мои. Електромерът е закрепен отвън на къщата, а таблото с бушоните, включая и главният прекъсвач, са вътре в къщата - в мазето. Повредите по жицата до електромера са отговорност на енергото, а всичко друго из къщата - моя. Ако нещо се развали вътре, аз трябва да викам електротехник да го оправя или да си го правя сам. Електромерът май е пломбиран с една нищо и никаква пластмасова пломбичка - но даже и за това не съм сигурен, че не съм обръщал чак толкова голямо внимание. Но не ми и трябва...
Написа ли и другата жалба??

Чет Окт 26, 2006 12:35 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Пирев, няма ли и ти да осъдиш EVN както тези роми??
http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2452&sectionid=16&id=0000101

Чет Окт 26, 2006 9:14 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Няма да мога, не съм малцинство. Всъщност, бих могъл да се запиша като българин от македонски произход и тогава да опитам :)

Чет Окт 26, 2006 9:25 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
@vlado, сега се сещам за едно дело в щатите, жена осьжда McDonals за това, че нямало предупреждение на чашата с кафето, че било горещо (и вьв форума сме го споменавали май) и тя се поляла... няколко милиона обезщетение и сега пишело на чашките, че може да причини наранявания. :D
Ако е вярно си мисля.... дали не сгреших с професията. Да се занимавам с "черна магия" в Електрониката, както беше казал някой скоро. Виж колегите "Хари Потьр" от юридическия какви магии правят :D :snakeman:

Чет Окт 26, 2006 9:31 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
¶ написа:
Няма да мога, не съм малцинство. Всъщност, бих могъл да се запиша като българин от македонски произход и тогава да опитам Smile

Хе-Хе ! Май няма да ти мине номера, защото EVN са купили Македонското енерго и другия месец ще се обучават при нас !

Пет Окт 27, 2006 12:09 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща