|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:58 pm
Глупоста ходи по хората (1)
| Автор |
Съобщение |
|
Syrius-B
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Това, дето го казваш за САЩ, съм го чувал за Швейцария.
Това е глупост, идваща от един и същ източник.
Грамотен си, предполагам, и какво е демокрация можеш да прочетеш сам в някой речник. (Но все пак погледни кой го е писал - има значение!)
А лафа ти за демокрацията е тъпа парафраза на мисъл на Аристотел, че самоуправляващата се общност, свършва там, докъдето се чува гласа на глашатая.
|
| Сря Окт 25, 2006 2:02 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
Знам разбира се, а тълковният до преди 3г го ползвах честo
СЕга стои на един рафт на 1м от мен
лееко е прашасал  но лееееко
В спора се ражда истината. Това едно, другото е ,че казах "че така знам" - чувал, а не че е така
Мии ясно е какво трябва да стане/ направя - един ден да пообиколя малк освета - и това ще стане, но точно САЩ сигурно ще ми е една от последните дестинации , по-интересни са ми Германия, Англия, Япония, Китай, Тайван, Тайланд и някои други 
|
| Сря Окт 25, 2006 2:20 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
|
| Сря Окт 25, 2006 2:26 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
|
| Сря Окт 25, 2006 2:31 pm |
|
 |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
@the_real_maniac: Ако дефинираш малко по-детайлно какво точно разбираш под "полицейска държава", ще се опитам да ти дам моята гледна точка - базирана на това, което вече 8 години виждам в живота си в САЩ.
|
| Сря Окт 25, 2006 7:02 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
|
Цецо веднъж добре го беше казал какво е полицейска държава (само че бяхме на 4 очи и не мога да цитирам дословно , че не го помня толкова добре  ).
|
| Сря Окт 25, 2006 9:13 pm |
|
 |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
Дай ми тогава твоето разбиране, моля... даже и да не е казано 100% добре  . Или ще трябва да ръчкам Цецо?
|
| Сря Окт 25, 2006 9:40 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
|
Миии - просто Цецо добре го беше казал , не за друго.
По-точно той беше ходил и го описа.
Значи влизаш в сграда - хотел ли какво каза - един от най-високите - за да види гледката. И целият обиск от-до (по негови думи, а се съмнявам да ме лъже  ). Еми това е ненормално. И е баш полийцеска държава.
И аз искам да не заключвам апартамента (там къщите , но се тая) , а не да съм си написал тук на "хартия"/файлове един проект за кодова брава (+ взаимстване от ЕлектронДайжест за пръстов отпечатък).
Исками се да си зарязвам колелото като в Швейцария ли къде беше се бъркам , а не да се чудя как да вляза в магазина. Но не искам и да съм мишена
Като гледам, това което го искам не е много. Горните неща са ... доста малко от всичко де , но ето.
едит: иначе от време на време ти чета блога и преживяванята.
хгаха много ме беше впечатлило V3-то за 50$  хахахахаах 
|
| Сря Окт 25, 2006 10:03 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Това е интересно - щом за теб сигурността на дадена сграда е признак на полицейска държава  . Незнам как ще ти се сторят тогава истинските признаци на полицейската държава. Хубаво е да си млад и да си ги говориш ей така нещата, ама от време на време трябва малко да ти пука как биха реагирали хората на твоите думи  .
|
| Сря Окт 25, 2006 10:13 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
|
Човече на база технологии и каква държава е САЩ , за да влеза в един хотел (не помня какво точно беше) да ме обискират от до , това си е...
Разбирам само за метал , чудесии , ок  Но помня добре (дано не греша, но го помня, защото ми направи впечатление) думите на Цецо.
Иначе сигурността и параноята , и паниката , и полийцеската държава са ралични неща.
Значи говорех си с една Китайка ли беше, Виетнамка  И си говорим за много неща (по Скайп) по едно време и разказвам за ситацията в БГ , питам я как е твоята държава (мисл ябеш еКитайка) .. тишина , викам си не ме е чула, втори път , отговор "супер е" И аз супер .. хмм , еми радвам се , очуден съм, но се радвам ,че ти харесва
Какво да кажеш
Та тъй.
---
Значи аз винаги си пиша/изказвам моето мнение, а това не значи че всичко което пиша/казвам е факт.
И горе казах - не съм ходил в САЩ и ще се реши проблема с мнението - като отида, когаот стане това. евентуално .
Но сега ме чакат няколко реални задачки - чертежи, платка, пфуу 
Последна промяна the_real_maniac на Сря Окт 25, 2006 10:20 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Окт 25, 2006 10:18 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Доколкото знам, хората влизат без велоседнал в магазина, ти как я мислиш тая работа да влизаш с него, не знам 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Окт 25, 2006 10:19 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
|
Абе все едно говоря друг език
Хората си зарязват колеата без да ги заключват. Прах хващат - никой не ги пипа, стига да не пречат !!!
Баща ми ходи до Швейцария преди 6м. и на него 100% вяра му имам по този въпрос
Само не помня Швейцария или Швеция .. мисля 1-вата. 
|
| Сря Окт 25, 2006 10:21 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Мен досега в хотел никой не ме е проверятвал като влизам. Единственото място, където са ме проверили беше като се качвахме на Сиърс Таур тук в Чикаго. Но пак ти казвам - това е заради сигурността на сградата и хората, щото не се знае коя откачалка е намислила да се тресне в нея, а не щото държавата е полицейска. Иначе наистина Америка е полицейска държава, но заради други неща и това, което се опитвам да ти кажа е, че много са ти объркани понятията още  .
|
| Сря Окт 25, 2006 10:36 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
|
Възможно е.
За теб какво е полийцеска държава ?
Та да видя ралзиките в идеите.
|
| Сря Окт 25, 2006 10:38 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Да си прономерован и прошнурован и да се следи всяко едно твое действие. А не да минеш веднъж в годината през един металотърсач  . Но между другото, това се случва с целия свят в момента та е все тая къде се намираш  .
|
| Сря Окт 25, 2006 10:56 pm |
|
|