|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:58 pm
Глупоста ходи по хората (1)
| Автор |
Съобщение |
|
Gogo55
Ранг: Новодошъл
|
защо има такава сигурност да си отговорим ако може логично-обискирвали- щото някои да не се треснел някъде.аи ще сложа една точка тука.начи там стават разни неща като взривяване на бомби ,бутане на небостъргачи със самолети и други такива зрелищни неща от които 50% че и повече от населението на земята изпада във възторг.Воторо нещо което ми е направило впечатление е че няма хамерикански филм дето да не се чува писък на полицеиска сирена,или в краен случаи поне една пожарна ще мине.Какво означава това на по прост български език-че има много голяма доза насилие и полицеищина-за сравнение германските бози-там е нещо друго спокоина обстановка романтика и малко боза-бабешки истории малко но без никви признаци на полиция-що така?
|
| Сря Окт 25, 2006 10:57 pm |
|
 |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
@the_real_maniac: За мен лично полицейска държава е тази, в която по силов начин да карат да правиш глупави и нелогични неща, като не ти се дава избор да не ги вършиш. Пример (стар и малко глупав, но типичен) - да ходиш да се разписваш ежедневно в полицейския участък. Ако под полицейска държава разбираме "държава, в която полицията е на почит и гражданите имат респект към нея" - да, САЩ са полицейска държава.
Пронумероването и прошнуроването, за което споменава Димитър, си е така - но все още с една уговорка. Че ако живееш честно и почтено и спазваш законите, тези процеси няма да рефлектират обратно върху теб. Виж ако кривнеш от правия път... тогава става лошо. Единствената слаба страна на този аргумент е че законите се променят... и ако системата се изкриви, става лошо за всички. Но точно затова обикновените хора, чиято сила е в броя им, трябва да имат начин също да въздействат върху системата и нещата да са в някакво относително равновесие.
|
| Сря Окт 25, 2006 11:05 pm |
|
 |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ааааа Цецо това, Цецо онова. Какво съм казал точно не помня (одъртех мани), ама това че са ме обискирали в Сиърса е вярно. Ама колкото и е вярно толкова е и нормално, маниак. Не знам с какво впечатление си останал, но аз лично намирам такава полицейщина за полезна. Все пак говорим за здание в което във всеки един момент се намират сигурно няколко хиляди човека. И това при положение че терористичните актове вече не учудва никой.
Въобще американскта полиция ме е впечатлила в добрия смисъл на думата. Щото имат респект хората от нея. Са незнам дали в некой негърски квартал, полицаите некой ги ебава за нещо, ама в човешките квартали дето аз бях, като видиш полицай и чувстваш някаква сигурност.
А пък и полицаите им изглеждат както трябва да изглеждат, а не като нашите карикатури.
Това маниак не е полицейска държава (може тогава да съм бил ядосан на американците че да съм ти прозвучал по остро). Същото ниво на полицейщина съм виждал и в Швейцария. Според мен това е в рамките на допустимото.
Макар че съм сигурен че и в Щатите има покровителство на престъпници, наркопласьори и пр. Знам и човек който е успял да бутне на полицай на магистралата. Знам и за човек който след много сериозни нарушения на пътя, си откупи така да се каже наказанието и се измъкна чист. Но когато това е масова практика като в БГ, вече е гадно.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
Последна промяна Цецо на Сря Окт 25, 2006 11:10 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Окт 25, 2006 11:06 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Хахахаха - много обичам някой да разправя какво е в Америка въз основа на филмите. За твое сведение тук като се обадиш на 911 и пристигат комплект пожарна, линейка и полиция. Ако ще да става въпрос и за сваляне на котка от дърво или последния случаи на който станах свидетел - да дойдат да завържат едни увесилителни уреди за деца на едно голямо дърво. Така, че тия три автомобила заедно можеш да ги видиш тук да минават със серени на всеки 30 мин. във всеки квартал без значение колко е криминален и дали въобще е криминален.
ПП. И още нещо - ако дойдеш да видиш какво представлява движението по улиците тук - много бързо ще ти се прииска България да е също толкова полицейска, колкото Америка. Е има един минус - като решиш да бутнеш 10$ на полицая и се озоваваш само за 2 секунди проснат на предния капак с белезници на ръцете  .
|
| Сря Окт 25, 2006 11:07 pm |
|
 |
|
Gogo55
Ранг: Новодошъл
|
не не е така ,те утиват да бият бедните и безащитни негри в гетото, а на тебе ти казват че утивали да свалят на комшията котката от дървото......уахахаха, де да ги знам,въпрос на лично мнение е това за полицеищината там-всеки може да го изтълкува както му се хареса според мозъчния багаж който има, още не съм ходил до хамериката и затова не мога да кажа точно лично мнение, но нямам никво намерение и да отида като слушам и чета доста подобни на тази тема в различни форуми
|
| Сря Окт 25, 2006 11:18 pm |
|
 |
|
vlado
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
Да допълня колегата Димитър: а и това с честотата на сирените много зависи от това къде точно живееш. Ако си в центъра на голям град - да, много ще са начесто, но това е просто заради концентрацията на хора там, а и наистина тук за щяло и нещяло идват и полицейска кола, и линейка, и пожарна. А по селата, а аз живея в едно такова подобно предградие, обикновено си е едно такова тихо... ще помислиш, че си на вилата. Чат-пат се чуват сирени, ама е доста рядко. Така че това не е в пряка зависимост от това какъв е процентът на криминализиране на даден квартал.
Ей онзи ден бяхме на гости у едни приятели вечерта и точно помагах с подреждането на масата, когато се усетих, че отвън се носи неистов вой на полицейски сирени. Погледнах през кухненския прозорец и кво да видя - поне 10 полицейски коли (и явни и цивилни) със запалени светлини и пуснати сирени се струпали до съседната къща, и около тях се щурат едни полицаи с едни извадени пищови... тръпки да те побият. Естествено че веднага се махнах от прозореца, че не се знае какво точно става... но нашата позната, която живее там, излезе да надзърне какво става и успя да разпита полицаите. Една кола подгонила някакъв съмнителен моторяга - а в такъв случай полицаите веднага викат подкрепления и колите се събират точно като мухи на мед - той почнал да им бяга по улицата пред къщата, но от другата страна се задали други 4 коли и той в стремежа си да им се скрие се сурнал с мотора и бух в купчината с дърва пред съседната къща. Е, видяхме през страничния прозорец как след малко го прибраха момъка с белезници в едната кола, но ако човек не знае как работят тук, ще си помисли, че са разкрили някоя нарколаборатория. А то цялата дандания беше само за един човек, и то без да го знаят точно какъв е - просто им бягал. Може да е бил някой безобиден леко пийнал чичко...
|
| Сря Окт 25, 2006 11:18 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
 |  |  |  | Цецо написа: Ааааа Цецо това, Цецо онова. Какво съм казал точно не помня (одъртех мани), ама това че са ме обискирали в Сиърса е вярно. Ама колкото и е вярно толкова е и нормално, маниак. Не знам с какво впечатление си останал, но аз лично намирам такава полицейщина за полезна. Все пак говорим за здание в което във всеки един момент се намират сигурно няколко хиляди човека. И това при положение че терористичните актове вече не учудва никой.
Въобще американскта полиция ме е впечатлила в добрия смисъл на думата. Щото имат респект хората от нея. Са незнам дали в некой негърски квартал, полицаите некой ги ебава за нещо, ама в човешките квартали дето аз бях, като видиш полицай и чувстваш някаква сигурност.
А пък и полицаите им изглеждат както трябва да изглеждат, а не като нашите карикатури.
Това маниак не е полицейска държава (може тогава да съм бил ядосан на американците че да съм ти прозвучал по остро). Същото ниво на полицейщина съм виждал и в Швейцария. Според мен това е в рамките на допустимото.
Макар че съм сигурен че и в Щатите има покровителство на престъпници, наркопласьори и пр. Знам и човек който е успял да бутне на полицай на магистралата. Знам и за човек който след много сериозни нарушения на пътя, си откупи така да се каже наказанието и се измъкна чист. Но когато това е масова практика като в БГ, вече е гадно. |  |  |  |  |
Точно остро си прозвуча тогава и то доста  Затова ми и направи впечатление. Иначе коментар не бих взел толкова на предвид ,защото коментари много 
|
| Сря Окт 25, 2006 11:54 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ами ядосали са ме нещо та затова е било. Май бях ядосан, защото за да отида до щатите трябваше да изтърпя отвратителното отношение на тия бушмени в посолството. Много са ми противни. Почти колкото тия на летището в Чикаго (седи един плиткоумен мексиканец, джвака дъвка и се интересува от доходите ми, докато ме снима с камерка). Ей направо ме изкарват от нерви. Това поне им признавам на европейците, много по човешки се държат с нас, ако и да сме бедните съседи. Докато Хамериканците, по точно граничните им служители, се отнасят с нас като с маймуни, докато радушно приемат в страната си каква ли не измет. Ей такива неща ме вбесяват, та може и да съм пресолил манджата.
Иначе за полицаите им лошо не мога да кажа. Не съм се сблъсквал лично и по - добре. Но забелязах и друга тенденция - нормалния човек там се притеснява яко когато го спре полицай. Седят едни такива сдухани, полицая ги гледа от високо все едно е.... знам ли какво. А тука в БГ няма такъв яд. Добре питам ги ония, защо толкоз се сдухвате - защото ще ви вземе книжката, глобата ли, какво? Не, просто ги било страх, срам ги било от останалите. Е от кво бе? Незнам... Е страх ги е белите, набожни хорица де, манговците и там са нахакани като нашите. Ама поне ги бият както трябва (само повод да има).
Та айде стига за хамериканската полиция. Кво да правим нашите "полицаи" по добре да решим, че ще се изтепем по пътищата ей... Гледам ги тука в Германия, перкат като луди по аутобаните, ама дисциплината е страшна...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Окт 26, 2006 9:29 am |
|
 |
|
vlado
|
Цецо, аз съм се качвал на Sears Tower през август 2001-а - няколко седмици преди атентатите. Тогава се минаваше само през един прост портален металодетектор и това беше... Ама опашката за асансьора си беше къде 40 минути, че и повече.
Но винаги става така - когато някъде има свободи за хората, винаги ще се намери някой, който да е недоволен от обществото и да използва тези свободи с кофти цели и после те се поограничават... Жалко, но факт.
|
| Пет Окт 27, 2006 6:35 am |
|
 |
|
Цецо
|
Е че то и при мен беше така, само дето и ни пребъркаха на бързо (като в дискотека). То така или иначе си се чакаше 40 мин. та това не ни забави.
Виж разни немски туристи пенсии реагираха остро. Бабките не даваха да ги опипват. Не че имаше и смисъл де, но явно хорицата живееха в друг свят в който основния проблем беше настинката на домашния любимец и маната по гроздето.
|
| Пет Окт 27, 2006 9:45 am |
|
 |
|
sthx
|
Гони ги параноята. На мой познат му претърсваха малките деца и бебето най-безцеремонно на летището, освен другите унижения, а той е американски гражданин.
А тази, които бутнаха небостъргачите са били известо време под наблюдение на службите, но поради неразбирателството между тях, са ги изпуснали. С една дума не са съвсем случайни, а сега всички обикновени хора трябва да се подлагат на унижения.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пет Окт 27, 2006 9:01 pm |
|
|