Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
DXP2004 - "предпечатна подготовка"... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение DXP2004 - "предпечатна подготовка"...
Боря се вече не знам кой ден с това чудо. 99SE имаше доста добро Print Preview. В 2004 обаче нещо са смарангясали нещата. Особено с MultiLayer-а.
Опитвам се да изкарам монтажен чертеж на една платка, като за целта ми е необходимо да се виждат всички pads, които са through hole, а тези които са на SMD компонентите - не. Съответно най-логично си пускам MultiLayer, обаче нищо (освен via's) не се види... :evil: :? (В 99SE по същия начин - никакъв проблем. Получава се точно каквото трябва).

Идеи?

Сря Окт 25, 2006 8:04 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Поиграй си малко с File/Default Prints... Не помня вече, но мисля, че беше на PCB Prints/Configure...

Сря Окт 25, 2006 11:16 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
File -> Asembly outputs -> Asembly drawings

Десен бутон върху чертежа -> Configuration

От там за всеки Printout си нагласяш кой слой искаш да се вижда. кеф ти дупки, писти, компоненти. Може и mirrorа да задавш и дупките дали да са празни.

Ако си на черно бял принтер, задължително пак десен бутон на чертежа -> Page Setup. Указваш да е Mono. Полезно е също мащабирането.

Аз лично на всяка платка си подготвям пълен комплект притерски картинки - всички леъри, маската, стенсила, разположение на елементи по референс и по стойност. Често тогава изпъкват грешки които иначе не виждам в плетеницата от цветове. Е отива една камара тонер заради полигоните, ама това е.

Сря Окт 25, 2006 11:46 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Явно съм се изказал неясно

това "File -> Asembly outputs -> Asembly drawings

Десен бутон върху чертежа -> Configuration" го правя. От там си пускам MultiLayer-a. Обаче не иска да излиза... бяло поле... (излизат само via's).

Чет Окт 26, 2006 10:00 am
Профил
Аватар

Мнение 
ex-man написа:
Явно съм се изказал неясно

това "File -> Asembly outputs -> Asembly drawings

Десен бутон върху чертежа -> Configuration" го правя. От там си пускам MultiLayer-a. Обаче не иска да излиза... бяло поле... (излизат само via's).

Хм вярно бе. Ами на мен никога не ми е трябвала картинка на дупките. Drill Drawing също не ти върши работа, ти искаш да си виждаш и площадките. Много странно се държи наистина, падовете ги няма, а vias-ите излизат.

Чет Окт 26, 2006 1:59 pm
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Тука нямам DXP и ще карам на спомени, но мисля че се прави така: даваш print preview или print, не съм сигурен кое беше, после избираш Advanced бутона, после с десен бутон на мишката избираш Create final. То ти генерира за всеки отделен слой отделна страница. Към всяка страница можеш да добавиш кой да е слой като избереш Inser Layer от менюто, което се появява като натиснеш десния бутон на мишката.

Чет Окт 26, 2006 3:25 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Засега решавам проблема така - save PCB v4 -> Protel 99SE -> print (в случая - export EMF. Там пък друг проблем има - с дъгите..., ама се ядва)...
Четох и в хелпа. Там е написано сякаш трябва да става (баш за multilayer пише), ама... нъц....
Пробвах дори компонентите да ги преобразувам във free примитиви. Пробвах и само Pad да туря в празен документ. Резултата е - щом е Pad, значи го няма в Multilayer... Явно е бъг...

Чет Окт 26, 2006 7:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ex-man написа:
... Явно е бъг...

Ахъм. Просто е нелогично.

Чет Окт 26, 2006 7:42 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по