|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:36 am
Харесва ли ви новият (стар) президент?
| Автор |
Съобщение |
|
MGBY
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Дек 22, 2004 2:56 pm Мнения: 347 Местоположение: Хасково
|
За какви рушвети става въпрос ли? Ами например въпросния шеф трябва да плати 5000 леФа краден ток обаче ядат чевермета с началника и си пият ракията, или ако не са приятели феса му предлага 2000 и всички са доволни ей така стават работите, и най - гадното е, че ти се присмива нагло някакъв фес дето допреди няколко години е бил най-прост пощальон а днес вече прави "еко туризъм".
|
| Чет Окт 26, 2006 10:40 pm |
|
 |
|
HCL
Ранг: Форумен бог
|
Аз пак не вдявам логиката, началника прибира 2000 + чеверме и доволен. Ясно, ама нали всьщност трябва да прибере 5000. Т.е. защо е доволен при 3000 загуба? Или не е "баш началник", а просто примка вьв веригата.
Ако е така и не ти се занимава, защо го взимаш толкова на сьрце. С написването на протокола и предаването му си изпьлняваш задьлженията и си измиваш рьцете. Утре като направят проверка от София или Лондон или от кьдето и да е, ти си чист. А ако на онзи не му стига акьла и скьса протокола пред очите ти. Сьбери си го, пускай факс до "баш централата" и да му горят гащите на вьпросния началник. До колкото разбирам твоята функция е изпьлнителна, а не рьководна. Ако си си свьршил работата, не си ти този който ще гори, който иска нека се смее. Прав ли сьм?
|
| Чет Окт 26, 2006 10:59 pm |
|
 |
|
MGBY
|
За какви рушвети става въпрос ли? Ами например въпросния шеф трябва да плати 5000 леФа краден ток обаче ядат чевермета с началника и си пият ракията, или ако не са приятели феса му предлага 2000 и всички са доволни ей така стават работите, и най - гадното е, че ти се присмива нагло някакъв фес дето допреди няколко години е бил най-прост пощальон а днес вече прави "еко туризъм".
ПП. И друго ме е яд, Защо аджеба всички реват, че Костов бил вкарал турците в парламента, а на миналите парламентарни избори, когато можеше да се елиминират ДПС- и царя и комунистите се покриха ?
|
| Чет Окт 26, 2006 11:03 pm |
|
 |
|
MGBY
|
Не бе HCL, не си ме разбрал правилно. Турчина трябва да плати на енергото примерно 5 000. Обаче той бута рушвет на шефа 2000 (все пак енергото не е на шефа) и кво? - енергото губи 5000, шефа печели 2000 ,а турчина вместо да плати 5000 се разминава с 2000 и така всички са доволни - предполагам вече съм ясен!
ПП: Вземам си го на сърце не за друго, ами защото онзи е нагъл и ми казва с две думи "На къФ се прайш бе , знайш ли кой съм?" а всъщност е тъп фес с основно образование!
А за протокола - как да го предам като шефа ти казва че за твое добро е да си затвориш очите, и все едно, че нищо не си видял!
Последна промяна MGBY на Чет Окт 26, 2006 11:29 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Окт 26, 2006 11:10 pm |
|
 |
|
perlsite
Ранг: Ориентиран
|
Всеки 5-ти българин (отбелязвам БЪЛГАРИН, тъй като поне знам, че турци и комунисти не са гласували)
Много се връзвате.. аз не мразя турците и циганите, а политиците и овчия народ (дето трябва да ми се водят "съграждани"), че допуснаха това което се случи (като икономически и социални последици).
Ясно е, че на мен, на теб и на още 5% ни е добре така.. ама ми се къса сърцето за другите българи (роднини, приятели и т.н.) в каква мизерия живеят... а вие продължавайте да гласувате "разумно" за добрия стар президен
П.П. Да не вземе някой да се засегне... 
|
| Чет Окт 26, 2006 11:25 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
MGBY по твойта приказка излиза че:
а) турчина бута
б) българина взима
в) останалите българи мълчим като гъзове (било щот ни е страх или щот не ни се занимава с "глупости")
Е кой е виновния във веригата? Едва ли е тоя дето яде баницата.
И другия въпрос - мислиш ли че лудия ще посмее да каже нещо на въпреки на Доган. Доги ще го сдъвче като парче тютюн и ще го изплюе. Болния и сега има власт да сезира прокуратурата за нарушения на хората на Доган(нали Болния и сина му са депутати). Но да си чул Болния да е взел такива мерки? Няма и да чуеш - той просто си лае. Това може. Доган го знае и затова му е през дедовия.
Всички знаят че Сидеров не може да стане президент. Самия той го знае и затова ви обещава каквото искате да чуете - прекрасно се знае, че няма да му се наложи да го изпълнява.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Окт 26, 2006 11:28 pm |
|
 |
|
MGBY
|
Добре де Цецо, и аз знам, че няма да спечели, но няма да гласувам за Първаноглу!
|
| Чет Окт 26, 2006 11:32 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Че кой те кара? Свърши се оная дето гласувахме под строй. Сега кеф ти гласуваш (за който искаш), кеф ти не гласуваш. Демокрация.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Окт 26, 2006 11:50 pm |
|
 |
|
MGBY
|
ПП. Този номер ставаше преди, ама сега с новите шефове (Австрийците от EVN) фесовете плащат като попове
Само какъв израз фес-поп 
|
| Пет Окт 27, 2006 12:00 am |
|
 |
|
rumen
Ранг: Почетен член
|
Евала Цецо това е прозрението.
Проблема е че има неща на тезгяха които не са за продан (според мен).
|
| Пет Окт 27, 2006 9:29 am |
|
 |
|
Цецо
|
Какво прозрение, това си е факт известен от векове - все пак сме на балканите. Огледай се - това е начин на живот в България, Турция, Гърция, Сърбия, Македония и отчасти Румъния (особенно пограничните на БГ региони).
Балканския манталитет си съществува и господства над региона.
Ако измислиш как да превъзпиташ тия хора - нобеловата награда ще е най-малкото което заслужаваш. Но определено Болния няма нищо общо с решението на проблема. Той е като да лекуваш лудост с трапанация.
|
| Пет Окт 27, 2006 9:41 am |
|
 |
|
rumen
Ранг: Почетен член
|
Пак съм съгласен с тебе с малка корекция.
"Определено Първанов няма нищо общо с решаването на проблема"
|
| Пет Окт 27, 2006 9:52 am |
|
 |
|
perlsite
Ранг: Ориентиран
|
Номера е, че всички крадът нагло и те гледат в очите и ти казват "гласувай". Адски са ми неприятни и не виждам нищо хубаво в тях. При Волен поне приказва добре, капе ти мед и масло на сърцето  и това е единственото хубаво нещо  т.е. има поне една причина в повече да дадеш "наказателния" вот за него. По-добре българин отколкото турчин.. 500 години ни стигат.
Я кажете защо в Германия такова нещо не може да стане? Там турците май бяха 10-15 млн... аз поне не съм чувал турска партия за "права и свободи" да оправлява Германия...  е.. да забравих... в държавата с най-добре развита европейска икономика има само болни хора, идиоти, ненормалници, които гласуват за хора като Сидеров, че да не позволят на хора като Доган да управляват...
|
| Пет Окт 27, 2006 11:01 am |
|
 |
|
Цецо
|
1. Турците в Германия не са 10-15 млн. 10 пъти ако намалиш... Процентно (на глава от населението) в Германия има по малко турци отколкото в БГ.
2. В Германия, поне след WW2, не са управлявали партии подобни на Сидеровата. В Австрия един подобен (Хайдер) стигна до властта и набързо австрийците си го насмотаха обратно, защото иначе Австрия щеше да изпадне в политическа изолация. Германците са много алгерчини на тема фашизъм и политик като Сидеров, да са му запушили устата отдавна.
3. Хора като Доган не управляват в Германия, не защото там има политици като Сидеров (даже хич ги няма), а защото няма кой да гласува за хора като Доган. Турците там нямат германско гражданство. Те не гласуват. А в БГ това са хора с български паспорти - следователно по конституция те имат право да си изразят вота (друг е въпроса защо се позволяват избирателните екскурзии).
И въобще какво се сравнявате с Германия? Какво общо има между германци и българи? Освен че и германците са се прехласвали по фашисти, ама после са им уврели главите и са разбрали, че тая работа не става така.
|
| Съб Окт 28, 2006 8:05 pm |
|
|