|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:01 pm
Изборни резултати - как се гласува етнически?
| Автор |
Съобщение |
|
milenjs
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
 Изборни резултати - как се гласува етнически?
Това са резултати от втория тур от 4-те секции в едно населено място. Да ви приличат на резултати от избори от недалечното минало? И въобще - това избори ли бяха или... Просто съм отвратен от новия стар президент и от хората около него.
3 Георги Първанов - кандидат за президент
Ангел Марин - кандидат за вицепрезидент 380
6 Волен Сидеров - кандидат за президент
Павел Шопов - кандидат за вицепрезидент 3
Ангел Марин - кандидат за вицепрезидент 357
Павел Шопов - кандидат за вицепрезидент 2
Ангел Марин - кандидат за вицепрезидент 348
Павел Шопов - кандидат за вицепрезидент 1
Георги Първанов - кандидат за президент
Ангел Марин - кандидат за вицепрезидент 430
Павел Шопов - кандидат за вицепрезидент 4
|
| Вто Окт 31, 2006 11:03 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
И за това си има обяснение - понеже и аз съм от смесен регион и работим с доста турци. Та вчера питахме един Защо? Та същите тези комунисти ви сменяха имената, преследваха ви, гонеха ви, изселваха ви ... Отговора беше следния - ааа, ние сме със тез които са на власт. Догодина, каза, ако Волен е на власт за него ще гласуваме. Така казва партията (ДПС), оня там не е глупав, голям е тарикат (Ахмед Доган).
Ето ви го отговора на всички въпроси ...
Доган е фурнаджийска лопата. Хитлер да дойде на власт, той пак ще се тика с него да е.
добавка : в моята секция бяха 300 на 109 + 8 невалидни (ама имахме много пенсионери)
|
| Вто Окт 31, 2006 1:01 pm |
|
 |
|
MGBY
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Дек 22, 2004 2:56 pm Мнения: 347 Местоположение: Хасково
|
Има и друго, при нас в турските села обикновено хората са прости и ограничени и там има един тартор в селото (не знам на турски как му викат), който командва всички и каквото той каже това е закон - ако каже първаноглу за него ще гласуват , ако каже друг - за другия.
Моя колега се занимава с бостани и когато продава дини в турските села никой не купува докато баш-тартора не вземе, ако той вземе диня всички се изреждат, просто са като овце без собствено мнение.
Тука гледам момичета на 12-16 години ходят забулени като незнам какво.... Абеее тъпаци.....
|
| Вто Окт 31, 2006 2:57 pm |
|
 |
|
HCL
|
И по дискотеките ги има, на 15-16, а ходят разголени като незнам какво ...  култура, всеки си има идеали. Защо си толкова краен? И аз ги срещам по-улиците, може би по-рядко, но реакцията ми е по-скоро любопитство.
|
| Вто Окт 31, 2006 3:23 pm |
|
 |
|
vlado
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
Моето мнение е, че си имам мнение за това как трябва да ходят хората по улиците, но ако някой иска да ходи с яшмак или по сутиен - все пак си е тяхна работа и нямам повече отговорност от това да им кажа, че не е добре така, а оттам нататък ако не ме карат мен да ходя като тях, да си правят каквото си искат - до момента, до който не настъпят по мазола по-голямата част от нас, останалите части на обществото.
Тя иначе промяната тръгва отвътре - както видяхме и по време на комунизма, не става нищо, когато нещата се налагат изкуствено отвън навътре...
|
| Вто Окт 31, 2006 3:35 pm |
|
 |
|
rumen
Ранг: Почетен член
|
Така де.
Страшно тарикатски ни работят в момента.
Читалище на името на Ухму Махму изписано на турски.
А по-закон читалищата са средище на българската култура.
Паметници на поробители!!!!
Натписи по чешми на турски.
И ако аз се чудя това в турция ли е или в България.
На нашите деца като им кажат това си е турска територия и те ще повярват.
То тя ще си е такава дефакто ще трябва само да стане и деюре.
Трябва ДРУГА държавна политика.
Имено за да не става като в Сърбия.
|
| Вто Окт 31, 2006 3:55 pm |
|
 |
|
MGBY
|
HCL, това не е подходящ аргумент. Аз не съм казал, че одобрявам разголеността, напротив, но тези момичета за които споменаваш, че си видял разголени, са разголени защото така им харесва, те не го правят от принуда, просто така им харесва!
А на нашите кадъни не им харесва да ходят така - сигурен съм, но го правят защото така им казват, затова казвам, че са като овце!
Имам познат, който живее в Турция и той ми казва, че тия забулените (защото в турция има и не забулени) били даже и по-развратни от тия незабулените, така, че какво ми демонстрират с тези фереджета? Че са Турци ли или мюсулмани ли кво?
|
| Вто Окт 31, 2006 4:49 pm |
|
 |
|
HCL
|
Може би си прав, вероятно на 15 години човек е достатьчно "врял и кипял" за да знае какво му харесва. Чувал си приказката "защо си мислиш, че ти се е*е, когато всьшност ти се пикае".
Вьв форумьт е пьлно с пушачи предполагам, някои си спомнят как се пали пьрвата цигара. Какьв е вкусьт на дима, вкус на наслада или вкус на свобода.
Всяко общество си има правила, морали, с една дума Виртуалности. Някои от тях биват нарушавани, други биват спазвани стриктно. И можеш да бьдеш сигурен, че дори 1% от това което правиш, го правиш не защото ти ХАРЕСВА, а поради някаква ПРИНУДА наложена ти от околния свят, а след време от теб самия.
Всяко общество си изгражда свои закони, и те не винаги са справедливи, но зад повечето от тях стои някаква логика.
Както каза владо, пази си мазола  някои не искат без фереджета, други не искат без чалга, няма да се изпотрепем я.
|
| Вто Окт 31, 2006 5:22 pm |
|
 |
|
vlado
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
Точно и аз щях да кажа същото - сигурни ли сме, че на повечето жени с фереджетата НЕ им се иска да ходят с тях? Аз съм убеден, че доста от тях го правят с желание... Както каза и HCL, понякога не се усещаме колко много от желанията ни се формират от обществото около нас. Трудно е да се плува срещу течението - повярвайте ми, знам го от опит. Всеки от нас е бил млад и глупав, важното е по някое време да надраснем глупостите си  Но е добре от време да време да се чувстваме и да се държим като деца
P.S. Иначе съм много благодарен, че когато реших да бъда свободен и да пробвам цигарите се правех на много cool и запалих един Gitane без филтър. Така че пушенето ми беше до първото дръпване и после никога не съм пипал цигара в живота си!
Последна промяна vlado на Вто Окт 31, 2006 5:31 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Окт 31, 2006 5:30 pm |
|
 |
|
MGBY
|
Peace HCL  , OK! Но все пак темата беше как се гласува етнически и аз изразих своето мнение - на база факти !
ПП. Владо писали сме едновременно. Но все пак не забелязахте ли, че фереджетата изникнаха когато се появи "АТАКА"?
|
| Вто Окт 31, 2006 5:31 pm |
|
 |
|
vlado
|
Етнически се гласува както го прави всеки един от нас - когато се чувствам българин, няма да гласувам за ОМО "Илинден" например...
А фереджетата си ги имаше и преди "Атака" - може би не бяха чак толкова разпространени, но още помня какво видях от пазара в Якоруда през 1995-а година. Всяко действие ражда противодействие, така че статистиката е в рамките на нормалното - когато някоя партия почва да атакува вярванията на определена част от обществото със силови методи, то тази част се консолидира повече и разривът става още по-голям. Не е това методът за промяна...
|
| Вто Окт 31, 2006 5:37 pm |
|
 |
|
HCL
|
@vlado аз така ги отказах, един месец на Ориент Експрес, после за една вечер една кутия ЧЕРЕН житан, от Македонския. Приятно пушене
@MGBY actio -> reactio, друг е вьпросьт кьде беше реакциото, като пуснаха новините на турски, но както и да е. А за peace-а, няма за какво, ние не спорим, ние културно си изказваме вижданията по един вьпрос. Само масата и пиячката не са налицe, но ще го приживeeм. Модернизира се свтьт явно 
|
| Вто Окт 31, 2006 5:48 pm |
|
 |
|
MGBY
|
Хе-хе,
"друг е вьпросьт кьде беше реакциото, като пуснаха новините на турски, но както и да е."
Това щеше да е следващия ми въпрос ама ти си отговорил.
За масата няма да ти откажа, виж за пиячката - не обичам да се напивам, откакто се бях напил много здраво преди много години .... Обичам да пия с мярка хубаво червено вино и разбира се хубава бира  Така,че те черпя една виртуална "Крушовице"  Ха наздраве!
|
| Вто Окт 31, 2006 5:56 pm |
|
 |
|
HCL
|
хехе  Мерси, врьщам жеста с един отлежал Мавруд 
|
| Вто Окт 31, 2006 6:00 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
Ае ХОРА - ВИЕ (едно 90% от посещаващите форума или по-скоро редовните съм забелязал), че сте умни - ака интелигентни
80% за първанов от 40% избиртателна активност.
ПРОСТА ШИБ*НА аритметика:
80/100* 40/100 * 7,000,000 = 8*4/100 * 7,000,000
или казно друго ядче ~32% - 1/3 от БГ -> ака пенсионерите и някои заблуден човек.
нищо лично към тази 1/3 де.
--
Яд ме е за овцете в държавата , яд ме е и за заблудените хора гласували за този ... , не че на вторият тур имаше избор.
Не че и на първият имаше избор (айде 1,2 алтернативи - по-малкото зло, ама ....)
|
| Вто Окт 31, 2006 9:14 pm |
|
|