Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Не ставаите клиенти на Булбанк 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Mda
plameniv написа:
голяма тъпотия на 1000 лв ти взимат лев а иначе това са 3 тегления което е 0.3 лв

Аз също съм клиент на ОББ и значи ти предлагаш като ни трябват 1000 лв. да ги теглим 3 дни за да спестим 70 стотинки от таксите на банкомата. Ако правилно съм те разбрал и наистина това поредлагаш е много яко, как несъм се сетил досега ами да ме брулят цял лев като ги тегля наведнъж :? .

Вто Окт 31, 2006 2:13 am
Профил

Dimitar написа:
plameniv написа:
голяма тъпотия на 1000 лв ти взимат лев а иначе това са 3 тегления което е 0.3 лв

Аз също съм клиент на ОББ и значи ти предлагаш като ни трябват 1000 лв. да ги теглим 3 дни за да спестим 70 стотинки от таксите на банкомата. Ако правилно съм те разбрал и наистина това поредлагаш е много яко, как несъм се сетил досега ами да ме брулят цял лев като ги тегля наведнъж :? .

Ми точно вчера ме одрусаха така ама аз от мързел не отидох събота и неделя да си ги изтегля по 400 , тъкмо ми трябваха точно 1200 направо ме хвана яд че им ги дадох тия 90 ст , ама мързел :oops: :D :lol:
За какво да им ги давам на тия кожодери толкова ме е яд на тях :evil: :evil: :evil:

Вто Окт 31, 2006 2:18 am
Профил
Аватар

Мнение 
А някой получил ли си е вече новата "Транскарт"? Откакто Пиреос Евробанк не съществува, те спряха работата със старите и казаха, че ще пуснат новите по пощата. След като дълго време не си я получих по пощата им се обадих по телефона и някаква девойка каза: "Пуснете едим мейл и ще ви я пратим". От тогава нито отговор на мейла, нито карта... :x

Вто Окт 31, 2006 9:03 am
Профил WWW
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
аз си я получих. Но не я активирах. Реших че нямам нужда от нея.А и старата ми е деактивирана автоматично от миналия месец-така пише в писмото. Не знам за стотинките които съм надвнесъл или левовете такса която е платена до края на годината дали ще ме потърсят или аз да си ги търся или да зарежем тая работа :D

Вто Окт 31, 2006 2:02 pm
Профил
Аватар

Мнение 
@plameniv: Ами банките по принцип трябва да се издържат от таксите, които ти събират, а не от някакви потайни сделки. Аз лично съм се уверил, че е по-добре да им дам $1-2 и да съм спокоен, отколкото все да се чудя какви врътки да измисля - обикновено си се прецаквам самичък в този случай :-). Верно, не е приятно да ти се хилят в лицето и да те лъжат, но вярвам, че когато има конкуренция, и българската банкова система ще се нормализира и няма да ни пука много-много дали ще им дадем 0.3 или 1 лев такси.

Вто Окт 31, 2006 2:30 pm
Профил WWW
Аватар

plameniv написа:
направо ме хвана яд че им ги дадох тия 90 ст , ама мързел :oops: :D :lol:
За какво да им ги давам на тия кожодери толкова ме е яд на тях :evil: :evil: :evil:

ако не се базикаш а наистина мислиш така, яко си я загазил ...
то бива оптимизиране но да си губиш времето три пъти да ходиш до банкомат за 90 ст.
я да видим какво прави, ако губиш половин час за разходка ти оценяваш час и половина от твоето време по-малко от 90 ст.
що не дойдеш при мен на работа, ще ти давам по лев на час (160 лв/месец при 40 часова седмица) това е 67% повече от твоята оценка? :D

Вто Окт 31, 2006 4:16 pm
Профил

Мнение 
@vlado

Основния източник на приходи за банките е разликата между лихвата по депозити и кредити. В нормална държава банките имат относително много малък приход от такси, комисионни и т.н.

Вто Окт 31, 2006 4:20 pm
Профил
Аватар

Мнение 
syscop написа:
@vlado

Основния източник на приходи за банките е разликата между лихвата по депозити и кредити. В нормална държава банките имат относително много малък приход от такси, комисионни и т.н.

В нормалните държави ни вземат по 2$ на транзакция през банкомат, вземат и по 5$ такса на месец за сметката ако в нея държиш под определена сума, вземат и годишна такса между 29$ и 59$ на някои карти. Вземат си такси и за преводите - въобще вземат си всичките такси дето се сетиш. И лихвата по депозити е около 5%, а по кредити >6%, а на кредитните карти стига и до 30% (нормално е между 12% и 18%). Така, че може и сам да сравниш 8) .

Вто Окт 31, 2006 4:26 pm
Профил
Аватар

Мнение 
syscop написа:
В нормална държава банките имат относително много малък приход от такси, комисионни и т.н.

кои са тези нормални държави и в коя от тях ти имаш банкова сметка че ги знаеш тези работи?
ето това е България, страната на легендите, постоянно се мърмори колко зле било това или онова и колко по-добре било някъде от хора които не са били никога в това някъде...

Вто Окт 31, 2006 5:09 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Мразя да генерализирам, но си мисля, че времето е все още една от най-евтините стоки в България - казвам го статистически и генерално, защото ми е напълно ясно, че доста от пишещите тук са затрупани до гуша с работа ;-) Времето си има цена и като включим и нея, понякога ни излиза по-добре просто да си платим такса за нещо и да не си губим времето - и излизаме на сметка. И това без да отчитаме и спестените нерви ;-).
Спомних си как преди няколко години исках да хакна една игра от оригиналното й ДВД, че да си я презапиша и да я играя. Опитах - не стана веднага, Почнах да се ровя, да пробвам, да въртя и да суча... и на третия час се плеснах по челото и си казах "Абе момче, защо тези мъки, след като оригиналната игра е $20 в магазина, и досега съм на загуба, че пък ако продължа..." Сигурно щях да измисля как да я ползвам гювеч, ама не ми излезе сметката, зарязах всичко и на другия ден си купих оригиналното ДВД :-).

Вто Окт 31, 2006 5:17 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
В нормалните държави ни вземат по 2$ на транзакция през банкомат, вземат и по 5$ такса на месец за сметката ако в нея държиш под определена сума, вземат и годишна такса между 29$ и 59$ на някои карти.

@Димитар в "по-нормалните" дьржави, в някои банки транзакцията е безплатна, както в Интернет, така и през терминал. Няма такса подрьжка, няма значение колко пари дьржиш в сметка, няма месечни и годишни такси. Банката се "храни" от тьрговците, при които пазаруваш с картата.
С две думи казано, разходите по кредитната ти карта са 0$. Имаш три месечен гратисен период, след това ти текат 17% лихва, през останалото време можеш и на 0 да стоиш.
Номерьт е да хванеш подходящата банка, с подходящата оферта. И да спадаш в подходящата група клиенти (студенти, членове на определени организации и т.н.)
@Заек страната е Германия.

Вто Окт 31, 2006 5:32 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
@HCL за картите е ясно, там банката взема 2-3% от ОБОРОТА на търговеца който приема плащането така че спокойно банката може да не взема нищо от купувача, явно че в този случай основния приход на банката ти не идва от разлики в лихвени проценти по депозит и кредит нали? а от таксата която смуче от търговеца ;)

Вто Окт 31, 2006 5:37 pm
Профил
Аватар

Мнение 
HCL естествено, че има и такива банки без комисионни и такси, но станаха много ако-та в твоя пост - ако намериш това, ако попаднеш незнам си къде. Понякога както вика Владо е по-добре да се съгласиш със таксите и да си спестиш времето и нервите. Иначе и тук обикновенно малките банки нямат такси за да привлекат клиенти, но пък по-големите имат. Така, че си избираш какви са ти приоритетите и отиваш където най-много ти харесва. Обикновенно малката банка без такси непредлага някой от услигите, които ги предлага голямата банка. И както казах по-горе - при почти всички банки можеш да си спестиш таксите, ако държиш над определена сума по сметките, плащаш си сметките през банката или получаваш заплатата си по сметката. Горния ми пост беше за да покажа, че и "нормална" държава има такси в банките. Нямам си идея колко ви е "безплатно" в Германия, но тука има един лаф, че няма безплатен обяд - сигурно си го чувал 8) .

Вто Окт 31, 2006 5:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Абе кви са тия банки бе, само пълните гушите на разни слузести паразити. Кинтите под дюшека и тва е. :D

Вто Окт 31, 2006 5:48 pm
Профил
Аватар

Мнение 
@Димитар лафьт е ясен, на мен повече ми харесва този, че сиренето е безплатно само в капана за мишки :)
@Заек го е казал направо, не е безплатно, просто го плаща тьрговеца. Хубавото в случая е, че не аз сьм тьрговеца :D.
Но наистина са много ако-тата. А и в крайна сметка на едно място си на печалба (или по-добре казано, на малка загуба), а по-кьсно на друго ти сьдират кожата. Вярвам че навсякьде по света е така. Баланс :)

Вто Окт 31, 2006 5:57 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща