|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:16 pm
Някой да е чувал за гнездене на if-ове ?
| Автор |
Съобщение |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Ако човек не може да се изрази правилно , или не е учил граматика, когато е трябвало да учи, или толкова са му възможностите ( чуренска леща ).
Техническа литература задължително трябва да се превежда от технически грамотни лица, иначе става смехотворение. Спомям си, май в II-ри курс на ТУ, че ни дадоха да правим превод на литература за PIC16C5x процесори, за да можел преподавателя да я раздавал на студентите. Може би и ние така сме я превеждали  ... Жалко, че не пазя сорсовете, иначе бих се посмял доста на тогавашния ми превод 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Окт 31, 2006 3:50 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
аз не се и съмнявам, че твоите деца ще станат научени един ден.
щото си имат български татко, дето едно време са го учили с дебелата тояга
и таткото няма да се американизира достатъчно пълно, че да ги остави децата на самотек
в англоезичните общества е традиция децата да се откъсват от рано от родителите си - колежи, университети, после работа. случва се родител да умре, а детето да разбере след години. при нас това ще е изключение отколкото правило.
абе разлики в културите - колкото щеш. то и това му е хубавото на шарения свят.
гадното става, когато някой иска да ти натрапи модел
а още по-гадно е, когато някой сам си го натрапва. сигурно познаваш доста хора, които почват да си кълчат езика след 6 месеца пребиваване зад голямата вода. и да кокетничат "как са казваше това на български"
|
| Вто Окт 31, 2006 4:15 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Ами толкова се научава.
Имам няколко съседчета - сега завършват някакво средно нещо. Двама от тях не могат да четат!!!
Единя срича малко, но другия - хич.
Виж какви циркове са при кандидат-студентските!!!
Ако се яви някой наистина грамотен - направо е приет. А повечето излизат от средното като отличници.
Имам колеги -инженери! - завършили са преди 25 - 30 години, и от тогава не са прочели една буква (жълтата преса не се брои)
Невежеството ни залива неудържимо.
|
| Вто Окт 31, 2006 5:42 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Чувал съм за RF модул с изходна власт 10 mW. ( Output Power )
|
| Вто Окт 31, 2006 5:45 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Бате - това докато зацепя от къде идва и гледах 10 сек като теле 
|
| Вто Окт 31, 2006 5:46 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Познавам един образ, чийто баща е бивш пилот. Та някакво издателство решило да превежда на български книгата "Аполо 13", обърнали се към човека да им стане технически редактор. Той им поискал $$$, които им се видели много и го отсвирили.  Издали я без техническа редакция. После ми я показваха тая книга с подчертани бисери, на страница имаше по 2-3. Разни доста елементарни, ако се замислиш, неща от сорта на "пилота натиска газта на изтребителя". 
|
| Вто Окт 31, 2006 5:47 pm |
|
 |
|
dumfree
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Пет Юли 01, 2005 10:46 pm Мнения: 229 Местоположение: Гложене/София
|
Като учех английски и на една диктовка бях написал че не се виждат овце в морето.
|
| Вто Окт 31, 2006 6:32 pm |
|
 |
|
3aek
|
@Рек: без майтап нима изтребителите нямат газ, спирачка и съединител ? ами как превключват от една скорост на друга?
вообще страшни терминологии има, например четеш във вестника: и престъпника избягал от местопроизшествието с мръсна газ
а това с гнезденето направо ме разби, колкото пъти го прочитам днес толкова пъти избухвам в смях и колегите ме гледат странно
направо си представям някаква кокошка седнала и гнезди IF-ове та пушек се вдига
|
| Вто Окт 31, 2006 6:36 pm |
|
 |
|
zaphod
|
не виждам за кво толкова се дига пара. преподавателите не разбират това което преподават и плещят дивотии? че те ако го разбираха нямаше да стоят за 300 лева в университетите. пък и не виждам за какво ми е качествено образование, то си е направо вредно. ако има качествено образование, човек трудно би раличил некадърника от талантливия - и двамата ще владеят материала и може да се заблудим в търсенето. друго си е сега - ако някой разбира нещата, значи е човек умен и способен, тъпаците веднага се познават 
|
| Вто Окт 31, 2006 9:35 pm |
|
 |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
Тук май можем да започнем много дълга тема... за американизирането и циганизирането и прочее процеси в съвременното общество. Ще отворя нов топик.
А иначе ще гледам да стягам децата, да. Опитвам се отсега да ги науча, че е по-добре да имат знания и умения. Слава Богу, и на двамата им върви училището засега. Добре е да има свобода, но от време на време е нужен и малко контрол и насърчение.
А в БГ се среща обратното на това явление, което описваш - редовно живеят по три поколения в една къща или апартамент. Не мога да кажа кое е по-добре като генерализация, но за мен лично самостоятелността е по-доброто нещо. Но най-добре е всичко да е балансирано!
|
| Сря Ное 01, 2006 8:23 pm |
|
|