|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:38 am
Не ставаите клиенти на Булбанк
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Преди 2 дена гледах няколко серии от "Дунав мост" по сателитния канал и много се кефих как ги затваряха в буркани - като кисели краставички  . Даже и под една роза ги бяха закопали  . Чиста работа - никакви такси и комисионни.
|
| Вто Окт 31, 2006 6:00 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
И за тези които говорят за нормалните такси в нормалните държави, не зная дали се сещат че там нормалните заплати не са 80$ - 150$ месечно, не дневно.
|
| Вто Окт 31, 2006 6:02 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Говорехме въобще за такси, а не за съотношение - макар, че 2$ такса за транзакция от банкомат сравнена с 10 ст. такава в България съответства на ~3000$ заплата тук.
|
| Вто Окт 31, 2006 6:05 pm |
|
 |
|
elektronchika
Ранг: Популярен
|
съжалявам, че не можах да отговоря по-рано, много мнения са се изписали и прочетох само първите 7-8. Темата искаше да я пусна баща ми, имаме заем, но въпроса не е в четенето на малките букви, в което се опитват някои хора да ме обвинят. Нищо лично  Въпроса е, че не са стигнали парите в сметката за погасяване на главницата един месец и от 15лв. след 3 месеца стават 85лв. Проблема е, че те имат всички данни (телефони) на баща ми и не са се обадили че не са стигнали парите, а направо си слагат "наказателна глоба". А това не го пише никъде в договора! Друг въпрос е, че "уж" са изгубили молбата на баща ми за закриване на едната от 2-те сметки там и си отдържат по 7лв. на месец (в продължение на 1г. и няколко месеца). Били я загубили, а да не се правят на разсеяни  Тъпотии 
|
| Вто Окт 31, 2006 7:09 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами за BG съм доста доволен от ПИБ.
А за US .. не знам, аз позлвам Bank Of America и не мга да се оплача. Сметката ми я откриха за около 10-15 мин, това при условие че почти никоя друга банка не искаше да ми открие картова сметка. Като съм ходил, най-вече да прехвърлям от BG картат на US картата повече от 10-15 мин също не съм чакал. Единствено чековете ги чаках малко, зщото по някакви неведоми пътища ги бяха пратили на софийскиа адрес вместо на този в LV.Също и от City Bank имам добри впечатления, но там май са по бавнички.
Твърде възможно е обаче да зависи от щата и от клона на банката, аз в LV ползвах само два клона които ми бяха на близо.
А всъщност . и от ПИ мога да с епоуплача, преди няколко седмица правя един мижав трансфер за мостри до тайван и чакам чакам, няма мостри, питам тайванеца и той се сеща да ми каже че не е получил пари, ама 2 седмици след като му прасщам копие на платежно. Проверявам аз, те хората не ми разчели писанията, но няма кой да се обади да пита .. и си чакат ... какво чакат и те ен занят, но това беше клон Витоша. От клон Народно събрание съм най доволен, но и Драган Цанков също не са ме мотали.
А за булбанк ... имах лизинг от Уникредит, тия в булбанк ме одраха мнго здраво за първата вноска която платих в евро, за следващата в лепа пак ме одраха малко по малко, и от тогава нареждане през ПИБ, почти без пари 
|
| Вто Окт 31, 2006 9:01 pm |
|
 |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
 |  |  |  | elektronchika написа: съжалявам, че не можах да отговоря по-рано, много мнения са се изписали и прочетох само първите 7-8. Темата искаше да я пусна баща ми, имаме заем, но въпроса не е в четенето на малките букви, в което се опитват някои хора да ме обвинят. Нищо лично  Въпроса е, че не са стигнали парите в сметката за погасяване на главницата един месец и от 15лв. след 3 месеца стават 85лв. Проблема е, че те имат всички данни (телефони) на баща ми и не са се обадили че не са стигнали парите, а направо си слагат "наказателна глоба". А това не го пише никъде в договора! Друг въпрос е, че "уж" са изгубили молбата на баща ми за закриване на едната от 2-те сметки там и си отдържат по 7лв. на месец (в продължение на 1г. и няколко месеца). Били я загубили, а да не се правят на разсеяни  Тъпотии  |  |  |  |  |
Изобщо не искам да прозвуча пръсторазмахващо, обвинително или просто нагло  , но точно тези условия (кой е отговорен да се увери, че парите са пристигнали в сметката) може да са описани в малките букви на договора. Аз поне не съм видял банка, която да почне да се обажда на клиентите си един по един, ако са просрочили погасяването на вноска с 2-3 дена - просто им се начислява още лихва, банката печели и е доволна. В USA преди няколко години имаше съдебни процеси за това в колко часа на съответния ден е пристигнала вноската и кога се начисляват тези лихви за просрочване и в резултат на това вече на всяко известие пише "Парите трябва да бъдат получени до 13:00 часа на 10/20/2006", например. Аз винаги гледам онлайн дали и кога са пристигнали парите на някоя вноска - това е защото имам тази възможност, а и защото знам, че от банката няма да тръгнат да ми звънят, а просто ще ми начислят още някой и друг долар лихви.
А за "изгубените молби" - ей това вече е терсене. Не мога да повярвам, че все още има фирми, които се оправдават с подобни нелепости през XXI век! Нямам сметка в БГ банка от 1998-а и не знам как точно са се развили тези институции, ама от това, което чета, не всички вървят на добре... т.е. не се стараят да угодят на клиентите си, а само да им вземат паричките.
Лошо, Седларов, лошо!
|
| Чет Ное 02, 2006 3:07 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Какво значи радваш се, че не си търговец? Наиситна ли си мислиш, че търговеца е вътре от цялата работа?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Ное 02, 2006 8:11 pm |
|
 |
|
HCL
|
Да, защото като плащам в някой Техномаркет, кьдето не ми приемат кредитната карта, има ги и такива и като плащам в Амазон с кредитна карта цените са едни и сьщи. Ясно че Амазон си избиват такси от някьде, но и през ум нe им минава, да завишат цените, само защото предлагат услугата плащане с кредитна карта, както и на другите не им идва на ум да занижат цените защото не предлагат тази услуга. За мен като клиент начина на плащане е без значение, или поне с такова впечатление оставам.
P.P Но си прав, естествено че не е вьтре, такава опция не сьществува. Той може да плаща таксите, но си ги избива от оборота, защото като си тьрся dvd-player примерно, пьрво ще проверя при него, просто защото ми е по-удобно.
|
| Пет Ное 03, 2006 1:34 am |
|
 |
|
plameniv
|
 Хм
 |  |  |  | HCL написа: Да, защото като плащам в някой Техномаркет, кьдето не ми приемат кредитната карта, има ги и такива и като плащам в Амазон с кредитна карта цените са едни и сьщи. Ясно че Амазон си избиват такси от някьде, но и през ум нe им минава, да завишат цените, само защото предлагат услугата плащане с кредитна карта, както и на другите не им идва на ум да занижат цените защото не предлагат тази услуга. За мен като клиент начина на плащане е без значение, или поне с такова впечатление оставам.
P.P Но си прав, естествено че не е вьтре, такава опция не сьществува. Той може да плаща таксите, но си ги избива от оборота, защото като си тьрся dvd-player примерно, пьрво ще проверя при него, просто защото ми е по-удобно. |  |  |  |  |
Аз като пазарувам с дебитната карта в технополис и метро не ми начисляват никакви такси , явно са в цената на стоката , по изгодно ми е да плащам с картата , нямаш такси на теглене и не носиш пари.
Поне дебитната карта на ОББ я приемат за такива неща , въпреки че ме е яд на тях дори не са си направили труда да работят с epay.bg те са единствените който не работят с тях 
|
| Пет Ное 03, 2006 9:58 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Не ми говори за тамошните Техномаркети (Media Market или Saturn). Тия са ебати кюфлеците. Как може да не приемат кредитни карти (Visa, Master Card). За сметка на това с най-голямо удоволствие приеха дебитната ми карта от българска банка.... Ебати малоумната история. До преди време чат пат пазарувах оттам, докато в БГ бяхме на гъза на географията. Сега установявам че почти всичко (със много малко изключения) в Германия вече е по скъпо от БГ(говоря за техника де).
Интернет магазините нормално да са по евтини от хипермаркетите - най-малкото не плащат огромни разходи по сгради и персонал. А в щатите са освободени и от ДДС. Апропо, преди около 2 години, MediaMarket имаха сайт за онлайн търговия, където нещата бяха видимо по евтини и приемаха кредитни карти. Обаче германския социализъм явно надделя - затвориха го. Затова вече пазарувам техно глезотийки от щатите.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Ное 03, 2006 11:23 am |
|
|