Мда
VSU написа:
Бе дал съм ти кодовата таблица за кирилица точно за тоя дисплей (отгоре са старшите 4 бита в страни са младшите 4)какво още ти трябва ако не ти излиза направи си цикъл от 128 до 255 зареждай и виж дали има кирилица извеждай число и буква така ще разбереш на кое число лоя буква отговаря
Да така е за съжаление доста порових из мойте архиви че и в нета освен в комет не можах да намеря инфо на друго място за този дисплей , а аз имам AC162BYA който е с руската кирлица и онзи стария дето е AC162B без повече букви но при него съм сигурен че няма Ми найстина по лесно е да си направи цикъл и да изкара на 2та реда няколко символа от таблицата на ония аски кодове дето се намира кирилицата и ще се разбере
Вто Окт 31, 2006 2:25 am
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
Значи лошо е когато човек го мързи , лошо когато обаче не го мързи, но пак не си върши работата - разсеян е в лошият смисъл на думата
Искренно благодаря за помоща от всички !
Вече дисплея си пише на кирилица, 4 битов режим.
Ето едно доказателство, че има хора в българия ,които са склонни винаги да ти помогнат , когато се нуждаеш!
Сърдечно ви благодаря с което приключвам тази тема
Сря Ное 01, 2006 1:06 am
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
Лошо няма ДЕфакто наистина е очудващо как винаги има >1 хора повтарящи вече написаното Което е и хубаво де. За теб остава проблема , че ако се беше вслушал на две ,три места по-добре щеше по-бързо да си оправиш проблема.
/най-малкото времето е пари
Mda
mash написа:
Искренно благодаря за помоща от всички ! Вече дисплея си пише на кирилица, 4 битов режим. Ето едно доказателство, че има хора в българия ,които са склонни винаги да ти помогнат , когато се нуждаеш! Сърдечно ви благодаря с което приключвам тази тема
Остава да почерпиш по 1 бира
Сря Ное 01, 2006 4:52 pm
GTN
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пет Яну 26, 2007 5:05 pm Мнения: 310 Местоположение: из България
За кирилицата и LCD
Здравейте пичове Към тези които се мъчат с LCD и кирилица имам следното предложение от братята руснаци (виж първата програмка).
А ако някой иска да и прави произволни символи, може да ползва следното макросче на Excel което си направих (ако имате предложения са добре дошли). За да го ползвате, първо трябва да си намалите сигурността в Excel -> Tools\Macro\Security на mеdium или low. После при отваряне на файла си избирате Enable. Надявам се да е полезна програмка. Лично съм изпробвал и двете и работят отлично с коментираните дисплеи.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения Вие не можете да прикачвате файл