|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:59 pm
Работна среда/ атмосфера/
| Автор |
Съобщение |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Определено стая усмярдяна на цигари, кафета, чипсове, пуканки и прочие хич не ми понасят. Леле пък ако имаш някой тъпанар шеф, дето след като напълни търбуха на обед сяда до тебе да се уригва, щото имал траш гастрит, ти идва лично да му направиш харакири с някоя по тъпа т'сла  Както и шеф, дето след като смачка някоя студена баница на крак, сяда край теб и млещи Фафла след Фафла. Последния шеф го отучих, като взех да си купувам от неговите Фафли и към 15-16 часа почвах да му хрупам на среща, след 2-3 седмици се усети и престана да ги смила пред мен.
Предпочитанията ми са за стая с повечко зеленина, с някое радио заковано на една и съща станция, дето да не пускат чалга, ако може да не ме виждат околните, щото обичам да си слагам краката на бюрото, ако може бюрото да е със солидни размери, а не за първокласник, че иначе не можеш да сгънеш пергели отдолу. И накрая ако може бай Митьо Русинов да работи наблизо да ми запоява платките ще е най-добре. Освен със запояване се занимава и с поддържането на бойния дух на колектива с разни пиперливи вицове на тема е*анье
А най-добре се работи в къщи, кеф ти TV, кеф ти радио, кеф ти да дремнеш, положил морно чело на бюрото, сред разхвърляни жици и платки. А нощем най ми спори труда, от къде 23 до към 5 сутринта.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Съб Ное 04, 2006 1:46 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ха - вече имам съмнения, че дедовия го ползваш само за щангата  .
|
| Съб Ное 04, 2006 3:09 am |
|
 |
|
Tanev
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Нед Юли 02, 2006 10:27 pm Мнения: 152 Местоположение: Пловдив
|
Найстина нощния труд е най-ползотворен. А най-якото е като решиш че вече приключва работния ден взимаш и почваш да  до откат. Заспивал съм на бюрото.... 
|
| Съб Ное 04, 2006 10:27 am |
|
 |
|
zaphod
|
аз си предпочитам дневния труд, особено сутрешния. сутрин човек решава проблеми с лекота, това съм го забелязвал многократно. предполагам, не че сутринта е важна, просто свежата глава. някои казват че не могат да се събудят до обед, при тях предполагам тоя ефект го няма 
|
| Съб Ное 04, 2006 11:34 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Работя в малка фирма. Преди две години построиха нов офис-работилница и сега се ширя в стая в която има предвидено още едно работно място. Двора е озеленен и има нает градинар, който се грижи за всичко. Лятно време можеш да походиш бос по тревата. Има и езерце с жаби, лилии, риба... Заради което ни навестяват и котките от околността.
Не пуша и съм много щастлив че никой от колегите не пуши(щото съм работил и в задимени лисичи дупки). Музика забравям да пускам напоследък, слушам най-често радио, както каза Пирев заковано на една станция. Новините и рекламите в един момент започват да досаждат обаче.
Нощния труд е изключително неефективен и води до саморазрушителни навици. Имал съм дълги периоди на недоспиване давал съм и нощни дежурства и знам за какво става въпрос. Вярно е че е много по-спокойно вечер у дома. Телефона не звъни, никой не те търси за нищо ... Но на следващият ден си направо като парцал.
От почти година пиша предимно софтуер. Преди седмица се хванах с преправянето на една платка и се зарових в тая задача направо като плъх в пита кашкавал. 
|
| Съб Ное 04, 2006 12:56 pm |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
Завзел съм част от балкон.Многооо светло, че с тия все по дребни чаркове  Обичам да слушам BG радио,ама като метнат рекламите , диря дистанционното.
|
| Съб Ное 04, 2006 1:05 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Mай че си е от годините
Преди години изкарвах до 1-2 часа всяка нощ и това би бяха най-продуктивните часове. Сутрин ставах в 8 и си бях кукуряк  Ако тогава имах сегашния си опит . . .
Сега съм в най-добра форма предиобяд, до към 11 - 12 часа. След това тръгва накъмто хич. Към 23 си лягам. Ако сега имах тогавашната си работоспособност . . .
|
| Съб Ное 04, 2006 1:37 pm |
|
 |
|
zaphod
|
баси! езерце с риби!!!!! а ангелчета с арфи имате ли? 
|
| Съб Ное 04, 2006 2:03 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
 не щото пречат на медитацията 
|
| Съб Ное 04, 2006 2:57 pm |
|
 |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
Ето го и моя кюбикъл
|
| Съб Ное 04, 2006 4:20 pm |
|
 |
|
Stanislav
Регистриран на: Пон Окт 17, 2005 4:44 pm Мнения: 342 Местоположение: Стара Загора
|
Нощния труд не винаги е полезен-случвало ми се е като си лягам рано сутринта да забравя включен я поялник,я нещо друго...Вмомента работилницата ми е в мазето и въобще не ми е уютно, ама хич.Много ми е широко и мога да се разположа.Проблем е само че работя на отворена врата да не ме заключи някой съсед,а като е отворена често ме посещават мишки и плъхове понякога  .Сега съм се разбрал с нашите да си работя вкъщи като взимам само това което ми е нужно.Иначе съм забелязал че малките неща са от най-голямо значение-малко вентилаторче от процесор за комп съм си свързал пред мен и ''издухва'' изпаренията от колофона когато запоявам.Една лампичка дето свети върху платката върху която работя и трета ръка за захващане на платката.
А това за езерцето с рибките и тревичката е много добра идея-сигурно е много релаксиращо през почивката да слезеш на по сандвич с колежката на тревата 
_________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си.
|
| Съб Ное 04, 2006 4:34 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
Ми аз съм забелязал , че каквото и да е -> до от 20,21,22,23 до 2,3am , и сутрин от 6,7,8 до 11,12 си е най-приятно за работа
А ако времето е хубаво - отварям широко прозореца и дишам въздух
цигари не понасям и аз
edit: Vlado как не ти е малък монитора
междувпрочем аз лично , ако бях към фирма щях да искам или нормалн опо размер бюро + Samsung TFT 19' (минимун) или голямо бюро + CRT Compaq P900 (min) 
|
| Съб Ное 04, 2006 5:11 pm |
|
 |
|
vlado
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
Ми не ми е малък - нали виждаш, че са 2?? 20.1" IBM LCD и някакъв 19" CRT.
А иначе когато работиш за голяма фирма, май няма много възможности да искаш - те ти осигуряват удобства на работното място и без да трябва да искаш. Всички колеги са така с по два монитора и с лаптоп - че да е по-удобно да се работи от къщи или като те пратят на посещение при клиент, да си си със собствената машина...
|
| Съб Ное 04, 2006 7:16 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Какво му е лошото на нощния труд ? Тихо, спокойно, мишка да скръцне мяташ някой изпаднал в несвяст Атмел и всичко утихва... Сутрин голям кеф, около теб сънени съседи бързат за работа, а ти споко си купуваш сутрешния вестник, пиеш билков чай и после гледаш филма полегнала е Тодора до към 14 часа. Някой път сутрин също потръгва работата, но обикновено докато се разсъня и то станало обед, а като се нахрани добре човек му се доспива и работата увяхва
Ако бачкаш за някого другиго нощния труд не е много приемлив.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Съб Ное 04, 2006 7:54 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
ahhahah
Абе Пирев като те гледам и се сетих за онзи виц, където не се работело във еди кой си ден , защото ... и такааа и то кавко излезе "ама ние кога работиме"
Как беше.
Добре дайте да направим графика за работа:
Ами шефе до днеска е петък - ден преди събота, айде да се подготвим за почвините дни.
Добре
Ами шефе то после събота , неделя - почичка, значи понеделник ,ама понеделник след събота и неделя ... , ее няма веднага да почваме работа я.
Добре
После вторник ... имам спомени , но не са 100%-ви 
|
| Съб Ное 04, 2006 8:43 pm |
|
|