Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Помощ IC prog 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение Помощ IC prog
Сглобих си първата платка с PIC, написах си и първата програма (да врътка 7 диода) и стигнах до качването и в микроконтролера, пускам ICprog и ми изкарва предопреждение Priviliged instruction! И каквото и да правя в самата програма се тва ми казва, какво да правя.С IC prog 1.05D съм пише, че върви и под XP, но явно не е така :( Ползвам програматора на хобикит и става въпрос за PIC 16F84А. Моля ви помогнете!!!

Сря Окт 18, 2006 12:10 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Дискутирали сме го адски много пъти това, търси във форума преди да зададеш някакъв въпрос - това се отнася най-вече за новодошли във форума. Ако си направиш труда да потърсиш малко назад из темите ще видиш поне 10 точни конкретни отговора на въпроса ти - под XP директния достъп до LPT порта е ограничен, дори и да сложиш драйвера за NT/2000 на IC-Prog, пак ще имаш същите проблеми - затова ползвай WinPIC800.

Сря Окт 18, 2006 12:24 am
Профил

Мнение Mda
Predator_MF написа:
Дискутирали сме го адски много пъти това, търси във форума преди да зададеш някакъв въпрос - това се отнася най-вече за новодошли във форума. Ако си направиш труда да потърсиш малко назад из темите ще видиш поне 10 точни конкретни отговора на въпроса ти - под XP директния достъп до LPT порта е ограничен, дори и да сложиш драйвера за NT/2000 на IC-Prog, пак ще имаш същите проблеми - затова ползвай WinPIC800.

Че е ограничен ограничен но бачка :)
Но за целта си има драйвер icprog.sys , в момента в който цъкнеш в опциите че win-a ти е XP и спира да ти дава тази грешка , но ICPROG е доста по бъгав от WINPIC800 , и аз предпочитам да си бачкам с WINPIC800.

Сря Окт 18, 2006 1:31 am
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Ами за 5 години работа не съм забелязал сериозен бъг в ICProg, за разлика от Winpic800, където 20% от чиповете са с неправилно дефинирани адресни пространства и програмирането на такъв процесор е просто невъзможно!

Сря Окт 18, 2006 9:11 am
Профил ICQ

Мнение Ima
mndsl написа:
Ами за 5 години работа не съм забелязал сериозен бъг в ICProg, за разлика от Winpic800, където 20% от чиповете са с неправилно дефинирани адресни пространства и програмирането на такъв процесор е просто невъзможно!

Има има , наприер:
1.установих че някой нови професори не ги поддържа.
2. На XP се държи малко странно когато направя 5-6 програмирания спира да пише и трябва рестарт на компота за да се оправи, а с winpic800 няма такива проблеми винаги пише :?

Сря Окт 18, 2006 9:21 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
И аз работя само с IC Prog и наистина в началото се получаваха някой проблеми при програмирането (в смисъл даваше грешка при проверка на записа), но като си поиграх малко с I/O Delay (в Hardware Settings) и нещата се оправиха. :)

Сря Окт 18, 2006 9:58 am
Профил
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
Със същия проблем бях и аз обаче не обърнах внимание на ХР, а използвах по стара версия на ИЦпрог и тръгна

Нед Ное 05, 2006 5:48 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Със същия проблем бях и аз обаче не обърнах внимание на ХР, а използвах по стара версия на ИЦпрог и тръгна

Нед Ное 05, 2006 5:54 pm
Профил

Мнение Hm
naguall написа:

Аз направо и направих бойкот и минах на WINPIC800 и съм много доволен :D

Нед Ное 05, 2006 5:57 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 9 мнения ]