Отговори на тема  [ 102 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Автомобили 

Каква марка е личният ви автомобил?
Mitsubishi 4%  4%  [ 2 ]
Nissan 5%  5%  [ 3 ]
Toyota 7%  7%  [ 4 ]
Honda 4%  4%  [ 2 ]
Audi 5%  5%  [ 3 ]
BMW 5%  5%  [ 3 ]
Mercedes 4%  4%  [ 2 ]
VW 11%  11%  [ 6 ]
Volvo 4%  4%  [ 2 ]
Skoda 0%  0%  [ 0 ]
Renault 9%  9%  [ 5 ]
Ford 5%  5%  [ 3 ]
Alfa Romeo 4%  4%  [ 2 ]
Peugeot 4%  4%  [ 2 ]
Москвич 2%  2%  [ 1 ]
ЛАДА 5%  5%  [ 3 ]
Друга японска 0%  0%  [ 0 ]
Друга европейска 19%  19%  [ 11 ]
Друга американска 2%  2%  [ 1 ]
Друга 4%  4%  [ 2 ]
Общо гласове : 57

Автомобили 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
hricava написа:
Карам рено 19 и съм готов да помогна на всеки с рено- администратор на клуба на рено съм. Удариха ме ония дни и оттогава окончателно намразих автомобила фолксваген пасат- такива поразии направи на нежната ми френска колица :( Имам и трабант - но това е класика :)

Eее познавам ... председателя ви :-) Приятели сме :-)

Дани -> мисля идва от даниел , аз си го знам като Чичко Дани 8) А той мене като Мишо :-D
Е преди 5 дена се видяхме и тогава ме разби със истории за рено и други марки :-) хихихи.
И той има две много готини реплики за Wolk... :D
Поздрави :lol: :lol: :lol:

Честно казано помян една случка, случайно се видяме и той стоеше с рено клуб и аз:
"Ама ти рено ли караш"
Хората около него ме изгледаха ... :oops: :oops: :oops: :oops:
А аз си викам: "Е че рено кола ли е" :-)
/не че сега разбирам от коли :lol: :lol: :lol:

Вто Ное 07, 2006 10:22 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог

Мнение 
vlado написа:
Dimitar написа:
... и отидах директно в дилъра на Тойота, та сега караме Toyota Corolla S , към края на тоя месец смятам да се обзаведем и с една Mazda CX-7, че с една кола вече не може :? ...

Абе на теб не са ли ти малки японските коли?? Аз съм пробвал и големи японски джипове (Toyota Sequoia, Nissan Pathfinder) и все са ми малки - особено таванът като ми дойде на 1-2 см над главата, много се изнервям.

Айде сега капризи - ниски му били...ами -НИСАН :D
Не са го кръстили ВИСАН :P

Сря Ное 08, 2006 12:01 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
HCL написа:
hricava написа:
Golf-a е любимец сред голяма част от уличните Razer-и, най вероятно поради ценовия клас и факта, че повечето ентусиасти по-улиците са на вьзраст когато не могат да си позволят нещо по-добро.

Съвсем определено голфа е предпочитана марка от малоумниците на пътя. То и няма как - GTI е първата бегачка на що годе поносима цена.

Сря Ное 08, 2006 12:08 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Както виждаш напънах се с така любимите ти нисани, ама нъц - хич не ми аресаха :lol: .

Тва е щото си се напънал. :)

Закачка за феновете на американски драндулети:

Изображение

:D :D

Сря Ное 08, 2006 10:45 am
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
the_real_maniac написа:
Eее познавам ... председателя ви :-) Приятели сме :-)
Поздрави :lol: :lol: :lol:

Ще предам разбира се на шефа поздрави :)

Сря Ное 08, 2006 10:58 am
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
the_real_maniac написа:
Е че аз не говоря за хамериканските хамър въшки, който изглеждат много смешно на фона на така нареченият от теб граждански :-) Просто гражданският е голям правоъгълник , онова е малко страно ръбато нещо :-)

А за кой хамър говориш - аз незнам да има неамерикански такъв :? .

Има : Руските Тигър(Газ - 63??) !! Разрови се из нета ще видиш!

Сря Ное 08, 2006 12:33 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Нее .. ах

Имах предвид че не говоря за воените (х)американски , ами си говоря за гражданският хамър. :-)

Имаше филмче, в което хората показаха 2 начина, по които животно се спира, някъде в yotube го гледах.
Вярно здраво е отвътре , но се спира , под определен ъгъл на предните колела и натиск - бум. чупи се и после драчии напреде, обаче с колела за завой докъде ще стигне :-) В кръг ще се върти
другото беше подобно :-) :D

едит: нормално -> НЯМА съвършенни неща, дори военните техники за $$$$$$$$$$$$$$$$ имат пропуски. нормално.

Сря Ное 08, 2006 9:36 pm
Профил ICQ

Мнение 
Хамъри, УАЗ-ки, глезотии. Рено Канго е истината :P . Мойто ако можеше да говори, за какви места би разказало :D .

Сря Ное 08, 2006 11:20 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ако за проходимост си говорим в Москвича е истината :) По кози пьтеки е минавал, кьде сам кьде на рьце сме го носили, няма такава кола :D

Сря Ное 08, 2006 11:35 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Москвич и носене -> 18г в таква кола съм се таралянкал, реално 15 почти редовно :-)

Това ноесен НЯМА :lol:

Сря Ное 08, 2006 11:40 pm
Профил ICQ

Мнение Лексус-въздух, или за пространството между точките А и В
За надеждността на автомобилите се носят доста поверия и легенди. По принцип една кола кокото е по-малка и колкото е по-японска е по-надеждана. Единствено Мерцедес се опитват да се вместят при японската надеждност.
Ето какво казва статистиката:

http://www.toyota-rus.narod.ru/files/04 ... v-2004.htm

http://www.avtoweb.com/index.php3?sl=cs ... el5=Passat

Последните характеристики показват, че една Корола за 10 години ще влезе принудително в сервиз средно един път, а една Вектра - 3 пъти.
Освен статистическата надеждност има и практическа, която за нашия ареал не е за пренебрегване. Тойота се славят, като една от най-надеждните марки. Обаче, ако се случи случка - например счупено стъкло, човек остава за три месеца без кола. Толкова е нормалният срок на доставака от Съдърланд, ако не се лъжа. Ако пък му объркат от представителството тука точният подмодел и дата на която е произведена колата, рискът потърпевшият да остане половин година без кола е голям. Статистиката това не го отчита. За цените на резервните части да не споменавам нищо. Затова притежателите на японски возила са чести посетители при търговците на поликарбонатни плоскости. Справка - форумите в дир-а.
Резервни части за VW, Opel, руските возила се намират и оригинални и ментета и от моргите. Цените им са разнообразни - въпрос на вкус.
За нашият ареал има още едни фактор, който трябва да се ваеме под предвид - така наречения "майстор", пък бил той и от сервизите на представителите на фирмите. Правилото е по-добре да не пипат. Все пак те волю-неволю познават донякъде по-масовите коли и да вероятността да направят там поразия е по-малка. Въпреки това голямо чудене падна в един специализиран пункт за смяна на масло, къде се намира масления филтър на опела.

И накрая за ирационалното масово мнение за същността на автомобилите.
Имам познат в USA, който не може да запоява и програмира процесори и няма финансови проблеми с избора на колите си. В дилемата Мерцедес - Лексус безспорният избор бил Лексуса. Обаче и това японско чудо имало свойството да показва дребни дефекти. На един от първите прегледи в специализирания сервиз, моят човек погледнал в компютъра и се учудил на цената, която трябва да плати - към 350$. И понеже е оправен, се заял - защо така? Оказало се, че в сервиза искат да му подменят мнижество консумативи, които нямат нужда от смяна. Един от тях бил филтърът на въздуха ,който подгрява седалката. По сервизни данни трябвало да се смени на 200000км, ако имало нужда. Но тамошният "майстор" се възмутил:
- Ти искаш, ли да дишаш Лексус-въздух , или не искаш?!

И така автомобилът може да служи както за предвижване между точки А и В, така и за дишане на съответния въздух - Лексус, Мерцедес, БМВ, резачка, драгстер... :)

Лично аз предпочитам въздуха на родопска борова гора. Най-хубавите неща в живота са безплатни.

Съб Ное 11, 2006 10:58 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Относно Лексус-а - спрете да вярвате постоянно на разни легенди дето ви се разправят. Идея си нямам какво прави твоя приятел тук, но наистина не е много трудно да си купиш каквато и да е кола. Лошото става после като почне да се ходи в сервиза всеки 5000 мили за регулярните прегледи. И като се има предвид, че Лексуса е от ценовата гама на БМВ и Мерцедес и може да се сетите какви са ставките в сервиза - за БМВ знам, че са около 150-160$ на час. Та всеки може да си купи каква да е кола, ама после идва нанагорното. И се получават разни такива смешки като горната с въздушните филтри, които между другото се сменят на 15000 мили - незнам да има такъв дето да изкара 200000 км. 350$ за такъв сервиз е съвсем нормално за 2-я или 3-я път (10000-15000 мили). Наскоро за една Мазда 3 за прегледа и на 30000 мили искаха 750$, но на тоя преглед се сменят една камара неща, т.е. искам да кажа, че са нормални суми. Неможе да си купиш кола в диапазона 40000-50000$ и 350$ за сервиз веднъж на 6 месеца да ти се струват много. И да - колите в повечето случаи служат за придвижване от точка А до точка Б, но има хора, на които не им е все едно в какво го изминават това разстояние - иначе щеше да съществува само една марка коли и всички щяха да са еднакви 8) .

Нед Ное 12, 2006 12:10 am
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Относно Лексус-а - спрете да вярвате постоянно на разни легенди дето ви се разправят. Идея си нямам какво прави твоя приятел тук, но наистина не е много трудно да си купиш каквато и да е кола. Лошото става после като почне да се ходи в сервиза всеки 5000 мили за регулярните прегледи. И като се има предвид, че Лексуса е от ценовата гама на БМВ и Мерцедес и може да се сетите какви са ставките в сервиза - за БМВ знам, че са около 150-160$ на час. Та всеки може да си купи каква да е кола, ама после идва нанагорното. И се получават разни такива смешки като горната с въздушните филтри, които между другото се сменят на 15000 мили - незнам да има такъв дето да изкара 200000 км. 350$ за такъв сервиз е съвсем нормално за 2-я или 3-я път (10000-15000 мили). Наскоро за една Мазда 3 за прегледа и на 30000 мили искаха 750$, но на тоя преглед се сменят една камара неща, т.е. искам да кажа, че са нормални суми. Неможе да си купиш кола в диапазона 40000-50000$ и 350$ за сервиз веднъж на 6 месеца да ти се струват много. И да - колите в повечето случаи служат за придвижване от точка А до точка Б, но има хора, на които не им е все едно в какво го изминават това разстояние - иначе щеше да съществува само една марка коли и всички щяха да са еднакви 8) .

Че ти ако минаваш само с 2x350$ годишен сервиз на тая кола (40к-50к$) си жив късметлия. Че само накладките + масла + филтри на една кола от тоя тип струват толкова - или комплект гуми. А работата? Според мен реалното би било 1500 - 1800$

Нед Ное 12, 2006 12:42 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Обикновенно на 10 или 15000 мили не се сменят толкова много неща - масла, няколко филтъра, малко други течности и т.н. Опре ли до накладки и гуми - 350$ ще му се видят нищожни. В тая връзка се сетих, че на королата имам една лепенка на радиатора и на нея пише антифриза да се смени на 100000 мили (не съм объркал нулите - сто хиляди е 8) ). Та паднах от коня - аз знаех, че това нещо се сменя на всеки две години най-много. Другото дето ме стресна, е че за 25$ смяна на масло ми казаха да ида за смяна пак след 12000 мили - в БГ само маслото без филтъра и труда ми бяха 70 лв. за 10 000 км. Частите за разлика от труда тук са с пъти по евтини от България. Съмнява ме да са ментета, защото някой много ще го отнесе ако си позволи да продава такива неща - та немога да си обясня защо е такава разликата. Единствено на Деу частите са около 2-2.5 пъти по-скъпи та ги поръчвахме от БГ - и то това след като Шевролет ги купи - преди това цените са били нормални.
Аз много се кефя тук на Dodge - викам им американските БМВ-та 8) . Имат много як дизайн и двигатели - особено Чарджър-а и Вайпър-а :roll: , но сега изкараха един Challenger , който е редезайнат модел от 70-те години и кърти мивки, а на живо направо спира дъха 8) . Кофтито е, че обикновенно след 1-вата година се раздрънкват отвсякъде и вътре интериора е един такъв пластмасов иначе са много яки и бих си взел някой Charger :cry: .

Нед Ное 12, 2006 1:17 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ами нормално е антифриза да се смени на 100000 :). В америка това са 3, макс. 4 години каране.

Виж в БГ си е друго - 100000 са си нормалния пробег на една 10 годишна ладичка. А ако има късмет да е пенсионерска, гаражна, може и на 20 години да е на 50000.

Затова в БГ консумативите се сменят на време а не на пробег :)))

А за маслото и цените на другите консумативи - нормално е да са в пъти по евтини - Америка е страната с най-много коли и като абсолютна бройка и като глава от населението. Това е огромен оборот. Като прибавим и ниски данъци...

Аз като видях колко струва една гума Мишлен в Америка, направо ми се прирева. На тая цена в БГ и Барум не можеш да купиш. Ама казвал съм го и преди - масовите потребителски стоки в Америка са на смешни цени. То няма и начин, консуматора е научен да купува, без да пести. Оборота огромен. Съответно цените ниски. Къде ще му излезе края на тоя затворен кръг незнам.

Нед Ное 12, 2006 1:04 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 102 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща