Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Това дали е вярно (Renesas) 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Това дали е вярно (Renesas)
Тая диаграма дали е вярна?... :?

Прикачени файлове:
Clipboard01.gif
Clipboard01.gif [ 28.66 KiB | Прегледано 2067 пъти ]
Чет Ное 09, 2006 5:55 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Бах мааму най популярните в БГ с най малък дял.

Чет Ное 09, 2006 7:22 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Изглежда е вярно, преди няколко седмици бях гледал презентации на [Renesas] и цифрите бяха подобни.
Нищо чудно, все пак зад това име стоят Hitachi и Mitsubishi.

Чет Ное 09, 2006 7:38 pm
Профил WWW
Ранг: Минаващ

Мнение 
Това е доста относителна диаграма. Не е посочено кой маркет щеар е разгледан. Дали е ретайл или включва всички сегменти или е оборота на фирмите. Не е посочено за колко битови мцу-та става дума. Аз имам летяща информация, че 75% от продавнаите процесори са базирани на ARM(може да има ограничение за 32бит-ови непомня) която не се връзва много с тази диаграма. Ако се изкриви множеството всеки може да е първи. Например кой е маркет лидер при 8битови мцу-та* (*8битови риск с един работен регистър) .........
Пук може и да е вярна...

Чет Ное 09, 2006 7:53 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
за да се каже дали е вярна трябва някъде да са дефинирали какво разбират под MCU? 4-8-16-32?
и от тази графика не значи че те са най-популярните нито че продават най-много бройки, просто умеят да продават най-скъпо мен ако питате ;)
NEC и Renesans извън Япония едва ли някой използва (Glyn се мъчат да продават нещо в Германия но не особено успешно) последно преди няколко месеца раздаваха M16 платки с всеки Elector в Германия и май това им е най-големия оборот (познат германец който е в бизнеса обобщи че като не можели да ги продават почнали да ги подаряват)

Чет Ное 09, 2006 7:59 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Тия диаграми да не са изработени от някоя нашенска социологическа агенция?

Чет Ное 09, 2006 8:02 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Те и тукашните правят нагласистики (май е валидно навсякъде). Аз досега несъм бил на семинар или конференция без фирмата дето я организира да се изкара по-по-най. Обикновенно колкото е по-малка, толкова по-по-най се изкарва. Пък и дето споменаха по-горе - като си измислят някой сегмент и стигане нямат. ex-man я кажи от къде го изрови това за да не се окаже например, че е само за аутомотив приложения или нещо от сорта. А иначе Renesas наистина не са малки, ама чак пък толкова 8) .

Чет Ное 09, 2006 8:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитатите са от статия в Embedded.com

http://www.embedded.com/news/showArticl ... =190900454

Цитат:
In 2005, Renesas was said to be the world's largest microcontroller supplier with $2.827 billion in sales last year, down 3 percent from 2004, according to Gartner.

Renesas' MCU market share was 23 percent in 2005, followed by Freescale (14 percent), NEC (11 percent), Infineon (7 percent), Microchip (6 percent), Toshiba (5 percent) and Matsushita (5 percent), according to the research firm.

.....

In the Americas market, Freescale Semiconductor Inc. was the largest supplier in 2005, with 38 percent share. Freescale's MCU sales were $675 million, according to Gartner.

Microchip Technology Inc. was second with $201 million in sales, or 11 percent share. Renesas leapfrogged TI and went from fourth place in 2004 to third in 2005. The Japanese firm had $199 million in MCU sales or 11 percent share, according to the research firm.

Изглежда успяват да продадат някоя друга бройка и извьн Япония.
А под "MCU market share" според мен се разбира целия пазар на MCU, независимо от архитектури и приложения.

Чет Ное 09, 2006 8:48 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
на последната презентация на Microchip показваха едни графики с колко бройки 8-битови процесори са продадени, те бяха на първо място с продадени 1 милиард бройки но като стойност беше нещо от сорта 600$ милиона т.е. средна цена на продаден PIC към $0.60 така че като стойност тези 6% е приблизително точна, всеки може да си направи изводите колко dsPIC PIC24 и прочее продават реално Microchip от тези цифри
това което много ме учудва са Atmel, горките излиза че продават има няма $400 М което е срамота като се има предвид какво портфолио с микроконтролери имат включително ARM-ове

Чет Ное 09, 2006 8:53 pm
Профил
Аватар

Мнение 
HCL написа:
Изглежда успяват да продадат някоя друга бройка и извьн Япония.

сигурно, но вгардено в японски коли, телевизори и прочее, не като микроконтролери за развой както прави например Freescale, Atmel, Microchip

Чет Ное 09, 2006 9:02 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не разбирам разликата. Автомобилната индустрия в Япония да не би да прави порьчки само на японски производители на MCU за благото на нацията.
Ако стояха така нещата нямаше Щатите да порьчват на Infineon електрониката в новите им паспорти. Продажбите са си продажби, ако ще и да се реализират чрез масова продукция на тамагочита.

Чет Ное 09, 2006 9:17 pm
Профил WWW

Мнение 
Баси виното....
Аз прилагам една вярна диаграма. Как трябва да се талкува? Чили правяр най-добрите плодове, а бразилия нищо неможе да направи като хората. Сигурно ми схванахте мисълта.
Та на темата....тук няма аналог. Аз съм чувал че те са много напред технологично. Може би не правя разлика между мцу и дсп.
А за тия ренесас зарибяват от петрекс.

Прикачени файлове:
fruit.JPG
fruit.JPG [ 38.46 KiB | Прегледано 2082 пъти ]
Чет Ное 09, 2006 10:18 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Според мен тези диаграми и Минчо Празников може спокойно да разпише и все ще са верни :wink: , зависи кой метео център му в възложил поръчката.

Пет Ное 10, 2006 12:24 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Така е, хвьрли едно око тук.

http://en.wikipedia.org/wiki/Worldwide_ ... ar_by_Year

Цитат:
Gartner Dataquest Corp. has the longest history as the reference publisher of this ranking and offers independent syndicated research.

Изглежда т.н. Gartner наблюдават тези пазари от години и имат някакьв авторитет в областта. Не виждам какво ви смущава. Renesas не е случайна фирма, напьлно вьзможно е да е на пьрво място по реализирани продажби. В крайна сметка не става дума за това, кой произвежда по-качетвени продукти, а за това кой колко продава. Макар двете неща да са тясно свьрзани :)

Пет Ное 10, 2006 1:14 am
Профил WWW

Мнение 
Ами ако се чете тоя форум, Микроттата трябва да са на послено място ако става въпрос за качество, но всъщност те хич не са, според мен логична изглежда.
Има и руго, на прооизводителите не им пука много колко бройки продават, акоможеха да продават една бройка за 2 млрд щяха да са супер доволни и а продават по една бройка годишно. За тях по важното е какъв оборот правят и какви печалби.
А пък защо толкова се съмнявате в данните за renesas, ако те не са верни и freescale може да се преположи че не е верен, но според мен и те са там някъде. В крайна сметка, всичко това са публични компании, не е никакъв проблем а се влезе на сайтовете им и да се проверят годините им отчети.

Пет Ное 10, 2006 10:03 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща