Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
SHT11 + CRC ?!?! 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение SHT11 + CRC ?!?!
Няко борил ли се е с това чудо, защото по методиката за смятане от документацията CRC-то никога не отговаря с това дето го подава датчика. На два метра кабел, верно че е доста зашумено около него, на 1 минута средно 3-4 пъти му се бъгва интерфейса. Сега го резетвам само като не отговори на командата, ама ми се щеше да е и при грешни данни.

Пет Ное 10, 2006 8:12 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Довечера, като се прибера ще ти постна сорсовете. Аз го бях подкарал на 15 метра без никакви грижи, само дето трябва пъл-ъп резисторите ти да са малки - нещо от сорта на 1к-3.3к. Така ми работеше поне едно 4 г. без никакви проблеми.

Пет Ное 10, 2006 8:27 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Проблема ми не е в работата му, а в това че CRC-то както е описано в документацията нещо не излиза. Пулъпите са стандартните на ПИКльото и сигурно за пореден път ще съжалявам че ги ползвам. Слагането на други не е проблем, ако това ще ми реши грижите с доста честите грешки. Иначе до неговия кабел вървят два с които управлявам контактори и захранването на уреда.
Иначе CRC-то чак на ръка го смятах и проверявах - верно се смята от проц. ама това дето ми идва е некво друго CRC. Освен да са сменили алгоритъма и да не е описано никъде. Във дейташиита дето е за CRC при по-старите версии е имало грешки. Не е изключено и сега случая да е такъв.

Пет Ное 10, 2006 8:56 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Открих грешката и наистина е в документацията. Там пишат че командата влиза в CRC изчислението а по данните дето ги запомних след 6 часово борене открих че НЕ влиза. Е...и гадовете ... :guillotine: Ама вчера се бях панирал и точно това явно не съм се сетил да пробвам.

Пет Ное 10, 2006 9:05 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 4 мнения ]