Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Беларус ИС Фабрика!!!(???) 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Беларус ИС Фабрика!!!(???)
8O 8O 8O
http://www.bms.by
:D :D :D

вижте и това
http://www.bms.by/products/english_2002 ... S2313e.pdf

ако не бяха продажниците и ние можеше да си правим АVR-и

Вто Окт 31, 2006 10:49 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
и кои са продажниците? за Ботевградското чудо ли става въпрос?
тези дето едни диоди 1N4004 не можеха да направят, като почвахме първото си масово производство имахме глупоста да купим 100 000 диода от Ботевград, практиката показа че на около 3% маркировката катод/анод е сбъркана!
там сега има фирма която изнася за 35 М евро платки за европа, аз не виждам нищо лошо да е станало
и не знам за другите но аз лично като чуя за руски (още по-зле - белоруски) полупроводници и ми настръхва косата
тези AVR-и много ме съмнява лукашенко да ги е лицензирал от атмел, кой знае какъв сурогат ще да е те атмелските са бъгливи за белоруските не ми се мисли като сигурно са копирани от инженер на 3 водки

Сря Ное 01, 2006 12:04 am
Профил

Мнение 
ето го и Лукашенко
www.president.gov.by

Сря Ное 01, 2006 12:20 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ама поне се мъчат да правят нещо хората. И в украйна е същото. Не е като в България : Щом работи трябва да бъде унищожено, фалирано, ликвидирано ...

Пет Ное 10, 2006 7:25 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Айде сега пак старата песен за това колко велики бяхме по Тошово време в електрониката и как всичко се затри за да не бъдем конкурентни. Колкото повече се отдалечаваме от 89, толкова по силно става заблуждението, че едва ли не сме затрили Балканската силиконова долина. Смях в залата.

Те сега и белорусците - полупроводници правят. Най - много Путин да накара със закон руските фирми насила да им купуват продуктите на беларусците. Че нали са им губерния. СИВ 2 серия.

Пет Ное 10, 2006 7:57 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Нямам предвид бай Тошово време и колко велики сме били. Мисълта ми е че те поне се опитват и държавата ако не им помага, поне не им пречи. Идеята да се затрие всичко старо никак не е лоша, ако обаче на мястото на старото не оставаше само разруха а се правеше нещо ново. Така както им се присмивате, след 10 години в Бълхария ще има само цигани и руини, а те поне ще имат индустрия най-малко задоволяваща собствените им нужди.

Пет Ное 10, 2006 8:03 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Предполагам си нясно с политическата система в Беларус. Тогава преполагам ти е ясно, че тази фирма ако не държавна, то със сигурност се ползва с държавно покровителство - това по отношение за какво помага и пречи държавата.

А след 10 години - ти наистина ли си вярваш, че тая фирма ще съществува?

Пет Ное 10, 2006 8:30 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Българските полупроводници не бяха върха на сладоледа, но реално погледнато по татово време се печелеше в пъти повече от износ на българска електроника/електротехника.

Кои са фирмите, които заместиха ИзотИмпекс, ДЗУ, ЗЗУ, Ботевград, ЗАЕ, Електрон и т.н. ? Ми няма ги, или има де, някакви пародии на фирми, с 10-15 човека персонал, рядко до 100, понякога правещи над 1 млн. USD оборот на година. Преди 1-2г. гледах едни данни на външо министерство, че влизали годишно около 20 млн. USD от електроника. Ми това са смешни цифри, по малко от примерно това, което дава Станишев да се складира софийския боклук в пловдивско :lol:

Ми коя голяма частна фирма в БГ, не се ползва с държавно покровителство ? Все ще се намери някой да я подпре, я общински съветник, кмет, депутат, министър, цар, Доган и т.н.

Пет Ное 10, 2006 8:59 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Е желаещи да се занимават с електроника явно има, ама къде е тази фирма подпряна от гореизброените люде.

Пет Ное 10, 2006 9:11 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
пирев пак говориш неподготвен, тази българска електроника се продаваше само в братския съветски съюз, колко се е печелило вообще не е ясно то тогава по социалосточеско време не се говореше за печалба защото предприятията имаха една основна цел - да намират на хората в тях работа

тези колоси на глинени крака имаха по 10 000 души работници и по 10 различни директори а не можеха да усвоят (да изкопират) производството на поне едно изделие годишно, всичко което излезеше бе копирано отнякъде - някой да е виждал една оригинална българска разработка по онова време? нека ми припомни че не се сещам

вообще социализъм и пазарно поведение е нещо невъзможно, тези фирми в нормална конкурентна среда не биха изкарали и година

най-интересното е че доколкото разбирам в Китай също има такива фирми и сега!
имам познат който работи в телекомуникационното поделение на Алкател правят хардуер и софтуер за GSM и прочее и една китайска фирма им мъти много водата Huawei (http://www.huawei.com) правят всичко което прави и Алкател но на 1/2 цена - даже мисля че са основен доставчик на вивател,
та когато ходили в Китай колегите от алкател се видели в чудо - HuaWei имала три пъти повече персонал от Алкател, заплатите които получавали служителите на Huawei били като или два пъти по-големи от тези в Алкател и те недоумявали как тогава Huawei изкарва толкова евтини продукити
един китаец им подсказал че Huawei не е случайна компания и там за да започнеш работа трябва или да си гении или родителите ти да са много важни другари, и същите тези родители след това наливали пари във фирмата на правителствено ниво за да има за децата им които работят там
е това ако не е социализъм здраве му кажи, добре че се отървахме от това чудо тук.

Пет Ное 10, 2006 9:17 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Хехехе - въпросната Huawei (каква асоциация ми прави това име не е истина 8) ) е най-големия производител на телекомуникационно оборудване в света. И ако спомените ми за Алкател са верни, че е френска фирма - недей да бъдеш много сигурен, че се различават по нещо и в управлението и във връзкарството :D .

Пет Ное 10, 2006 9:29 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
(каква асоциация ми прави това име не е истина 8) )

недей така че имам един доставчик от Singapore който се казва Gwee Bah Wenhui и колкото пъти ми пиши писма изпадам в такъв смях че всички колеги ме гледат странно

Пет Ное 10, 2006 9:56 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Хехехе - въпросната Huawei (каква асоциация ми прави това име не е истина 8) ) е най-големия производител на телекомуникационно оборудване в света. И ако спомените ми за Алкател са верни, че е френска фирма - недей да бъдеш много сигурен, че се различават по нещо и в управлението и във връзкарството :D .

Бе нещо ме съмнява ХуйВей да пройзвежда повече телекомуникационно оборудване от Моторола например. Пък и много се съмнявам Европа, Америка или Япония да си подбиват сами пазара и да плащат за оборудване на китайци вместо на собствените си фирми. Все пак не говорим за MP3 плеъри, а за държавни търгове, поръчки, синдикати и пр. А това са основните богати клиенти на телекомуникационния пазар. И те решават кой да е номер 1 и кой номер 2.

Аз лично не ги и бях чувал преди да почнат да правят Vivatel. А неофициалната версия за половин годишното закъснение на старта на мрежата, беше точно ХуйВей и оборудването което са ни продали. Ама дали е верно ,един господ знае.

Пет Ное 10, 2006 10:51 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
@Dimitar: Какво точно имаш предвид под "телекомуникационно оборудване"?

Пет Ное 10, 2006 11:11 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Оборудване за изграждане на GSM мрежи. Това, че са най-големия производител на такова оборудване си спомням, че го четох в някакво западно списание (идея си нямам кое точно беше), когато спечелиха търга да доставят оборудването за мрежата на Vivatel.

Пет Ное 10, 2006 11:17 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща