Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Въпрос за програма 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение Въпрос за програма
Така значи имам 1 диск-обикновено Prinko CD-R и имам програми на него,които ми трябват.Проблема е, че диска е надраскан и не мога да си го копирам в компютъра :cry: Преди време бях чел за програма която може да копва такива ЦД-та.Има ли такова нещо и от къде мога да си го дръпна фрии?

Съб Ное 11, 2006 4:40 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
под дос/или Linux с DosNavigator подобна става - проблема е че Виндоса се опитва да прави превю на директориите и ако намери омазан файл - омазва сичко

Съб Ное 11, 2006 5:34 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Теоретично е възможно да се възстанови, но на практика не става. Въртях един леко дярнат диск с филм около 5 часа и накрая нищо не стана. Не помня с ква програма беше, но си спомням, че много зор я намерихме - всичко дето излиза е платено и ще трябва хапче.

Съб Ное 11, 2006 6:01 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Аз пък ти препоръчвам да потърсиш някой познат с cd-rom на TEAC и по възможност да е такова.Аз имам и 4ете сичко, обикновенно приятелите ми дават да им ги презаписвам, ако не могат да си го прочетат :P А иначе знам и друг начин, който не винаги работи.С nero направи едио имидж cd и после го отвори с daemona или с имидж cd-то на nero. Шанса е 50 : 50 на да стане :) А ако nero-то неиска да направи имидж пробвай с WinISO Дано някой съвет да ти помогне :)

Съб Ное 11, 2006 10:31 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение Re: Въпрос за програма
Stanislav написа:
Така значи имам 1 диск-обикновено Prinko CD-R и имам програми на него,които ми трябват.Проблема е, че диска е надраскан и не мога да си го копирам в компютъра :cry: Преди време бях чел за програма която може да копва такива ЦД-та.Има ли такова нещо и от къде мога да си го дръпна фрии?

Хаха , абе те не че са марка, ам се пише Princo :twisted:

shady е прав за teac-ите, НО СТАРИТЕ , т.е от преди 3,4г. Когато TEAC бяха TEAC, и когато Plextor бяха много повече от сегашните (макар и пак по-добри общо взето (демек условна работа) Plextor.

Помня преди 4,5г -> TEAC- xx$ , Plextor -> x2 или х3 имаше дори модели и бяха с повече кеш, големи скорости, изработката ... пфуууу а сега народни цени Plextor - това е като да си кпиш Шевролет от новите малките за 14-16000 лв.
Шевролет, ама за такива пари.

Това е.

Друг вариант взимаш си една DVD записвачка на NEC от серия 4ххх без 455х , защото ЦД-РВ-тата не им ги знам и си готов. ЧЕТЕ ВСИЧКО , какви дискове съм спасявал и то DVD , дран , изпускан на пода и взиман по най-смешният начин - направо паднах. Точно един приятел -"презапиши ми това двд (клипове някакви)" Викам ок и го изпуска и тъкмо да кажа внимателн отой го задърпа по пода да го повдигне и успя де. Викам си замина човече - ама на ... прочете се (даже още не мога да повярвам, беше ужасен - може и късмет да е било хаха :-) , но то тогава беше и новичка записвачката - има си значение).

Та така :-)

Аре успех .... Станиславчо ... :lol:

Съб Ное 11, 2006 10:48 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Maniac, предполагам си запознат с технологията на изработка на дисковете. Нали се сещаш че най малката драскотина на CD отгоре означава край на данните. А отдолу почти винаги не означава нищо. Лазера прави петно около 1 мм. на долната повърхност и самата пластмаса на диска фокусира фърху слоя. Това е именно с цел да се прочитат и надрани отдолу дискове. При DVD нещата стоят доста по добре, тъй като носещия слой не е нито отгоре нито отдолу а е на 2/3 от дебелината на диска (става въпрос за еднослойните - при дву и трислойните нещата стоят другояче). Така че драскотинки отдолу или отгоре при DVD не са фатални, за разлика от драскотинкии отгоре при CD.

Нед Ное 12, 2006 11:18 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Освен това много си зависи от типа на драскотината. Радиални драскотини се понасят относително добре, но виж за концентрични или спирални....

Нед Ное 12, 2006 12:58 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Естествено, но при 0.1 мм драскотина отдолу все пак остават 90% неповредена повърхност за четене. А при такава драскотина отгоре изчезва всичко. С две думи ако на мястото на драскотината диска прозира - забрави да възстановиш нещо.

Нед Ное 12, 2006 1:37 pm
Профил ICQ
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
Изтегли си и пробвай следните програми:
Bad CD Repair Pro
CD Data Rescue
CDCheck
CD-R Diagnostic
CDRoller
CheckFolder
CopyRator
File Salvage
Skopin FileCopier
Super Copy

Пробвал съм да прочета дискове с повредени файлове, но досега без успех.
Все пак нищо не ти пречи да опиташ, ако информацията ти е ценна си струва усилията.
Но ако се опитваш да спасиш софтуер, музика или филми, по-добре се откажи.

Вто Ное 14, 2006 11:29 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 9 мнения ]