Отговори на тема  [ 76 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
кво ше кажете за малолетното килърче? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение кво ше кажете за малолетното килърче?
гледам сега, приказват за онова пишлеме на 9 годинки, дето очистило съсед някакъв (не казаха на колко е бил, явно новината е стара). казаха че са разкрили и друго тежко престъпление от същото лапе - преди година инвалидизирало някакво малко момиченце като го изпраскало с плочка в главата. до сега са си мислили че някакъв психо е виновен, но хлапето им обяснило че са в грешка - халосало момиченцето щото плачело. после разни поети ще ми плещят за "невинната детска душа"...
как мислите, трябва ли да се отстреля малкото изродче?

Пет Ное 17, 2006 8:50 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
Той не се е родил такъв. Човек не се ражда озлобен. Аз чух че баща му го биел за всяка беля.
Ясно е, че от това няма да стане човек, ако бъде на свобода може и нещо много лошо да стане...ама ми изглежда грозно да се "отстреля"

Пет Ное 17, 2006 8:56 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
кво значение има как се ражда човек. и кучетата не се раждат бесни, но подлежат на отстрел. аз всъщност не знам за какво е очистил комшията, но че е ударил момиченцето щото е плачело мисля е достатъчно.

Пет Ное 17, 2006 9:12 pm
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Освен че баща му го е пласкал редовно било е и голям фен на компютърните игри. Както колегата казва яко контра. Иначе е очистило другото хлапе на 8 с камък в главата. Бе тва насилие в игрите много влияе на децата аз си спомням преди 12 години гледахме кеч по видеото и здраво се млатехме тва задушаващти тръшвания тва трошене на вратове сега като се замисля хубаво че не сме се изпотрепали. Сега децата си мислят че ако убиеш някой и рестартираш и тои пак ще е срещу теб.

Пет Ное 17, 2006 10:42 pm
Профил
Аватар

Мнение 
децата правят разлика между играта и реалния живот. верно че някой път стават сакатлъци, например преди 20тина години някакви пишлемета бяха обесили друго, играейки си на обесването на васил левски. обаче в кънтара няма камъни, а това явно е любимия му метод. а с кънтър и без кънтър, все тая - децата обичат да играят на войници, дали ще е с компютър или със пръчки няма значение.

Пет Ное 17, 2006 10:52 pm
Профил

Мнение 
Имаше един много силен филм. Мисля, че се казваше "Господарят на мухите" . Този е един от филмите, които ми помогна да изоставя илюзиите си относно човешката същност.
По време на втората световна война английски деца от аварирал кораб попадат на остров без нито един възрастен. За 2-3 дена се формират групи . Стига се до убийство, в края на филма започва открит лов на вещици ,докато в последния момент се появява капитан на кораб, който да ги спаси.

Децата могат да бъдат много жестоки, особено към по-слабите, по-особените, по-умните ако щете. Могат да бъдат по-жестоки и от възрастните, защото не са си изградили по-сериозни социални здръжки. Възможно е и да не осъзнават сериозността на престъплението, което са извършили. Не могат да направят граница между игрите и сериозните си постъпки.
Средата може да подпомогне или тушира тези наклонност в децата. Ако няма непрекъснат контрол от възрастни, още повече, ако децата са свидетели или потърпевши на насилие, вероятността тези наклонности ще се проявят в детството или по-късно е почти 100%.
В немалко семействата насилието присъства, в много училищата учителите нехаят , в междучасията не се осъществява контрол и стават страшни неща. Такива, каквито не биха хрумнали на възрастен.
Има и друг полюс - самочувствито на деца на новобогаташи, които не са получили нормално възпитание и които си мислят , че всичко им е позволено. Помня едно отдавнашно изследване във Франция, че най-често и най-грозните изваращения стават в елитните училища. Напоследък по нашите телевизии започнаха да дават репортажи и анализи на много такива случки.
Нищо ново под слънцето.
И накрая една случка от моите патила.
Като бях студент в София, за известно време бях на квартира в .. нека го нарека едно семейство. Бащата полицай го беше убил по погрешка негов колега. Майката проста от където и да я погледнеш. Големият син- възпитан от улицата често я биеше. Малкият син две години лятото беше ходил на детски лагер и по неговите думи - там станал човек. Горе- долу свястно момче беше. Та веднъж като бяхме сами, майката въздъхна:
- Брей - какви деца са се паднали на твоите родители - голям късмет са имали!

Пет Ное 17, 2006 10:58 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
Имаше един много силен филм. Мисля, че се казваше "Господарят на мухите" .

Аз съм чел книгата и макар да не помня подробности, ми е останало в главата точно това - колко бързо падат някои задръжки у нас хората, когато имаме "свобода". И това очевидно важи и за децата. Никой от нас не учи децата си да са лоши, нали?? А като пропуснем да ги научим на нещо и има две възможности - добра и лоша - коя избира детето? Изобщо не ми се почва разговор на тази тема...

Пет Ное 17, 2006 11:38 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Децата могат да бъдат невероятно жестоки. Това се знае. Въпроса е какво можеш да направиш с едно такова дете. Ясно е че няма да го убиваме. Но от това нормален човек не виждам как може да стане.

Пет Ное 17, 2006 11:47 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
От позицията на младостта си и неувяхналите спомени от нея се сещам за изключители жестокости към животни които съм виждал причинени им от мои връстници. Просто тогава животните котета костенурки бяха слаби сега самие хора са.

Съб Ное 18, 2006 12:18 am
Профил
Аватар

Мнение 
.

Последна промяна на Чет Авг 23, 2012 5:46 am, променена общо 1 път

Съб Ное 18, 2006 1:16 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
@zaphod Съгласен ли си ти да го "отстреляш" собственоръчно? И още един въпрос какво би направил ако ти беше на мястото на бащата на момчето?
При тези модели за поведение, които заобикалящия свят дава на децата мисля че днес малко бащи могат да бъдат сигурни че това няма да се случи и с техните деца. И предпазната мярка не е само контрол и постоянен контрол. Контролът може да подтиска и задържа или направо да мотивира към противопоставяне и не е достатъчен за възпитанието на детето. Щото там където липсва светлина се настанява тъмнината и с нищо не можеш да я спреш, подтиснеш или задържиш освен със светлина.
Добре ясно ми е че zaphod веднага ще скочиш готов "да го отстреляш". И какво? Това какво ще бъде? Прочистване? Назидание за другите невръстни малки изродчета? Начесване на собствената краста? Или избиване на някакви лични комплекси?

Между другото струва ми се че "малкото килърче" изповядва доста сходни идеи със идеите на zaphod. Съвсем сурово животински е очистило по-слабия и недъгавия. Просто прочистване в природата. Кажи сега zaphod дали не пусна темата за да ни покажеш твоите принципи в действие?

Съб Ное 18, 2006 1:23 am
Профил

Мнение 
Въпреки че в компютърните игри лесно се отнема живот, се съмнявам че те са причината за такова ненормално поведение. По скоро проблема е в мизерията и тежкия живот заради които слабите хора си го изкарват на децата си.
Много зачестиха в последно време агресиите при хлапетата. От няколко години какви ли не страхотии се показаха. И аз се питам дали не може това да се случи и с моите деца. Убеден съм, че тоталния контрол, забраните и боят не водят до добро. Нормалните отношения и доверието към хлапетата са най добрия подход, но за да бъдат поддържани родителите не трябва да се намират в безисходица или да са оскотяли от мизерия.
Като че ли няма изход. Поколение след поколение се предава неспособността за нормално общуване.

За отстрел и дума не може да става, но хлапето вече е убиец и много се съмнявам, че има институция която може да го направи нормален човек.

Съб Ное 18, 2006 8:12 am
Профил

Мнение 
Цецо написа:
Децата могат да бъдат невероятно жестоки. Това се знае. Въпроса е какво можеш да направиш с едно такова дете. Ясно е че няма да го убиваме. Но от това нормален човек не виждам как може да стане.

Какво ще стане ли?
Ще се грижат за него докато могат. Като стане пълнолетен ще направи 2-3 по-големи бели. Може и убийство, защото същността му ще изисква жестокост. За една от белите ще го хванат, ще го тикнат в пандиза, а там другите затворници могат да му видят сметката и повече нищо няма да се чуе за него.
Друга процедура съвременното общество не е измислило.

Спомням си един друг английски филм - Портокал с часовников механизъм. Бъркаха в мозъка на жестоки престъпници и ги правеха на безхарактерни ангелчета. И тоя вариант не е добър макар, че знае ли човек?

Съб Ное 18, 2006 9:26 am
Профил
Аватар

Мнение 
Zdrav написа:
@zaphod Съгласен ли си ти да го "отстреляш" собственоръчно? И още един въпрос какво би направил ако ти беше на мястото на бащата на момчето?
При тези модели за поведение, които заобикалящия свят дава на децата мисля че днес малко бащи могат да бъдат сигурни че това няма да се случи и с техните деца. И предпазната мярка не е само контрол и постоянен контрол. Контролът може да подтиска и задържа или направо да мотивира към противопоставяне и не е достатъчен за възпитанието на детето. Щото там където липсва светлина се настанява тъмнината и с нищо не можеш да я спреш, подтиснеш или задържиш освен със светлина.
Добре ясно ми е че zaphod веднага ще скочиш готов "да го отстреляш". И какво? Това какво ще бъде? Прочистване? Назидание за другите невръстни малки изродчета? Начесване на собствената краста? Или избиване на някакви лични комплекси?

Между другото струва ми се че "малкото килърче" изповядва доста сходни идеи със идеите на zaphod. Съвсем сурово животински е очистило по-слабия и недъгавия. Просто прочистване в природата. Кажи сега zaphod дали не пусна темата за да ни покажеш твоите принципи в действие?

дали съм съгласен да го отстрелям собственоръчно? предполагам че да, да са живи и здрави еколозите за това. тука малко ще се отплесна - какво общо имат еколозите? знаете че екоистерията не е нова, доста отдавна по медиите текат шитовете които раждат болните им (и не много пълни) галви, включително и по времето на соца вече бяха на мода. та аз израстнах тогава, и благодарение на глупостите им съм порядъчно увреден - днес не мога да заколя агне, обаче при вида на убит човек не се впечатлявам особено. така се получава, когато човек израстне четейки екопростотии - как сме убивали майката природа и как сме били като раково заболяване за нея. ето защо особено се дразня, когато хората тръгнат да разсъждават по "логичните" и "очевидните" пътища, и за подобни новини обвиняват игрите и филмите с насилие. така че може и да си напълно прав във предположението си, че малкото килърче е мое копие... макар че не бих заложил голяма сума на това.
относно въпроса ти, какво бих направил на мястото на бащата? разбира се че ще защитавам детето си, без оглед дали е килърче или не. по-добре хиляда чужди мъртви, отколкото едно мое.
а какво ще постигнем ако го очистим - "Прочистване? Назидание за другите невръстни малки изродчета? Начесване на собствената краста? Или избиване на някакви лични комплекси"? ами същото което постигаме като избиваме бесните кучета - сигурност че няма да нападнат пак. аз не виждам във убийството по провинение някакъв висш морален акт, както разните му там увредените юристи, философи, и всякаква подобна паплач - гледам чисто рационално 1<2. това пишлеме прави рецидив, така че няма никакъв повод за умуване. дори мисля че за професионален килър няма да върши работа като порасне, понеже е раздразнително и избухливо. така че няма никаква причина да се оставя живо, освен разбира се разни "висши морални съображения", с които дори гъза си не бих обърсал, понеже ще го изцапам повече.
някои биха казали че малкото не е истинския виновник, а родителите му. ок, нямам нищо против, мисля че и те трябва да намажат ножа, но малкото да се оставя живо е пълна простотия.

Съб Ное 18, 2006 10:51 am
Профил

Мнение 
Търси се тартор за таен наказателен отряд "Чисто общество".

:twisted:

Съб Ное 18, 2006 11:41 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 76 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща