| Автор |
Съобщение |
|
ALF
Ранг: Минаващ
|
 manuals!?
Може ли някои да ми ,даде повечко мануал за асемблер, че сам закучил на някои места и немога да намеря литература да чета. Предварително благодаря
|
| Нед Ное 19, 2006 2:10 am |
|
 |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Аз мога да ти дам няколко за асемблер за трактори, ама кажи за верижен ли искаш или за колесен  .
|
| Нед Ное 19, 2006 3:42 am |
|
 |
|
VSU
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Авг 14, 2005 1:08 pm Мнения: 433 Местоположение: Казанлък
|
ALF да беше споменал и за какъв процесор ли  то Димитър за това те бъзика
|
| Нед Ное 19, 2006 4:30 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Какво ще рече mnuals за асемблер ...... ако си закучил на някакво място значи си почнал, а щом си почна значи имаш остатъчно инфо, не вярвам да гадаеш оп кодовете по фазата на луната .... ова кеото ти трябва е описанието на контролера който ползваш, което се предполага че имаш, и там са ти е описано всичко, асм, регистри и т.н.
|
| Нед Ное 19, 2006 10:49 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
man as е добро начало
|
| Нед Ное 19, 2006 12:46 pm |
|
 |
|
ALF
|
просто питах за някви книги които да ми варшат работа като за начинаещ, не е нужно да иронизирате толкова, главно с 16F819 се ползва при мен, трябва ми просато име на учебник, или ако има онлине някаде за теглене пак става, мерси!
|
| Сря Ное 22, 2006 2:16 pm |
|
 |
|
VSU
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Авг 14, 2005 1:08 pm Мнения: 433 Местоположение: Казанлък
|
Виж не е нужно да се сърдиш при така зададен въпрос можеше да запиташ имам проблем с асемблер за ПИК .... търся информация това какво е и това и това. Ха сега задай въпроса си както трябва за да получиш и отговор както трябва а иначе информация в ПДФ на ПИКа колкото искаш на МПЛАБА има хелп подробен примери на асемблер колкото искаш 
|
| Сря Ное 22, 2006 2:48 pm |
|
 |
|
aquariumbg
|
Ето ти линк: http://www.mikroe.com/en/books/
Те са за простосмъртни като теб и мен.
|
| Сря Ное 22, 2006 3:23 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Там книгите са за бейсик и едната е с по-общ характер. А знаеш какво е мнението на повечето хора тук за бейсика  .
ALF сега вече "трактора" е ясен  - винаги съм казвал, че по-добър учебник от datasheet-а на съответния процесор няма. Затова най-добре си го изтегли от сайта на майкрочип и ако нещо не ти е ясно питай - така ще е най-добре. Съответно всичко свързано с контролери, процесори и компютри се учи най-добре ако имаш реален проблем за решаване, а не просто ей така. Затова измисли си проекта, вземи datasheet-а и ако има конкретни проблеми питай, ние ще помагаме. Сега друг е въпроса ако имаш проблем с английския - тогава първо се постарай да напреднеш с него поне малко. Повярвай ми - полза от книги на български няма да имаш никаква, ако си решил да се занимаваш сериозно - ако си решил да е като хоби, тогава може и с книжката на "млад конструктор" да минеш  .
|
| Сря Ное 22, 2006 5:33 pm |
|
|