Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
рекордна глоба за EVN 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
И E.ON явно не се цвете за мирисане: http://dnes.dir.bg/2006/11/21/news973084.html

Не разбирам с какво се разчупи монопола на НЕК :) И защо трябва точно такава стока, като електрическата енергия да се продава от посредници, при това чужденци ( е може и Доган да маже от меда ), които не са си мръднали пръста за нищо. Че дори се крият и договорите от обществеността, а в крайна сметка енергото е построено със средства генерирани от труда на нас или нашите родители. Разбирам да няма монопол, ама както преди 2-3 седмици EVN ми се уакаха на таблото, да се обадя на следващия доставчик и да им духна под опашката. Само, че на кого ? E.ON дали ще ми дръпне кабелче от Варна ? И тези 135V от Варна до Пловдив няма ли да станат 12V ? То по-добре акумулатор :lol:

Как си разтурихме за 15-тина години държавата, тцъ-тцъ, да се чудиш и маеш, що за идиоти ни управляват, и останалите, още по-големи идиоти, дето избират първите идиоти. Не бих се учудил, ако след 31.12.2006г. се въведе режим на тока или ако искаш ток, плащаш преференциално по 50-60ст. kW-та.

Последна промяна на Сря Ное 22, 2006 1:13 am, променена общо 1 път

Сря Ное 22, 2006 1:07 am
Профил WWW
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Връзка към официалния платежен баланс на EVN. Не е малка компания - стойността й е над 2.7 милиарда евро през 2005-06 година.
Не знам как е в Европа, но поне в САЩ публично търгуваните на борсата фирми, каквато е и EVN, са натиснати да са доста прозрачни в паричните си отношения - публикуват много документи, вадят доста финансова информация на показ... Не знам що така се крият договорите.

Сря Ное 22, 2006 1:13 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
А, и също така всеки от нас може да си топи пръста в кацата с меда от успехите на EVN - просто трябва да се закупят известен брой акции на компанията :-). Печалбите са към 5 евро на акция (като цените на акциите са варирали между 65 и 99 евро) за първите девет месеца на 2006-а година. Т.е. печалба от 5.1-7.7% за 9 месеца или грубо 6.8-10.3% годишно, което е около средната очаквана.

Сря Ное 22, 2006 1:14 am
Профил WWW

Мнение 
Модела на Vlado приведен към действителноста в БГ, купуваш си акции на EVN, упуваш 1 калорифер поне 10 kW , на тъщата поне 3, на всеки съсед подаряваш по един, режеш тръбите за парното и взривяваш газопровода, поучваш всички познати как е по изгодно да с етоплят на ток, наемаш частни едективи да изловят крадците на ток, и частни биячи да гинакарат а си платят. Чакаш от всички тия мерки акциите да се качат поне с още 1-2 % ... за съжаление EVN обявява още по големи загуби .кражби няма .. е и приходи няма, пък и а има кражите са повече ...... в US компаниите са принудени, а и тм наистина са публични, в ЕУ май не е така, тук публичните компании не с езане коко са публични, всички тия АД .. колко човека имат акции в АД-то, споре мен 10-на, 5 от които снватели, 3 банки които финасират АД, 2 тарикати които също са си напраивли АД и си разменят акции, като картинки от дъвки турбо.
Европа ще става все по непрозрачна, трябва да се отклоняват огромни суми за да крепят евробюрократите и глупостите им., в моента злупотребите са за милиари, ева ли ще намаляват.

Сря Ное 22, 2006 1:56 am
Профил
Аватар

Мнение 
@ToHu: Аз споделям моята гледна точка :-). Не знам много за борсите из Европата, но се опитвам да ги сравнявам с познатите за мен и най-важното, логични неща. Но явно там не е така като в Америка все още - и това поне за борсата и компаниите, търгувани на нея, като че ли е по-зле.

Сря Ное 22, 2006 3:00 am
Профил WWW

Мнение 
Ами това не е правило за цяла европа, и тук има компании които са доста прозрачни, но като че ли като цяло не предоставят толкова информация като публичните компании в САЩ. А за българия няма да говорим, аз съм склонен да мисля че дори тези които публикуват нещо, публикуват нещо коеот н атях им харесва, и никой не може нищо да им каже.
Принципно публичната компания като таква не може да откаже подобен род информация, тя затова е публична, ноот друга страна мисе струва в европа повечето публични компании не са съвсем публични.

Сря Ное 22, 2006 11:19 am
Профил
Аватар

Мнение 
Не мисля че в Европа има публични компании. Но и в УСА не всички са публични. Има много компании които не листват на борсата и общо взето финансите им са пълна мъгла. Но и никой не ги закача, защото акциите им са за вътрешна употреба и външните хора не ги касае.

Сря Ное 22, 2006 2:58 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
баш-ефенди регулатора

Прикачени файлове:
shushelov.jpg
shushelov.jpg [ 4.63 KiB | Прегледано 2144 пъти ]
Сря Ное 22, 2006 3:49 pm
Профил
Аватар

Мнение 
На снимката ми изглежда ми като човек на 5-6 ракии и/или една ока вино , 2-3 пържоли тип фуражка, с гарнитура малки пържолки ... Леко, ама съвсем леко зачервен от изпитото, със замаян поглед :drinkers:

Сря Ное 22, 2006 4:53 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Тоя ми е много противна личност. Имам чувството че е адски некомпетентен, всъщност направо прост.

Сря Ное 22, 2006 6:05 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ами кво му е на регулатора, за него е важното да регулира м-у правилните порции комисионни, пържоли и вино, едното ако вземе да става в повеч идва време да включи функцията за регулиране . и тва е ... всичко е отрегулирано, повече няма на къде.

Сря Ное 22, 2006 8:13 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Тоя ми е много противна личност. Имам чувството че е адски некомпетентен, всъщност направо прост.

Тук сме на едно мнение - и за регулировчик не става!

Сря Ное 22, 2006 10:25 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 27 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2