Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
GSM report system 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
Ама как до къде съм я докарал,доникъде разбира се. От 5 години стоя на едно място щото съм зает да са заяждам с начинаещите и да спирам устремения им и неуморен растеж :)

Ти сигурно се изживяваш като източник на положителна енергия. Можем да впрегнем също тая енергия в електроцентралите и все пак нали е положителна ще е по качествена и ще стига за всичко :)

Ама що така освен като един мързелив начинаещ и източник на мързел не успявам да те видя :)

Че учете C то момчета ако искате да програмирате микроконтролери без него сте заникъде. Много повече от мигалка за светодиодчета няма да можете да постигнете с с разни езици от високо ниво. Просто не са за тая работа. Виж за PC става но там хавата е друга и не се мъчете да правите аналогия.

Пон Ное 27, 2006 7:03 pm
Докладвай
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Отговори с цитат
Мнение RE
Привет приятеля,
Чета постовете и ми се ще да не бях пускал нито един.
Бих искал да ви кажа само едно ХАЙДЕ СТИГА вече сте се карали. Не обичам хората да се карат и заяждат помежду си това не води до нищо добро.
Направих грешка извинете. има българска поговорка която гласи: "За всяка грешка има прошка". Ако ще съм причината тук да всявам заяждане, имам предложение нека модератора да ми изтрие акаунта.

С Уважение Линоко

Вто Ное 28, 2006 8:20 am
Докладвай
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
спокойно линоко, светът е шарен и хората различни (и слава богу иначе няма да има материал за естествен подбор)
просто имай предвид като пишеш че още 1000+ очи могат да прочетат и проверят каквото си написал и повечето хора тук с това си изкарват хляба и се връщат от там където сега си се запътил и са минали по същите пътеки по които ти сега вървиш ;) няма лошо че си намерил готов код и си го модифицирал но не пиши че е твой защото както видя много хора разбраха откъде си го взел, това ги раздразни
айде споко и продължавай да търсиш и споделяш :) това е интересното на форумите, 1000+ очи винаги могат да видят нещо което ти е убягнало

Вто Ное 28, 2006 10:02 am
Докладвай
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Отговори с цитат
Мнение Re: RE
linoko написа:
Привет приятеля,
Чета постовете и ми се ще да не бях пускал нито един.
Бих искал да ви кажа само едно ХАЙДЕ СТИГА вече сте се карали. Не обичам хората да се карат и заяждат помежду си това не води до нищо добро.
Направих грешка извинете. има българска поговорка която гласи: "За всяка грешка има прошка". Ако ще съм причината тук да всявам заяждане, имам предложение нека модератора да ми изтрие акаунта.

С Уважение Линоко

Приятел спокойно , нов си във форума и не знаеш за навиците на някои хора които убиват желанието на начинаещите
да питат. Аз по принцип напоследък избягвам да питам за каквото и да било и то от страх да не ме нападнат "хиените" с коментар за кой колко знае и т.н., Да не говорим за това че ако питаш нещо свързано с PIC и веднага темата отива в кереча , и то за това че се разводнява с вечния спор тук PIC vs всички останали .

@Никола Можеш ли да ми кажеш на какъв език ще пишеш след като резултата е един и същ -> *.hex
А това кой за колко време ще го напише си е просто опит.

Вто Ное 28, 2006 10:04 am
Докладвай
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
valioman написа:
....

@Никола Можеш ли да ми кажеш на какъв език ще пишеш след като резултата е един и същ -> *.hex

Мдамм. Другият интересен въпрос е, колко голям ще е кодът и за колко време ще се изпълни. Щото разликата между C и BASIC не е толкова малка, колкото е напр. м/у коментари, писани на български и на английски. :idea:

Добре е, преди да се пише, да се посъбере малко статистика.

Вто Ное 28, 2006 11:53 am
Докладвай
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Отговори с цитат
valioman написа:
Приятел спокойно , нов си във форума и не знаеш за навиците на някои хора които убиват желанието на начинаещите
да питат. Аз по принцип напоследък избягвам да питам за каквото и да било и то от страх да не ме нападнат "хиените" с коментар за кой колко знае и т.н., Да не говорим за това че ако питаш нещо свързано с PIC и веднага темата отива в кереча , и то за това че се разводнява с вечния спор тук PIC vs всички останали .

Точно за това и аз говоря ! :evil:

Вто Ное 28, 2006 12:26 pm
Докладвай
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
bateAz написа:
Мдамм. Другият интересен въпрос е, колко голям ще е кодът и за колко време ще се изпълни. Щото разликата между C и BASIC не е толкова малка, колкото е напр. м/у коментари, писани на български и на английски. :idea:

Добре е, преди да се пише, да се посъбере малко статистика.

Ясно но не мога да разбера защо вие специалистите все се опитвате да наложите вашия начин на работа , еми щом има различни компилатори , те да му мислят за големина на код и т.н. но по принцип идеята е еднаква и щом си успял да я реализираш мисля че начинът по който си успял не е от значение.

@бате погледни постовете през последните седмици и ще видиш че повечето са от рода на : Виж в Гооглето..... ,.. чети...
, не мързелувай и т.н. еми в крайна сметка форума не е е ли за задаване на въпроси било то и тъпи (за което си има раздел Академия) и да се получава смислен отговор.
Преди година в постовете винаги имаше даден код за пример но напоследък ВИЕ специалистите не сте помогнали с подобен пример изобщо.
Еми как един начинаещ който иска да ВИ подражава в писането на програми да успее като не е видял какво пишете :)

Извинявам се толкова offtopic но ме вбесява държанието на ВАС професионалистите към нас момченцата дето се опитваме да научим нещо ново и то без прословутото GOOOOOGLE и четене на проекти на братушките .

А и щом толкова спорите за това че някой е преписал нечий код има си начин за защита : Патент . Има една поговрока за лудия и зелника .

Поздрави!!!

Вто Ное 28, 2006 12:31 pm
Докладвай
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл

Отговори с цитат
Мнение 
ааа момчета ,не му обръщаите внимание на този,не го ли видите че по цял ден седи само в нета и освен да се заяжда друго не прави.оставете го да се развива,аз неговите постове изобщо не ги чета от доста време.

Вто Ное 28, 2006 1:35 pm
Докладвай
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
bateAz
Преди време (миналата зима) във няколко теми си организирахме мерене на компилатори.
Според резултатите скорост на изпълнение, Брой заангажирани променливи променливи, Дължина на код.
Протона по нищо не отстъпва на ц комнпилаторите за ПИКОВЕ. А при някои приложения првъзхождаше със 10-20%.
Тези неща аз предваретелно си ги бях проверил сам. Но провокирах Ц-мистите за да видя дали не пропускам нещо. След това взех и реализирах решението да го купя.
Защото ако при равни други условия печеля време печеля повече от пари.

Държа да напиша че:
Намирам първото ти включване на тази тема което е първо не тук а по принцип въобще е първо за съвсем уместно за разлика от много други постове на съвсем малко други хора.

А за офтопика на офтопика тази теза я нимарам много сполучлива.
Еми как един начинаещ който иска да ВИ подражава в писането на програми да успее като не е видял какво пишете.

Вто Ное 28, 2006 1:51 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
Ето и Gogo55. Нашия прословут спец по Atmlel. Казал съм ти че засега имаш потенциал да пишеш само в академия и то да задаваш въпроси. До толкова ти стига мозъчето. Това не е нито академията нито е въпрос.

valioman нета в последно време изобилства от код и свободни проекти. Който иска да се учи го прави.
Който е задавал конкретни въпроси му е отговаряно.
А и нали се сещаш че никой не е длъжен да си губи времето да помага.
В този форум се помага почти винаги. Ако нещо те интересува задай си въпроса конкретно за да може да ти се отговори с няколко изречения. Ако си мислиш че някой ще изпише един ферман за да помага.....
И целата на форумите е по скоро взаимопомощ а не помощ. Така че гледай първо ти с какво можеш да помогнеш на останалите пък тогава питай за помощ. Или не ти харесва така? Къде къде по лесно е да чакаш нялой да ти помага.

Вто Ное 28, 2006 2:00 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Мнение 
Nikola Kirov написа:
Ето и Gogo55. Нашия прословут спец по Atmlel. Казал съм ти че засега имаш потенциал да пишеш само в академия и то да задаваш въпроси. До толкова ти стига мозъчето. Това не е нито академията нито е въпрос.

когато станеш собственик на форума тогава можеш да казваш кой да пише и кой да не пише,до тогава си гледаи телевизорите и заяжданията,във последното маи само те бива!

Вто Ное 28, 2006 2:05 pm
Докладвай
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
Румене освен всичко си и късопаметен.
Последния пример които даде беше код дето не прави нищо тоест резултатите от изчисленията не се използваха за нищо. Нормалните компилатори,тогава ти тръгнах по акъла и написах същото като твоето на C и IAR,хващат това и изключват излишния код. В случая цялата сметка :) А твоя прословут протон си го компилира като пич и не му дреме че резултата от сметките не се ползва. А това е много простичък тип оптимизация. Той нея не може а какво остава за по сериозните оптимизации. Кажи ми ти малоумен ли си просто или забравяш неща които не ти харесват?

Вто Ное 28, 2006 2:06 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
Gogo55 написа:
Nikola Kirov написа:

когато станеш собственик на форума тогава можеш да казваш кой да пише и кой да не пише,до тогава си гледаи телевизорите и заяжданията,във последното маи само те бива!

Gogo не се възползвай от прекалено широките разбирания на Реконструктора за демокрация.
Засега мястото ти е само в Акадмия и ако обичаш не драскай по останалата част.
Толкова простотии си изписал тук че всеки тук те е разбрал колко ти са възможностите. Тук не можеш да се правиш на повече отколкото си.

Вто Ное 28, 2006 2:15 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
Това една от принципните разлики между Бейсик и Ц.
При Ц-то се набутват купища библиотеки в началото и компилатора после маха излишното.
При Бесика всяка команда си е оптимизирана и се компилира сама за себе си.
Щом е написана от човека значи трябва да се компилира и изпълни.
В това отношение идеологията е като асемблера.
Все едно микрочипския асм. компилатор да ви бастиства комнди щото е решил че няма нужда от този ноп :wink:

Има нива на оптимизация които се занимават със прехода между командите.
Например ако последната команда накрая е направила нещо.
Дето го прави следващата в началото.
Едно и същото нещо не се прави два пъти.
И т.н. 6 нива на оптимизации.

п.п.
Не го обсъдихме тогава защото реших че след минута две като се освестиш от загубата ще разбереш че е нормално да е така.

Вто Ное 28, 2006 2:36 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
Ако можеше да осъзнаеш глупостите които си написал щеше да ги изтриеш веднага.

Вто Ное 28, 2006 2:39 pm
Докладвай
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща