|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:21 pm
PIC 16F877 ..EEPROM проблем
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Като гледам става при спиране май, влиза в процедура за запис в на константи и пише нещо ....  ..гадничко .. сложих да забрянява писането но едва ли ще има полза, то ми стартира самата процедура за писане, т.е. тя ще си разреши писането .. тъпня ...
|
| Пет Фев 04, 2005 5:42 pm |
|
 |
|
ToHu
|
 РЕШЕНИЕ :)
и почвам да мисля че самия компилатор нещо се бъгва ... той прави една глупост прогрмата ми започва от адрес 1800 и при самото стартиране на адрес 0001 той зарежда PCLH .. за да премине към тая страница ....
п.с. Както винаги задмониторното у-во е проблемно, от два вчера тествам с развойния процесор който е с бутлоадер ... да де ,.. ама кой да се сети че там BOR никой не го е пускал .... и се чудя що не ще да работи .. и що прави магарии .. а и самия бутлоадер сигурно свини нещо .... с него сиимампроблеми отдавна .. ама така е ... мързела .. да не ги пиша на програматора ......
сега ми се появява друг станен и съвсем обясним ефект, направил съм го така че ако открие BOR да стои и да чака POR иначе седи и си чака, чака и си седи, WDT го рестартва но той пак си чака POR .. и всичко хубаво, но ако е пик, или просто за малко изключиш захранването тъпия кондензатор явноне се разрежда под 2 V ... и не може да се генерира POR ... дали да го оставя така .... или да го махна това чакане на POR .....
|
| Пет Фев 04, 2005 5:45 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Точно същият проблем имах!! Сменя се когато си иска - без да правиш запис!
И точно с ресет чип се оправи - струва 60 ст.
От Футурел на 7-ми км. са много добри!
Пробвай просто!
|
| Пет Фев 04, 2005 6:40 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е орпавих го аз ... като се бусне BOR се оправя. То при мен не е защото не се пише, аз го виждам как отива там, че си и връща съобщение за успешен запис даже  .... освинвало се е при спадане на захранването, а аз колкото и да го вклучвам BOR през бутлоадера то не се е променяло ....
Иначе . за външен ресет не знам, но power fail си струва да се сложи, голям пропуск че не съм го предвидил, а той обикновенно и с ресет си върви ....тоя BOR не е лоша идея ама ... глпаво са го направили, можеше вместо ресет да дава прекъсване, но както и да е, оправиха се нещата, но за всеки случай тиа дни ще пусна един да поработи 10-20.000 пъти при прекъсване на захранването да съм сигурен че всичко е наред.
|
| Съб Фев 05, 2005 5:52 am |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
E точно затова предпочитал аз да си правя мониторинг на захранването. Щото иначе научаваш за проблема следварително, та и по-късно. Естествено, че единственото правилно решение е това, което навреме те предупреждава, та да имаш време "да си легнеш" както трябва - да спасиш каквото трябва във флаша, да кажеш няколко думи за "лека нощ" на комшиите и на периферията. А не да ти дойде ресета като епилептичен припадък!
|
| Съб Фев 05, 2005 1:17 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Да де .. и аз така правя където има смисъл .. просто тук не съм разрешил BOR, за конкретното приложение това е достатъчно, иначе като има нужда си слагам и външен ресет и външен PF, но на това не му трябва, ама пусто и кой да погледне как са записани процесорите ... бях го оставил ръчно да се задава заради развоя, и всички "екстри" бяха изключени, сега си ги конфигурирах както трябва да са.
|
| Съб Фев 05, 2005 1:43 pm |
|
|