Отговори на тема  [ 66 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5
без коментар 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
на мерцедасе му сменят 3 радиа вече. ганционно.
първото буквално изпичаше CD-тата. второто му гаснеше дисплея. трето пък си сменя станциите. е, поне свири 8O
за двете смени се чака по месец, щото трябвало доставка (балканстар). трябва да отидеш един път да видят, че има проблем, после - втори път да оставиш колата и после трети - да си я вземеш. имам гадното усещане, че връткат радиата от една кола на друга, но може и качеството да е такова наистина.
за мен хубата кола е тази, за която ще трябва да търся сервиза на картата, ако ми потрябва.

миналата година в япония ми дадоха да карам един скайлайн.
покрай общия стрес, мина цял месец преди да разбера какво точно са ми дали
това там минава за относително нормална кола. малко е неудобна, че е двувратка, но пък и аз я карах сам през цялото време.
като качество на изпълнение може да се сравни с какво си искате. аудио системата беше bose.
е, GSP-а беше на японски само. голям проблем, щото не можеш да въведеш какво търсиш. а без GSP си като хензел и гретхен - нищо не можеш да намериш.
та се налагаше все някои да идва да ми въвежда адреса, ако трябваше да ходя някъде. добре, че можеше да се изключи звука, че непрекъснато ми се караше.
но за 6 месеца само веднъж се мерна някакъв уорнинг с код на таблото, ония се обадиха в сервиза и им казаха "споко, карайте си".
освен бензин не съм правил нищо. даже не се наложи да я мия (не че знаех къде)...

та там също има магазини "за 1 лев", т.е. за 100 йени (около 1.40лв), пълни с китайски стоки (разбира се).
но стоките нямат нищо общо дори с това, което се продава тука в метро или била.
на мене ми се наложи да си напазарувам бая покъщнина, защото там представата за обрудване е съвсем друга.
чиний, чаши, вилици, свещници и др. подобни - всичко по 100Y. за сравнение едно кафе от автомат е 150, а бира в заведние е 500.
при това доста хубави. жалко, че трябваше да изхвърля всичко, като си търгвах.

Пет Дек 01, 2006 8:43 pm
Профил
Аватар

Мнение 
след 20 години може петрола да е свършил така че и да издържи 20 години колата пак няма как да я караш
интересно какво ще се прави тогава с толкова ненужно желязо? представям си колко коли на бензин има по света в момента

Пет Дек 01, 2006 8:45 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ще ги прехвьрлят на батерии :D
Скоро четох статия за едно "технологично рали" и на снимките автомобильт на Mitsubishi си беше чисто Evo. Модернизирали го в последния момент, явно са нямали време или желание да спретнат някоя нова количка. Change на Engine-а и готово. Колата не беше хибридна и ми се вьртят някакви скорости от порядька на 120km/h, друг е вьпросьт колко време я поддьржат тази скорост без презареждане, ама и в тази сфера има сериозен research в момента. EDLC производителите се чудят как да вдигнат допустимите температурите, та да се набутат под предния капак.

Пет Дек 01, 2006 9:20 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
3aek написа:
Dimitar: това пък къде го видя? да не е някакав рисърч спонсориран от Форд и ГМ ;) защото ако почнеш да четеш ауто билд (германско издание) ще видиш как фаворитизират във всички класации европейските спрямо японските (за американски вообще рядко се споменава все едно не съществуват) автомобили

Ето тук:
http://money.cnn.com/2006/11/08/autos/c ... /index.htm

Американските коли одавна са отвяти от японските. Проблема е, че и БМВ и Мерцедес вече са ответи от Лексус тук, а идва ред и на Европа. По данни от миналата седмица Тойота вече има равен дял с ГМ (по 13%) от световния пазар и са пред Форд, който има 10%. Следващата година Тойота твърдо ще бъде най-големия производител в света с постоянно нарастващи продажби последните години - за разлика от постоянно намаляващите такива на Мерцедес. Това по една или друга причина е свързано точно с качеството на колите и с високата цена на европейските, която никак не отговаря на качеството им.
Нищо вече не е каквото беше 8) .

Пет Дек 01, 2006 10:36 pm
Профил

Мнение 
Tръгнахме от процесора, минахме през дрешките, електроуредите , та до колите. И какво се видя:

Dimitar написа:
Нищо вече не е каквото беше 8) .

Глобалната икономика е нещо като скачени съдове. Където са малки разходите за производство - там се изнася то. Хората се научават по един или друг да работят неща , моито никога не са имали традиции там - отначало с по-лошо качество - след това с по-добро , но и в двата случая излиза по-евтино от това на "старите" фирми. "Старите" фирми, за да си намалят разходите, използват "жълти" похвати - качеството на стоките постепенно се изравнява. Има тенденции да се стигне и до намаляване на разликата на цената на труда, но това е по- бавен преход.
Няма от какво да се претисняваме от нахлуването на по-евтини китайски или виетнамски стоки. Те са временно явление, каквото според мене е и глобалната икономика. До 20-30-50 години, като "свърши" нефтът, превозът на стоки ще стане достатъчно скъп и това ще е естествения край на глобалната икономика, поне в сегашният и вид.
Днес говорих с един геодезист и той ми каза, че вече има на пазара китайски теодолити-далекомери. Това си е хай-тек - прецизна механика, сложна и качествена оптика и хитра аналогова и процесорна електроника, програмно осигуряване. Сигурно са ползвали 1-2 образеца, но това нещо не подлежи на елементарно копиране.
Спиране няма.

Пет Дек 01, 2006 11:30 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Да възкреса малко темата 8) .
Днес чета в EETimes как от 209 млрд. $ световен пазар на интегрални схеми - милите китайци държат едва 1.49% или 3.11 млрд. $. Което идва да покаже какво - ще измислят и произведат процесор, само че не и в близките чукорнайсе години :D .
В общи линии статията казва как няколко фабрики, които ползват за момента 200 мм силициеви пластини искат да минат на 300 мм, но срещат много големи трудности както с финансирането, така и с технологията, даже и след като някой от тях са се обединили за да го постигнат и в крайна сметка се отказват от 300-та мм и 90 нм процес и си остават на стария, който почти на всякъде в Китай се прави на изключително амортизирани машини вече. В същото време STMicroelectronics и Qimonda строят нови фабрики и не в Китай, ами в Дрезден. Така, че - спете спокойно деца :D .

Сря Дек 13, 2006 3:33 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 66 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5