|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:21 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
nickzl
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Сря Фев 02, 2005 7:43 pm Мнения: 27 Местоположение: Varna
|
 Real Time OS (RTOS)
Някой знае ли от къде да си намеря някоя хобава RTOS за ATMEL AT90 серията, работеща с ImageCraft компилатор. Намерих една, казва се SALVIO, но за нея искат пари, а пък те са кът 
|
| Пет Фев 04, 2005 7:11 pm |
|
 |
|
version7.0
|
Теоритически eCos (безплатен, но се бачка с GNU) може и да ти свърши работа, но трябва да го орежеш целия почти. Освен това не съм сигурен даи има порт за АТ90, толкова имам опит с RTOS. Друг е въпроса колко е смислено да слагаш RTOS на 8 битова платформа (не много бърза), но не знам спецификата на заданието.
_________________ Science has failed our world
Science has failed our Mother Earth.
|
| Пет Фев 04, 2005 7:29 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
За ограничените ресурси на АТ90 платформата си мисля че е краино нецеласъобразно да се използва RTOS. И не е чак толкоз слжно да се мине без RTOS даже при по ограничени ресурси е по лесно без използването на такива екстри. Сега се боря с АРМ, виж тук вече една добра RTOS би била безценна при голямо количество задачи. Но още не съм стигнал дотам с АРМ. Но си мисля че най добрата RTOS е тая дето си си я писал сам и бързо и лесно можеш да я коригираш в движение.
|
| Пет Фев 04, 2005 7:50 pm |
|
 |
|
nickzl
Регистриран на: Сря Фев 02, 2005 7:43 pm Мнения: 27 Местоположение: Varna
|
Съгласен съм, че е най-добре сам да си пишеш RTOS-а, ама пусти живот - все не остава време за смислени работи. Само бачкане, бачкане, борчове и пр. такива. За това се интересувах от нещо готово. Намерих си за 80x51 платформа една RTOS, която става и за AT89 и сега търся за AT90, за е пълен комплекта. Та ако някой знае нещо подходящо - нека драсне два реда. Благодаря.
|
| Пет Фев 04, 2005 7:59 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Ползвал съм AvrX идеално си работи
на Лари Барело - безплатно е и го има на С
аз го ползвам на асемблер
става за 8515 и даже за 2313
ако те интересува - утре ми пиши
|
| Пет Фев 04, 2005 8:14 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
http://scmrtos.narod.ru/ еи това го хвалят колегите от Русия
за АVR i MSP430
|
| Пон Фев 07, 2005 5:38 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|